Μενού Κλείσιμο

Αυλαία με πρωταγωνιστές τα παιδιά στο 21o Golden Cup

Ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 5 Ιανουαρίου 2024 με απόλυτη οργανωτική επιτυχία στο αθλητικό κέντρο Planet FC της Θεσσαλονίκης, ένα εντυπωσιακό τριήμερο τουρνουά παιδικού ποδοσφαίρου. Συμμετείχαν περισσότερα από 500 παιδιά γεμάτα πάθος και αγωνιστικό πνεύμα από 15 συλλόγους που εκπροσώπησαν 7 ΕΠΣ της χώρας και… το έζησαν με την ψυχή τους!

Εδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους στον αγωνιστικό χώρο, πετυχαίνοντας πολλά γκολ και εντυπωσιάζοντας το πολυπληθές κοινό με τις δεξιότητές τους. Ο ΟΑΣΠΕ, ως διοργανωτής, πρόσφερε ένα πραγματικό θέαμα, προωθώντας τον ποδοσφαιρικό πολιτισμό και ενισχύοντας την αγάπη των νέων για το άθλημα.

Εκτός από την εντυπωσιακή απόδοση των παιδιών, αξίζει να τονιστεί η άψογη συμπεριφορά των γονέων καθ’ όλη τη διάρκεια της διοργάνωσης. Η υποστήριξη και ο ενθουσιασμός τους φόρτισαν το Golden Cup με θετική ενέργεια, δημιουργώντας μια εξαιρετική ατμόσφαιρα άξια συγχαρητηρίων.

Οι προπονητές, από την πλευρά τους, επέδειξαν επαγγελματισμό και σωστή στάση, καθοδηγώντας τα παιδιά με ενθάρρυνση και υποστήριξη. Η ανάδειξη του ταλέντου και η ενίσχυση του ομαδικού πνεύματος αποτέλεσαν κεντρικά στοιχεία του τουρνουά.

Το σχεδόν ανοιξιάτικο σκηνικό συνέβαλε επίσης στη δημιουργία ενός ιδανικού περιβάλλοντος, με τον καλό καιρό να συνεχίζει να χαρίζει την καλύτερη δυνατή εμπειρία στους συμμετέχοντες.

«Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά για την αφοσίωσή τους, στους γονείς για την υποστήριξή τους, και στους προπονητές για τον επαγγελματισμό τους», έδωσε η πρόεδρος του ΟΑΣΠΕ κ. Δώρα Ιωακειμίδου κατά τις απονομές και μεταξύ άλλων ανέφερε:

Ήταν ένα ταξίδι γεμάτο χαρά, μάθηση και ανάπτυξη, όπου το κοινό, οι γονείς, οι προπονητές και, πάνω από όλα, οι ποδοσφαιριστές, συνέβαλαν στη δημιουργία ενός αξέχαστου τριημέρου όπου οι αναμνήσεις θα τους γεμίζουν χαρά και νοσταλγία.
Η επιτυχία ενός παιδικού ποδοσφαιρικού τουρνουά, όπως το 
Golden Cup δεν μετριέται μόνο από τα γκολ που σημειώθηκαν, αλλά από το κλίμα και την εμπειρία που δημιουργείται γύρω από αυτό. Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη καθώς και στην 21η διοργάνωση η αίσθηση της κοινότητας ενισχύθηκε, καθώς οι συμμετέχοντες κατάφεραν να αντλήσουν έμπνευση από τον αθλητισμό και να διαμορφώσουν θετικές σχέσεις. Το παιδικό ποδόσφαιρο δεν είναι μόνο ένας αθλητικός αγώνας, αλλά μια πλατφόρμα για την ανάπτυξη χαρακτήρα, κοινωνικών δεξιοτήτων και αθλητικής ηθικής. Οι μικροί αθλητές μαθαίνουν όχι μόνο πώς να νικούν, αλλά και πώς να αντιμετωπίζουν τις ήττες, πώς να συνεργάζονται και να απολαμβάνουν τη διαδικασία της βελτίωσης».

Στην πρωτοχρονιάτικη διοργάνωση συμμετείχαν 32 τμήματα, τα συγκρότησαν περισσότερα από 500 παιδιά γεννημένα τα έτη 2010 ως και 2017!

Από τον Εβρο η Ακαδημία Alana SA, από την Κέρκυρα οι ακαδημίες Θιναλιακός και Όλυμπος, από τη Δράμα η ακαδημία Ακρίτας Νευροκοπίου Δράμας, από τη Λάρισα οι ακαδημίες του Απόλλωνα Λάρισας και Baraze, από την Πέλλα η ακαδημία της Σκύδρας, από τη Χαλκιδική ο Διγενής Λακκώματος, από τη Θεσσαλονίκη οι ακαδημίες των ΠΑΟΚ Σταυρού, ΓΣ Ηρακλής, Απόλλων Καλαμαριάς, Αναγέννηση Πανοράματος, Ήφαιστος Θέρμης, Bebides 2000, Joga Bonito.

Η διοργάνωση Golden Cup τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας – Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης, κι ασφαλώς έχει την έγκριση της ΕΠΣ Μακεδονίας.

Στη φιλοσοφία των Golden Cup είναι η μη κοινοποίηση των αποτελεσμάτων καθώς οι άνθρωποι του ΟΑΣΠΕ πιστεύουν ότι δεν έχει να προσφέρει τίποτα περισσότερο από την ενίσχυση του ανταγωνισμού. Τα συμπεράσματα ανήκουν στους προπονητές και στους πρωταγωνιστές της διοργάνωσης.

Για την ιστορία αναφέρουμε τις ομάδες που διακρίθηκαν:

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ K8

 • 1ηΑκαδημία Σκύδρας
 • 2ηAlana Αλεξανδρούπολης
 • 3η Ήφαιστος Θέρμης
 • 4ηJoga Bonito

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ K10

 • 1ηΑκαδημία Σκύδρας
 • 2ηΑπόλλων Λάρισας
 • 3ηAlana Αλεξανδρούπολης
 • 4ηΑναγέννηση Πανοράματος

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ K12

 • 1ηΑπόλλων Λάρισας
 • 2ηΑκαδημία Σκύδρας
 • 3ηΑναγέννηση Πανοράματος
 • 4ηAlana Αλεξανδρούπολης

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ K14

 • 1ηΑναγέννηση Πανοράματος
 • 2ηΠΑΟΚ Σταυρού
 • 3ηΘιναλιακός Κέρκυρας
 • 4ηΗρακλής Θεσσαλονίκης

Συγχαρητήρια σε όλους και ένα μεγάλο ευχαριστώ στους φίλους και συνεργάτες προπονητές, τους ιδιοκτήτες των Planet FC και κυρίως τον κ. Νίκο Τσιόγκα, τον Παύλο Σαμπανίδη και Παναγιώτη Φαρμάκη, τους γιατρούς, τους διαιτητές, τη διοίκηση της Αναγέννησης Πανοράματος για την άψογη φιλοξενία των φιλικών αγώνων Κ16 στο ΔΑΚ Πανοράματος, την κ. Νατάσα Μηνάκη για τη συμβολή της στους τελικούς, τους οδηγούς που μετέφεραν με ασφάλεια τις ομάδες στα γήπεδα, τους γονείς και κυρίως τα υπέροχα παιδιά που έκλεψαν καρδιές!

Έρχεται το Πάσχα ( 7-9 Μαΐου 2024) μια ακόμη άρτια διοργάνωση του ΟΑΣΠΕ!
Οι νεαροί ποδοσφαιριστές θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν και πάλι τη μαγεία του υγιούς ανταγωνισμού, σε μια από τις μεγαλύτερες αθλητικές δραστηριότητες για νέους ποδοσφαιριστές στην Ελλάδα.

Σας ευχαριστούμε και σας περιμένουμε όλους να ζήσουμε μέρες γιορτινές με πολύ ποδόσφαιρο και δυνατές συγκινήσεις!

Οι ειδήσεις της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ