Μενού Κλείσιμο

Χρυσό Παπούτσι: Η μάχη τώρα αρχίζει

Ιμόμπιλε ή Λεβαντόφσκι; Θα προλάβουν το «τρένο» Ρονάλντο και Λιονέλ Μέσι; Μέχρι που θα φτάσει ο «καυτός» Χάαλαντ και ο ανεβασμένος Βέρνερ; Η μάχη για το «Χρυσό Παπούτσι» κορυφώνεται

Η σεζόν 2019/2020 είναι υπόθεση των σέντερ φορ. Ποτέ άλλοτε δεν υπήρχαν τόσοι μαζεμένοι διεκδικητές για τον τίτλο του πρώτου σκόρερ, με αξιώσεις να παλέψουν μέχρι τέλους. Τουλάχιστον την τελευταία δεκαετία, όποτε με εξαίρεση την σεζόν 2015-16 που βρήκε νικητή τον Λουίς Σουάρες το δίπολο Ρονάλντο-Μέσι σταδιακά γέμιζε με τη σκόνη του τα παπούτσια των έτερων στράικερ, δύσκολα θα έβλεπε κανείς τόσα ονόματα να συναπαρτίζουν την σχετική κόντρα.

Φέτος, πέρα από την στάνταρ κούρσα πρωταθλήματος, το ενδιαφέρον είναι αυξημένο και στα rankings των πρώτων σκόρερ, καθώς CR7 και Λίο… αποφάσισαν να δώσουν χώρο σε ανταγωνιστές να απειλήσουν κι αυτήν την στιγμή υπάρχουν τουλάχιστον δέκα hot περιπτώσεις world-class στράικερ, ικανών να κατακτήσουν το πρώτο Χρυσό Παπούτσι της νέας δεκαετίας στην Ευρώπη.

Ο φουριόζος Τσίρο Ιμόμπιλε

Χωρίς εκείνον, η Λάτσιο δεν θα είχε την παραμικρή βλέψη τίτλου. Αντ΄ αυτού, ο 29χρονος βιώνει την πιο παραγωγική σεζόν σε προσωπικό αλλά και συνολικό επίπεδο στα Top-5 πρωταθλήματα, μετράει 25 γκολ σε 21 παχνίδια, ήτοι ένα τέρμα ανά 70 λεπτά αγώνα (!). Ως εκ τούτου, βαδίζοντας στο τελευταίο τρίτο της σεζόν, ηγείται της κούρσας με 50 βαθμούς.

Λεβαντόφσκι, Βέρνερ, Χάαλαντ στο τρίγωνο της Bundesliga

Τόσο ο Πολωνός φορ της Μπάγερν όσο και ο Γερμανός στράικερ της Λειψίας, αποτελούν από την αρχή της σεζόν σοβαρές υποψηφιότητες, έχοντας πραγματοποιήσει εκπληκτικά επιμέρους διαστήματα στην διάρκεια της. Ο Λέβα έχει ήδη ισοφαρίσει τα γκολ της περασμένης σεζόν και έχουμε Φλεβάρη (22), ο Βέρνερ το κατάφερε ήδη από τα τέλη του 2019 (20)! Από την στιγμή που η μάχη των δύο συλλόγων στην κορυφή εντείνεται, η λογική λέει ότι δεν θα «παγώσουν» στην πιο κρίσιμη περίοδο.

Την ίδια ώρα, ένας newcomer ετών 19, κέρδισε… χρονιά λόγω της χειμερινής μεταγραφής του και με την φόρα που έχει πάρει βαδίζει στα χνάρια τους.

Ο λόγος για τον Έρλινγκ Χάαλαντ, τον σούπερ-Νορβηγό ο οποίος πέτυχε 16 γκολ στην αυστριακή Bundesliga (χαμηλότερος συντελεστής) με την Ζάλτσμπουργκ και από την στιγμή που μεταγράφηκε στην Μπορούσια, κάθε τελική του εντός στόχου είναι γκολ. Άλλα επτά γκολ λοιπόν, με τους Κιτρινόμαυρους και οι ρυθμοί του στο σκοράρισμα υπόσχονται ένα αξίοπιστο αουτσάιντερ για τον τελικό νικητή.

Ο Κριστιάνο ανεβαίνει, ο Μέσι έμεινε πίσω αλλά είναι… Μέσι

Η κλασική κόντρα των ’10s προς το παρόν έχει χάσει την ένταση της, αλλά τα στάνταρ που έχουν θέσει αμφότεροι στο σκοράρισμα τους θέτουν φαβορί για ανατροπή μέχρι και την ύστατη στιγμή.

 

Χάρη στο εξαιρετικό δίμηνο Δεκεμβρίου-Ιανουαρίου, ο Κριστιάνο βρήκε ξανά φόρμα και ήδη προσεγγίζει τα 20 γκολ (19), σε μόλις 17 συμμετοχές.

Από την άλλη, ο Μέσι έχασε έδαφος λόγω του τραυματισμού που τον κράτησε εκτός στην εκκίνηση του πρωταθλήματος, αλλά με 14 γκολ στις υπόλοιπες 17 αγωνιστικές, βάζει σιγά σιγά μπρος τις μηχανές για να καλύψει το χάσμα.

Αγουέρο και Βάρντι στα κανόνια της Premier

Ο Αργεντίνος φορ της Σίτι τραυματίστηκε στα μισά της τρέχουσας σεζόν, όμως μπήκε ξανά δυναμικά στο παιχνίδι, με 7 τέρματα ήδη στο νέο έτος. Έτσι, έχει φτάσει τα 16 σε 19 παιχνίδια και αν μείνει υγιής μέχρι το τέλος, ασφαλώς και έχει πιθανότητες να είναι στην πρώτη πεντάδα. Στον αντίποδα, ο «καυτός» Τζέιμι Βάρντι του πρώτου μισού με τα 17 γκολ, έχει μείνει στάσιμος, χωρίς λογαριασμό ακόμα στη νέα χρονιά, αλλά ακόμα κρατά την έκτη θέση στην βαθμολογία για το Χρυσό Παπούτσι (32).

Πέρα από τους παραπάνω, δυναμικοί υποψήφιοι φαντάζουν οι Λουκάκου (16 γκολ), Κιλιάν Μπαπέ (14 γκολ) και Γουισάμ Μπεν-Γιεντέρ (15 γκολ). Παράλληλα, σε επίπεδο ποσότητας εντυπωσιάζει και προπορεύεται ο άσημος 20χρονος φορ της Φλόρα Ταλίν από την Εσθονία, Έρικ Σόργκα, ο οποίος έχει σκοράρει 31 γκολ, αλλά η εσθονική λίγκα δεν παρέχει συντελεστή διπλασιασμού.

Πηγή: gazzetta.gr

 

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.