Μενού Κλείσιμο

Οι δάσκαλοι και οι δασκάλες κράτησαν όρθιο το εκπαιδευτικό σύστημα – Του Σεραφείμ Κερασιώτη

Οι δάσκαλοι και οι δασκάλες στη χώρα μας αντιμετωπίζουν την περίοδο που τα σχολεία είναι κλειστά λόγω της πανδημίας, μια πρωτόγνωρη εκπαιδευτική διαδικασία με την διδασκαλία – εκπαίδευση από απόσταση των μικρών μαθητών των δημοτικών σχολείων, ειδικά των τάξεων των μικρότερων μαθητών του εκπαιδευτικού μας συστήματος.

Σε αυτή την ομολογούμενη  δύσκολη  και πρωτόγνωρη εκπαιδευτική διαδικασία, οι δασκάλες και οι δάσκαλοι δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους για να κρατήσουν τους μαθητές τους σε ένα υψηλό μαθησιακό επίπεδο σχεδόν εφάμιλλο με το δια ζώσης, το οποίο βέβαια σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να αντικατασταθεί με το εξ αποστάσεως.

Χρειάζονται να αποδοθούν πολλά συγχαρητήρια και πολλά ευχαριστώ σε όλους αυτούς τους παιδαγωγούς, από τους γονείς και κηδεμόνες των μαθητών των δημοτικών σχολείων  για όλα αυτά που προσφέρουν στους μαθητές τους.

Οι γονείς, οι παππούδες και οι γιαγιάδες  θέλουν να ευχαριστήσουν τις δασκάλες και τους δάσκαλους, για όλα αυτά που προσφέρουν στους μαθητές τους με την εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

Η πολιτεία ας φανεί γενναιόδωρη προς τους παιδαγωγούς των εγγονιών και παιδιών μας και ας προχωρήσει στην οικονομική ενίσχυση των δασκάλων για την αγορά σύγχρονου εξοπλισμού που χρησιμοποιούν για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Το καλό παράδειγμα το έδωσε η μικρή Κύπρος με την ενίσχυση όλων των εκπαιδευτικών της  με το ποσό των 300 ευρώ για την αγορά εξοπλισμού τηλεκπαίδευσης.

Ευχόμαστε σε όλους τους δασκάλους και δασκάλες καλές γιορτές, δύναμη και υγεία για να ανταπεξέλθουν στο δύσκολο έργο τους. Καλή χρονιά.

Ο κ. Κερασιώτης, είναι επίτιμος πρόεδρος της ΟΛΤΕΕ

Εάν θέλετε να λαμβάνετε εγκαίρως τις ειδήσεις πατήστε εδώ 

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ