Μενού Κλείσιμο

Ότι σπέρνεις θα θερίσεις

Άρθρο γνώμης

Του Γιάννη Τεκίδη

 Ότι σπέρνεις θερίζεις, λέει ο θυμόσοφος λαός μας και δεν έχει άδικο. Η υπό τον Κυρ. Μητσοτάκη σημερινή ΝΔ αγνώριστη και καταφανώς υποβαθμισμένη σε πολιτική ποιότητα, ακόμη και σοβαρότητα από την ΝΔ του παρελθόντος, προτάσσει αντί της σοβαρής επιχειρηματολογίας και των προγραμματικών προτάσεων ευκαιριακά συνθήματα, διάτρητα και ανούσια πολιτικά τσιτάτα, διανθισμένα και από μια ισχυρή δόση πατριδοκαπηλίας.

Η τελευταία, η πατριδοκαπηλία φαίνεται τελικά ότι επιλέχτηκε ως το ισχυρότερο αντιπολιτευτικό της όπλο. Αφού επί  της ουσίας δεν διαθέτει πειστικό κυβερνητικό πρόγραμμα η  αν διαθέτει το κρύβει επιμελώς διότι αυτό δεν συνάδει με τα συμφέροντα των πολλών, δεν εξυπηρετεί κανένα κοινωνικό κράτος, καμιά ασφάλεια των απόμαχων της εργασίας, καμιά προοπτική για την δημόσια και δωρεάν παιδεία, υγεία, καμιά μέριμνα για το παρών και το μέλλον της νεολαίας.

Κατάληξη αυτής της ολοφάνερης πολιτικής και προγραμματικής ένδειας  που διαπιστώνεται καθημερινά από κάθε καλόπιστο και αντικειμενικό παρατηρητή, είναι η επιλογή του ακροδεξιού κατήφορου πασπαλισμένου με εθνικιστικές κορώνες και κίβδηλο πατριωτισμό. Αιχμάλωτος ο αρχηγός της ΝΔ μιας ισχυρής ακροδεξιάς ομάδας εντός του κόμματος του, μιας ομάδας που διαμορφώνει την ατζέντα και την τακτική της ΝΔ  και αφού αποκήρυξε τον παλιό του πολιτικό εαυτό, όταν άλλα έλεγε και πίστευε για τα σύγχρονα μεγάλα πολιτικά διακυβεύματα του τόπου, όταν  υπερθεμάτιζε υπέρ της εθνικής γραμμής για το Μακεδονικό, κατέληξε ουραγός και θιασώτης ακροδεξιών θέσεων και μιας ρητορικής που υποδαυλίζει το μίσος και το διχασμό. Η ανοχή και η αποφυγή μιας ρητής καταδίκης των βίαιων επεισοδίων σωματικών και λεκτικών που λαβαίνουν χώρα τον τελευταίο καιρό με αφορμή τη συνθήκη των Πρεσπών και με πρωταγωνιστές τους νεοφασίστες κατά κύριο λόγο του Μιχαλολιάκου, μαρτυρούν από πλευράς της ΝΔ τις μίζερες και μικρόψυχες σκοπιμότητες για τα δήθεν πολιτικά οφέλη που καρπούται η ίδια. Η κοντόφθαλμη πολιτικά, αφελής και κουτοπόνηρη στάση της ΝΔ να χαϊδεύει τα αυτιά των ακροδεξιών και να βαφτίζει «ανησυχούντες πατριώτες» όλο τον ακροδεξιό συρφετό, άρχισε ήδη να γίνεται μπούμερανγκ. Προχθές στη Βέροια ο Μητσοτάκης προπηλακίστηκε λεκτικά σε δημόσια εκδήλωση του κόμματος του από τους παραπάνω «υπερπατριώτες» ως συνοδοιπόρος του Τσίπρα στο Μακεδονικό. Η δε απάντηση του από μικροφώνου στο κρεσέντο μίσους και πατριδεμπορίας των τραμπούκων «εμείς καταψηφίσαμε, εσείς τι κάνατε;» ήταν το απαύγασμα αμηχανίας και ασυγχώρητης πολιτικής ανεπάρκειας. Τ ι έπρεπε κ. Μητσοτάκη να κάνουν οι τραμπούκοι πέραν των όσων ασχημιών κάνουν σε βάρος όσων διαφωνούν μαζί τους, σε βάρος της ίδιας της Δημοκρατίας; Μήπως και να τους σκοτώσουν; Και θα το κάνουν αν το λεγόμενο δημοκρατικό τόξο δεν αναλογιστεί τις καίριες ευθύνες του απέναντι στο επερχόμενο κατάμαυρο μέτωπο των εθνολαικιστών πατριδοκάπηλων ιδεολογικών απόγονων εκείνων που συνέδεσαν το όνομα τους με τις εθνικές συμφορές της πατρίδας μας, από τον Μικρασιατικό αφανισμό, τις δικτατορίες, μέχρι την μέγιστη προδοσία της Κύπρου.

Ν α μην αντιλαμβάνεται άραγε η ΝΔ και οι άλλες πολιτικές δυνάμεις, ότι το νεοναζιστικό μόρφωμα με τα όποια παρακλάδια και ερείσματα στον κρατικό μηχανισμό, εμφορούμενο από ασίγαστο μίσος σε ότι διαφορετικό ζει και αναπνέει γύρω τ ου, μίσος αβυσσαλέο, για την ίδια τη Δημοκρατία, τον διάλογο και τα επιχειρήματα, δουλεύει αποκλειστικά και μόνο για τις δικές του φρικιαστικές επιδιώξεις;

Η ΧΑ και όλος ο ναζιστικός εσμός κ. Μητσοτάκη δεν έχει φίλους, ούτε ημέτερους, ούτε ανοχή και μεγαθυμία για κανένα που δεν συναγελάζεται απόλυτα μαζί του, παρά μόνο θανάσιμους εχθρούς, με πρώτο τις δημοκρατικές ελευθερίες, και έπονται η ιδεολογική και βιολογική εξόντωση δίχως καμία, ούτε δική σας εξαίρεση.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ