Μενού Κλείσιμο

Τοπικές πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση του ιού και την εφαρμογή των μέτρων, τώρα. – Του Αντώνη Μάντζιου

Συνεχίζει ακάθεκτος ο Κορονοϊός στην Πιερία με 10 νέα κρούσματα σε σύνολο 359 σε όλη τη χώρα, 18 στη Θεσσαλονίκη, και πολλοί σφυρίζουν αδιάφορα μη τηρώντας προκλητικά τα μέτρα.

Επιβάλλεται οι τοπικοί παράγοντες αντί να νίπτουν τας χείρας τους να αναλάβουν εκστρατεία ενημέρωσης των πολιτών για την ανάγκη αυστηρής τήρησης των μέτρων δίνοντας πρώτα οι ίδιοι το παράδειγμα.

Αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση τα μέτρα τηρούμενα από λίγους δεν θα αποδίδουν, η εφαρμογή τους θα παρατείνεται, οι συνέπειες της στην οικονομία και στην υγεία θα γίνουν δυσβάσταχτες και θα μπούμε σε ένα φαύλο κύκλο.

Εκτός αν οι τοπικοί μας όπως και στο Μακεδονικό κοιτάν τα ψηφουλάκια τους, το χάιδεμα των αυτιών, δεν τολμούν να βγάλουν τα κάστανα από τη φωτιά, αφήνοντας έδαφος στους συνωμοσιολόγους, τους φονταμενταλιστές, την άκρα δεξιά.

Υπάρχουν πολλοί καλόπιστοι πολίτες στους οποίους η διάσταση των απόψεων μεταξύ των επιστημόνων, τα ελλειπή μέτρα της κυβέρνησης, οι μεγαλοστομίες της, το πρωτόγνωρο της νόσου, ο φόβος για το μέλλον, οι δυσκολίες στη ζωή τους από την εφαρμογή των μέτρων, η άγνοια, τους κάνουν δύσπιστους, ακόμα και αρνητικούς στην εφαρμογή των μέτρων με αποτέλεσμα όποιο μέτρο και να αναγγέλλεται να μην εφαρμόζεται και να γίνεται έτσι αναποτελεσματική η αντιμετώπιση του ιού.

Και όταν καταρρεύσει το σύστημα υγείας και η οικονομία όλοι οι πολίτες τηρούντες ή μη τηρούντες τα μέτρα θα κληθούμε να πληρώσουμε.

Και τότε θα είναι δυστυχώς πολύ αργά.

Τοπικές πρωτοβουλίες λοιπόν για την αντιμετώπιση του ιού και εφαρμογή των μέτρων. Τώρα!

Εάν θέλετε να λαμβάνετε εγκαίρως τις ειδήσεις πατήστε εδώ

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ