Μενού Κλείσιμο

Πατριωτικό καθήκον

Άρθρο γνώμης

Του Γιάννη Τεκίδη

Μέχρι τώρα λέγαμε ότι το φάντασμα του φασισμού που πλανιέται πάνω από την Ευρώπη, μπορεί σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα να μετατραπεί σε υπαρκτή απειλή. Τώρα μπορούμε να πούμε ότι πράγματι έχει μετατραπεί σε τέτοια, για τα δημοκρατικά κοινοβουλευτικά καθεστώτα. Μια απειλή ενδεδυμένη με κοινοβουλευτικό μανδύα, στηριζόμενη στην ανοχή και αδιαφορία μεγάλων κοινωνικών τμημάτων, υποστηριζόμενη από ισχυρά ΜΜΕ και οικονομικούς μεγαλοπαράγοντες και πάνω από όλα τροφοδοτούμενη από τις ακραίες νεοφιλελεύθερες πολιτικές που ασκήθηκαν τα τελευταία χρόνια στην ΕΕ.

Έρευνες όπως αυτή του πρόσφατου ευρωπαϊκού βαρόμετρου, δείχνουν την μεγάλη άνοδο του αντισημιτισμού στη χώρα μας, όπως και της ξενοφοβίας και της ρητορικής του μίσους κατά του άλλου του διαφορετικού. Η εικόνα του συνηθισμένου και «φιλόπατρι» φασίστα, με την ιδιότητα του χρυσαυγήτη βουλευτή , δίνει τη θέση της το βράδυ  στα έξαλλα τάγματα εφόδου, οργανωμένα και οπλισμένα εναντίον όσων διαφωνούν μαζί τους.

Τα χωρίς προηγούμενο βίαια επεισόδια που λαβαίνουν χώρα τελευταία σε περιοχές της β. Ελλάδας με αφορμή το Μακεδονικό, μαρτυρούν την επεξεργασία οργανωμένου σχεδίου, όχι κυρίως ενάντια σ αυτούς που στήριξαν την συμφωνία των Πρεσπών, αλλά ενάντια σ αυτήν την ίδια την ύπαρξη της Δημοκρατίας. Εξάλλου δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη η έφοδος ακροδεξιών νεοφασιστών για κατάληψη της Βουλής στο τελευταίο συλλαλητήριο στην Αθήνα. Στη Θεσσαλονίκη παρακρατικές συμμορίες για μια ακόμη φορά προβαίνουν σε βανδαλισμούς καταστρέφοντας το Εβραϊκό μνημείο αφιέρωμα στο ολοκαύτωμα, εντός του ΑΠΘ. Δεν μιλάμε πια για το αυγό του φιδιού, αλλά για το ίδιο το φίδι που ήδη σέρνεται δαγκώνοντας τους πάντες, χωρίς διακρίσεις. Στη πόλη μας τις τελευταίες μέρες  γίναμε μάρτυρες εκδηλώσεων τυφλού μίσους και πρωτοφανούς βίας από νεαρής κυρίως  ηλικίας άτομα, και το ακόμη πιο θλιβερό, από μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων. Μακεδονοκάπηλοι ινστρούχτορες δηλητηριάζουν παιδικές ψυχές με μίσος, αναμασώντας οι ανιστόρητοι κάλπικα και ψευδή επιχειρήματα, διάτρητα και έωλα, τα οποία δεν έχουν καμιά σχέση με την ιστορική πραγματικότητα και την αλήθεια, βαφτίζοντας εθνικούς μειοδότες και προδότες, όσους είχαν το κουράγιο, το σθένος και τον άδολο πατριωτισμό, να δώσουν μια έντιμη λύση σε ένα χρονίζον και σε βάρος των εθνικών μας συμφερόντων πυορροών εθνικό θέμα. Ακόμη πιο σημαντικό όμως το θλιβερό θέαμα, όσων ηθελημένα η  αθέλητα, με κηρύγματα μίσους διανθισμένα με απύθμενη υποκρισία, εθνικιστική υστερία και κάλπικο πατριωτισμό, μετατρέπονται σε ηθικούς αυτουργούς των βιαιοτήτων και των επιθέσεων σε σπίτια συμπολιτών μας. Στο βούρκο των απόνερων της ΧΑ και των παρακρατικών ακροδεξιών, τσαλαβουτούν ψηφοθηρώντας υποψήφιοι Δήμαρχοι και σύμβουλοι, υπερακοντίζοντας σε πάθος και υποκρισία το ΄΄υπερπατριωτικό ΄΄ τους  μεγαλείο. Η εθνικιστική έξαρση, η απίστευτη πατριδοκαπηλία και οι βιτριολικές λεκτικές κορώνες του σημερινού Δημάρχου, έγιναν τελικά πραγματικό βιτριόλι στα χέρια δεκαεννιάχρονου ΄΄διαδηλωτή΄΄ με σκοπό να κάψει τους ΄΄προδότες΄΄ που πουλήσανε τη Μακεδονία. Ο άμβωνας της εκκλησίας μετατράπηκε σε πολιτικό και κομματικό βήμα κατώτερου και ανώτερου κλήρου. Ο συμπονετικός και γεμάτος αγάπη, ανοχή και αλληλεγγύη λόγος του Ιησού, έδωσε τη θέση του στα βάναυσα γεμάτα πάθος, μίσος και διχασμό κηρύγματα για τους ΄΄απάτριδες΄΄τους ΄΄εθνομηδενιστες΄΄ και ΄΄προδότες΄΄.

Κανείς δεν διαφωνεί με το δικαίωμα των ιερωμένων να έχουν άποψη και γνώμη για τα τεκταινόμενα στη πατρίδα μας. Μόνο που οι παραπάνω λησμονούν την ιδιότητα και την αποστολή τους, που δεν είναι άλλη από αυτή της καταλαγής των παθών, της μετριοπάθειας, της ανοχής στο διαφορετικό και προπάντων της εμπέδωσης πνεύματος ομοψυχίας και ενότητας των πιστών και μη. Ας μη λησμονεί η ιεραρχία της εκκλησίας, ότι ο φαρισαϊσμός, η υποκρισία και η διάχυση του δηλητήριου του μίσους και του διχασμού στη κοινωνία και ιδιαίτερα στη νεολαία μας, αποτελούν πληγή ανεπούλωτη για το σώμα της ίδιας της εκκλησίας, του ίδιου του σώματος του Ιησού.

Μπροστά στο έρεβος που υπόσχονται για την πατρίδα μας οι μελανοχίτωνες του εγχώριου Φύρερ  πλαισιωμένοι από πολιτικούς τυχοδιώκτες και πολύχρωμους πατριδοκάπηλους, κανένας δημοκράτης, καμιά δημοκράτισσα δεν μπορεί να σωπαίνει και να ανέχεται την ιταμή πρόκληση. Η αντίδραση τους μέσα από  ένα πανδημοκρατικό, αντιφασιστικό μέτωπο, είναι το πατριωτικό καθήκον, ως ύστατος φόρος τιμής σε όσους έπεσαν μέχρι τώρα αντιπαλεύοντας την φαιά πανούκλα.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ