Μενού Κλείσιμο

Τηρώντας τις ηθικές αξίες – Του Ηλία Χρυσικού

Ηλία Χρυσικού

Ίσως, σε ένα άρθρο, να μην χωράνε όλες οι σκέψεις μου.

Γράφω την άποψή μου, -ανήμερα της Αναλήψεως- και νομίζω ότι θα συμφωνήσετε οι περισσότεροι.

Πιστεύω, η ιστορία θα είναι αμείλικτη μαζί μας και οφείλουμε να φανούμε όλοι αντάξιοι -από το κάθε μετερίζι-, των προσδοκιών μας.

Ας κάνουμε μια νέα αρχή και ας ξεχάσουμε για μια στιγμή, τις υλικές μορφές που μας περιβάλλουν, «ανάβοντας το καντήλι» της ψυχής μας.

Ας καταπολεμήσουμε την μιζέρια, την φαυλότητα, τον λαϊκισμό, την διαφθορά, το βόλεμα και τον παραλογισμό.

Ας οραματισθούμε μία πατρίδα, που οι πολιτικοί της δεν θα είναι απαξιωμένοι και κατώτεροι των περιστάσεων, κάνοντας αρχή να εκπληρώνουν το πρότυπο του κορυφαίου πολιτικού της αρχαιότητας Περικλή: «Ηγέτης είναι αυτός, που ξέρει τι πρέπει να κάνει και μπορεί να το εξηγήσει στους πολίτες, που αγαπά την πατρίδα του κι είναι αδιάφθορος».

Ειλικρινά γι΄ αυτήν την Ελλάδα θέλω να αγωνιστούμε και μάλιστα με όλες μας τις δυνάμεις και όσοι περισσότεροι γίνουμε, τότε να είστε βέβαιοι πως θα τα καταφέρουμε.

Ας επιλέξουμε τους καλύτερους τρόπους για να πετύχουμε τους στόχους μας, τηρώντας τις ηθικές αξίες, με τελικό σκοπό το κοινό καλό, όπως η ακεραιότητα, η ειλικρίνεια και η εντιμότητα.

Είναι ανάγκη όλες οι ανωτέρω αρετές, να εκδηλώνονται όχι μόνον στις ώρες των εθνικών κινδύνων, αλλά και στις μακρές περιόδους των ειρηνικών αγώνων, τους οποίους οφείλουμε όλοι ενωμένοι να διεξάγουμε, για την ευημερία του Έθνους.

κ. Χρυσικός είναι Διευθυντής του Ρ/Σ Ενημέρωση 92,2

Εάν θέλετε να λαμβάνετε εγκαίρως τις ειδήσεις πατήστε εδώ

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ