Μενού Κλείσιμο

«… τους εκθέτουν ανεπανόρθωτα! » της Γνωσούλας Χαϊλατζίδου

Για δυο μεγάλα οδικά έργα στην Πιερία καυχώνται περιφερειάρχης και αντιπεριφερειάρχης και αυτά…

… τους εκθέτουν ανεπανόρθωτα!

της Γνωσούλας Χαϊλατζίδου

Υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος «ΚΟΙΤΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ»

 

Για «200 έργα από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας που αλλάζουν την Πιερία» κάνει λόγο ο περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας. Μόνο που για να του βγει ο στρογγυλεμένος εντυπωσιακός αριθμός «200» συμπεριέλαβε και έργα άλλων, έργα που σχεδίασαν και υλοποίησαν υπουργεία, δήμοι και άλλοι φορείς.

Ακόμα κι έτσι όμως, τα έργα πίσω από τους αριθμούς, δε δείχνουν καμία προθυμία να προσδώσουν θετικό πρόσημο στη διοίκηση της περιφέρειας και της αντιπεριφέρειάς της στην Πιερία. Ειδικά τα οδικά έργα.

Στον τομέα αυτό, για δυο μεγάλα έργα καυχιέται ο κ. Τζιτζικώστας και η κ. Μαυρίδου.

Το πρώτο είναι το μεγάλο έργο κατασκευής της περιφερειακής οδού Κατερίνης. Οι μελέτες του οποίου ξεκίνησαν το 2007 από τον δήμο Κατερίνης (πριν θεσμοθετηθεί η περιφερειακή αυτοδιοίκηση), εγκρίθηκε και δημοπρατήθηκε το 2012 με χρηματοδότηση από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Μακεδονίας – Θράκης 2007-2013» και συγχρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, με αρχικό προϋπολογισμό 56.500.000 ευρώ και χρονικό ορίζοντα ολοκλήρωσής του το τέλος του 2015.

Ποια ήταν η εμπλοκή της διοίκησης Τζιτζικώστα στο έργο; Ήταν (η διεύθυνση των τεχνικών υπηρεσιών του) φορέας υλοποίησης του έργου.

Πόσο αποτελεσματικός ήταν στο ρόλο του; Όχι μόνο δεν έχει ακόμη παραδώσει το έργο, παρά έχει καταγγελθεί και μηνυθεί επανειλημμένα, για σκανδαλώδεις αναθέσεις εργασιών, για παράνομες αμμοληψίες και για τις πλημμύρες στον Πέλεκα!

Το δεύτερο μεγάλο οδικό έργο είναι το έργο αποκατάστασης της κατολίσθησης στο 2ο χιλ. της επαρχιακής οδού Βρύας-Ρητίνης που οι κάτοικοι της περιοχής χαρακτηρίζουν «γιοφύρι της Άρτας», αφού η αντιπεριφέρεια Πιερίας από την Πρωτοχρονιά του 2013 που συνέβη η κατολίσθηση, μπάλωνε και ξαναμπάλωνε το δρόμο, μέχρι να αναθέσει δυο χρόνια μετά, το 2015, μελέτη για την οριστική αποκατάστασή του και να τον ολοκληρώσει προσφάτως, έξι ολόκληρα χρόνια μετά!

Τα υπόλοιπα οδικά έργα που υλοποίησε στην Πιερία η περιφέρεια, όσο και αν τα χαρακτηρίζει «έργα πνοής» η αντιπεριφερειάρχης, δεν παύουν να είναι απλά «στοιχειώδεις συντηρήσεις οδοστρωμάτων, κοπές χόρτων, κλαδιών και δέντρων, καθαρισμοί ερεισμάτων και αποκαταστάσεις κατεστραμμένων στηθαίων ασφαλείας».

Όταν όμως το μέγα πλήθος των έργων που παρουσιάζεις στον απολογισμό σου είναι οι αυτονόητες και στοιχειώδεις εργασίες των τεχνικών σου υπηρεσιών κι όχι έργα ενός πολιτικού σχεδιασμού σε ένα νομό που από τη δεκαετία του ’60 περιμένει σοβαρές υποδομές (όπως η περιβόητη 13η εθνική οδός), δεν το λες και πετυχημένη, ή εμπνευσμένη διοίκηση του πολλά υποσχόμενου θεσμού της δευτεροβάθμιας αυτοδιοίκησης.

Χαϊλατζίδου Θεοδοσία (Γνωσούλα)

Από την καθημερινή εφημερίδα Πολιτεία (Κατερίνη, Πιερία)

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ