Μενού Κλείσιμο

ΑΕΚ σε Βασιλακόπουλο και ΕΟΚ: «Εσείς θα αποχωρήσετε»

Μετά την ήττα από το Περιστέρι, η ΚΑΕ ΑΕΚ εξέδωσε σκληρή ανακοίνωση κατά του Γιώργου Βασιλακόπουλου και της ΕΟΚ, ζητώντας τους να αποχωρήσουν από το μπάσκετ.

ΗΑΕΚ ηττήθηκε εντός έδρας από το Περιστέρι στην παράταση, σε ένα συγκλονιστικό παιχνίδι που διεξήχθη στο ΟΑΚΑ. Τα παράπονα των ανθρώπων της Ένωσης για τη διαιτησία είναι πολλά πάντως, κι εκφράστηκαν με επίσημο τρόπο. Λίγη ώρα μετά το φινάλε της αναμέτρησης με το Περιστέρι, οι κιτρινόμαυροι εξέδωσαν ανακοίνωση (κάτι που σπάνια κάνουν επί των ημερών του Μάκη Αγγελόπουλου) κατά του Γιώργου Βασιλακόπουλου και της ΕΟΚ, επισημαίνοντας πως «εσείς πληρώνεστε για να δυσφημείτε το άθλημα» και πως «εμείς δεν θα αποχωρήσουμε. Θα μείνουμε εδώ. Θα παλέψουμε στο φως. Εσείς θα αποχωρήσετε από το μπάσκετ». Βέβαια ο Βασιλακόπουλος δεν έχει μισθό στην ΕΟΚ, ούτε πληρώνεται, ενώ οι ατάκες αυτές μεταφράζονται κι ως «σπόντα» για τον Ολυμπιακό, ο οποίος την περσινή αγωνιστική περίοδο σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη διαιτησία, αποχώρησε από το παιχνίδι του Κυπέλλου Ελλάδας με τον Παναθηναϊκό, ενώ στη συνέχεια -στο πρώτο παιχνίδι των playoffs- δεν κατέβηκε καν, με αποτέλεσμα να υποβιβαστεί στη δεύτερη κατηγορία.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΚΑΕ ΑΕΚ:

Κύριε Βασιλακόπουλε, κύριοι της ΕΟΚ,

 

σας υπενθυμίζουμε, ότι η ΑΕΚ BC εδώ και πέντε χρόνια έχει επενδύσει εκατομμύρια για το ελληνικό μπάσκετ, σε αγώνες και δράσεις, κι αυτό έχει αναγνωριστεί από το σύνολο της κοινωνίας και το σύνολο του ελληνικού και διεθνούς Τύπου, έχει φέρει τους τελευταίους διεθνείς τίτλους στη χώρα και συνεχίζει να πρωταγωνιστεί.

Η AEK ΒC έχει φτιάξει ταινία, με παγκόσμια απήχηση, με πρωταγωνιστή τον Έλληνα αθλητή και διακύβευμα τη νίκη της προσφυγιάς, που έχει μάθει να μη σκύβει το κεφάλι. Έχει διοργανώσει το καλύτερο Φάιναλ Φορ της Ιστορίας με δικά της έξοδα, προβάλλοντας ξανά την Ελλάδα και τις εγκαταστάσεις της, και απέδειξε, ότι οι Έλληνες μπορούν να διοργανώσουν ένα άρτιο αθλητικό τουρνουά, μέσα σε 19 ημέρες. Με λίγα λόγια ως οργανισμός έχουμε πληρώσει εκατομμύρια από την τσέπη μας για να διαφημίσουμε το άθλημα. Εσείς πληρώνεστε για να δυσφημείτε το άθλημα!

Σας ενημερώνουμε, λοιπόν, ότι θα δώσουμε τη μάχη μας για να επικρατήσει η αξιοκρατία και το δίκαιο. Εμείς δεν θα αποχωρήσουμε. Θα μείνουμε εδώ. Θα παλέψουμε στο φως. Εσείς θα αποχωρήσετε, από το μπάσκετ.

Καλούμε τους οπαδούς μας να συνεχίσουν να στηρίζουν την ομάδα και τον τίμιο αγώνα μας. Τους καλούμε να μην παρασυρθούν και μην απαντήσουν σε προκλήσεις όλων όσοι έχουν μάθει να απεργάζονται σενάρια στο σκοτάδι. Τους καλούμε να συσπειρωθούν γύρω από την ομάδα. Μόνο υπερηφάνεια πρέπει να νιώθουν οι οπαδοί της ΑΕΚ για όσα έχουμε πετύχει έως σήμερα και όσα θα πετύχουμε στο μέλλον. Μόνο υπερηφάνεια πρέπει να νιώθουν για τον αγώνα, που δίνουμε και για τον αγώνα, που θα δώσουμε μέχρι την τελική δικαίωση.

Η ΑΕΚ ΒC θα συνεχίσει αυτό το μοναχικό αγώνα με κάθε νόμιμο μέσο, σεβόμενη την Ιστορία της και τη συμβολή της στη διαρκή προβολή του ελληνικού μπάσκετ έως τα πέρατα του κόσμου, εντός και εκτός παρκέ.

Φίλοι και Φίλες της ΑΕΚ,

Η ΑΕΚ ξανάγινε «Βασίλισσα». Το διαχρονικό λαϊκό σύνθημα-απαίτηση στην εποχή της αναγέννησης έγινε πραγματικότητα. Με την ίδια δυναμική και την ίδια διάθεση, αλλά κυρίως με τις ίδιες αξίες και την ίδια φιλοσοφία, που συνιστούν για μας στάση ζωής θα συνεχίσουμε να πορευόμαστε, με στόχο πάντα τις κορυφές.

 

ΑΕΚ ΒC

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ