Μενού Κλείσιμο

Προσφυγικό Η μεγάλη εικόνα Άρθρο γνώμης: Του Αντώνη Δ. Μάντζιου

Του Αντώνη Δ. Μάντζιου

πρώην δημ. Σύμβουλου Κατερίνης

 

Πέρα από τις κυβερνητικές φιέστες στον Έβρο, τις μεγάλες κουβέντες και τις εύκολες λύσεις η μεγάλη εικόνα του προσφυγικού είναι απογοητευτική για την ασκηθείσα και ασκούμενη Ελληνική πολιτική.

 

Κατ΄ αρχάς στον πόλεμο της Μέσης Ανατολής που διεξάγεται χρόνια τώρα έχει κύρια ευθύνη και το ΝΑΤΟ και η Ε.Ε. όπως και στην κατάσταση στη Λιβύη με την ανατροπή του Καντάφι αλλά και γενικότερα για την κατάσταση στην Αφρική, όπου καταληστεύονται οι πόροι τους από τα ανεπτυγμένα κράτη και απόρροια αυτών είναι το τεράστιο κύμα προσφύγων μεταναστών που βρίσκεται στην πόρτα μας.

Η Ευρώπη και η Ε.Ε. θέλουν οι πρόσφυγες- μετανάστες να μείνουν στην Τουρκία. Και όσοι κατορθώσουν και περάσουν να μείνουν στην Ελλάδα και ειδικά στα νησιά, όσοι καταφέρουν και περάσουν στα νησιά μας.

Και υπογράφηκαν συμφωνίες με την Τουρκία, συμφωνίες έναντι οικονομικών ανταλλαγμάτων, συμφωνίες που δέχτηκε και η Ελλάδα.

Εμείς οι Έλληνες θέλουμε να μείνουν οι πρόσφυγες μετανάστες στην Τουρκία ή να μοιραστούν στην Ευρώπη ενώ δεν θέλουμε τον καταμερισμό, όσων προσωρινά κατέφυγαν σε μας, σε όλη την επικράτεια, αποδεχόμενοι στην ουσία την τραγική κατάσταση που υπάρχει στα νησιά μας.

Τώρα ζητάμε από την Ε.Ε. να αναλάβει τις ευθύνες της και η Ε.Ε. μας δίνει χρήματα για να τους κρατήσουμε εδώ ή σαν ανταμοιβή που τους κρατάμε σφραγισμένα τα σύνορα.

Για όσους προτείνουν σαν λύση να ασκηθούν πιέσεις στην Ε.Ε., νομίζουν ότι έτσι εύκολα θα υποχωρήσει η Ε.Ε. στις όποιες πιέσεις μας; Και τι προτείνουν αν η Ε.Ε. παραμείνει και παραμένει αδιάλλακτη στις θέσεις της κανακεύοντας την Τουρκία; Μήπως ξαναδούμε το σενάριο του δήθεν αγώνα για διαγραφή ή μείωση του μεγαλύτερου δημόσιου χρέους;

Γιατί πέρα από τις μεγάλες κουβέντες δυστυχώς θα ακολουθήσει μια νέα ήττα, ένα ακροδεξιό ντελίριο σε όλη την Ελλάδα τροφοδοτούμενο από την πολιτική της κυβέρνησης και της Ε.Ε., μια διάρρηξη της αλληλεγγύης μεταξύ των κατοίκων ηπειρωτικής χώρας και ακριτικών νησιών, αλλά και μεταξύ μας και φυσικά ανθρώπινες ψυχές θα πνίγονται στο Αιγαίο υπό τις ζητωκραυγές των ακροδεξιών ή θα φυλακίζονται στην ουδέτερη ζώνη θύματα σε ένα ντόμινο συμφερόντων που παίζεται μεταξύ Ερντογάν και Ε.Ε.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.