Μενού Κλείσιμο

Στου κουφού την πόρτα… – Άρθρο του Ηλία Χρυσικού

Ηλία Χρυσικού

 Επειδή συζητάμε όλοι μας πάνω-κάτω τα ίδια πράγματα, περίπου για τους ίδιους πρωταγωνιστές και με αυτά που βλέπω και ακούω…μάλλον, ο Δήμος μας δεν «σώζεται».

Φυσικά αυτή είναι η προσωπική μου άποψη, την οποία δημιούργησα ακούγοντας τους πολίτες. Τα μεταφέρω λοιπόν. Δυστυχώς, ο Δήμος μας συνεχίσει να «βουλιάζει» στην αβεβαιότητα και απλά μεταθέτει τα προβλήματα στις μελλοντικές γενιές. Ίσως, τα τελευταία χρόνια και τα χρόνια της πανδημίας, να «σημαδεύουν» τη νεότερη πολιτική, κοινωνική και οικονομική ιστορία του Δήμου. Οι σελίδες στη «μαύρη βίβλο» θα συνεχίζουν όμως να γράφονται…

Οι «πρωταγωνιστές» του δράματος, -δηλ. οι αυτοδιοικητικοί -, θα κλοτσούν για ακόμη μια φορά την μπάλα στην εξέδρα και δυστυχώς κάθε φορά ενώ δοκιμάζουμε τα πάντα ως ψηφοφόροι και έχουμε πιστέψει σε κάθε ανορθολογικό παραμύθι, βρισκόμαστε πάλι στον ίδιο παρανομαστή. Και ενώ οι περισσότεροι συμπολίτες μου βρίσκονται σε πολύ δεινή κατάσταση, διότι δεν υπάρχει πια κανένα απόθεμα και το λίπος έχει καεί, οι διοικούντες με την συνήθη τακτική τους, μας περιφρονούν και μας απαξιώνουν.

Συνεπώς όπου επικρατεί ο αυταρχισμός, η υπεροψία, η αλαζονεία και η έπαρση, θα παραμένουμε «παγιδευμένοι» και δεν θα μπορούμε να πάρουμε την τύχη στα χέρια μας. Το «σκίσιμο των προεκλογικών υποσχέσεων», ίσως να ήταν η πιο «χυδαία» εξαπάτηση που εφαρμόστηκε εις βάρος των πολιτών της κοινωνίας μας.

Και ως συνήθως θα προσπαθήσουν, -οι διοικούντες-, να παραμείνουν στην εξουσία, για όσο το δυνατόν περισσότερο χρόνο, θα υπογράφουν τα πάντα και όσα έχουν κατά νου, εφαρμόζοντας σε μεταγενέστερο χρόνο το «σχέδιό» τους.

Κάθε μέρα που περνά, θα διαπιστώνουμε ότι η μικρή μας κοινωνία θα καταλαβαίνει τις αιτίες της υποβάθμισης και θα είναι ακόμη πιο δύσκολο να βγούμε από το τέλμα.

Αναπόφευκτα βρισκόμαστε σ’ αυτή την κατάσταση, διότι όπως λέει ο θυμόσοφος λαός μας, «στου κουφού την πόρτα όσο θέλεις βρόντα» και που δυστυχώς -οι διοικούντες-, στην πραγματικότητα συνθλίβουν με τις φαντασιώσεις τους τα όνειρα των δημοτών και θ΄ αποτελούν την μοναδική περίπτωση ανευθυνότητας στην τοπική μας ιστορία.

Του Ηλία Χρυσικού

Διευθυντή Ρ/Σ Ενημέρωση 92,2

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ