Μενού Κλείσιμο

Ο «προοδευτικός» πόλος του ΣΥΡΙΖΑ και τα νέα ψευδεπίγραφα διλήμματα

Άρθρο γνώμης

Του Παναγιώτη Σαββίδη

Ο ΣΥΡΙΖΑ αποδείχτηκε άξιος συνεχιστής των «μνημονιακών» πολιτικών παίρνοντας την σκυτάλη  από το ΠΑΣΟΚ και την Ν.Δ.

Το ψευδεπίγραφο δίλημμα μνημονιακοί – αντιμνημονιακοί που έπαιξαν όλα τα αστικά κόμματα όταν ήταν αντιπολίτευση μαζί και φασιστικές οργανώσεις για την χειραγώγηση και τον εγκλωβισμό του λαού έχει πλέον ξεφτίσει.

Ένα νέο ψεύτικο αφήγημα  είναι σε εξέλιξη τώρα, με στόχο  να συγκροτηθεί νέο δίπολο διαχείρισης από την σκοπιά του συστήματος, με τις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ και της Ν.Δ να επιδίδονται σε ανούσιους επικοινωνιακούς καυγάδες, που συν τοις άλλοις, επιδιώκουν την δημιουργία νέων κίβδηλων διλημμάτων, για τον παραπέρα αποπροσανατολισμό και την παραπλάνηση του λαού, για την αφομοίωση του στα όρια του συστήματος.

 Ο ΣΥΡΙΖΑ με την ερμαφρόδιτη ρητορεία του περί του τέλους των «μνημονίων», έχει σε ισχύει 800 μνημονιακούς νόμους, προνομοθετημένα μέτρα, ματωμένα πλεονάσματα μέχρι το 2060, μαζί με «κόφτες» και υπερταμείο που ξεπουλούν τα πάντα στο μεγάλο κεφάλαιο.

Αυτή την πραγματικότητα θέλει να συγκαλύψει ο ΣΥΡΙΖΑ που είναι η αιτία που βαλτώνει στην φτώχεια και την δυστυχία ο λαός μας, για να ανακάμψουν τα κέρδη του κεφαλαίου, στρατηγική που έχει η Ν.Δ, όλα τα κόμματα του αστικού τόξου, η Ε.Ε.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να κοροϊδέψει άλλο τον λαό, ότι πρόκειται για δύναμη «ριζοσπαστική», «φιλολαϊκή», που ποτέ δεν ήταν, και ότι δήθεν αντιπαλεύει συντηρητικές, νεοφιλελεύθερες πολιτικές.

Ο ΣΥΡΙΖΑ γρήγορα μεταλλάχτηκε από οπορτουνιστικό μόρφωμα σε αστικό κόμμα νεοσοσιαλδημοκρατικής κοπής και η προσαρμοστικότητα που δείχνει υπηρετώντας τις ανάγκες του κεφαλαίου είναι ταχύρυθμη.

Εξάλλου για αυτή την ευελιξία και τον οπορτουνισμό επιλέχτηκε από δυνάμεις του κεφαλαίου εγχώριες και μη, να διαχειριστεί την πολιτική διεξόδου από την κρίση προς όφελος των ισχυρών επιχειρηματικών ομίλων, των μεγάλων καπιταλιστικών συγκροτημάτων, με στόχο να αυξηθεί το μέσο ποσοστό των κερδών τους, που είχαν κλονιστεί.

Ο λαός πρέπει να δει την φάκα και όχι μόνο το τυρί, γιατί τα ψίχουλα που δήθεν γυρνάει πίσω ο ΣΥΡΙΖΑ και ότι το κάνει γιατί δεν υπάρχει η «μνημονιακή» εποπτεία (ψέμα και αυτό) δεν είναι τίποτα άλλο, από άλλη μια πολιτική μηχανορραφία του, για να συγκρατήσει δυνάμεις και να τις χειραγωγήσει στο συστημικό δίπολο πρόοδος η συντήρηση, εκπροσωπώντας δήθεν αυτός το «προοδευτικό» μέτωπο δυνάμεων κόντρα στην συντηρητική δεξιά, ακροδεξιά.

Οι προοδευτικές δυνάμεις δεν συγκυβερνούν με ακροδεξιούς τυχοδιώκτες όπως οι ΑΝΕΛ. Οι προοδευτικές δυνάμεις δεν γίνονται μεντεσέδες ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών όπως εύστοχα χαρακτήρισε ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα κ. Πάιατ τον ΣΥΡΙΖΑ.

Οι προοδευτικές δυνάμεις δεν κυβερνούν με ρετάλια του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ, εραστές της αστικής εξουσίας, έμπειρα στελέχη από παλαιότερες αντιλαϊκές κυβερνήσεις των γαλαζοπράσινων, στην προώθηση και την εφαρμογή των συμφερόντων του κεφαλαίου έναντι των λαϊκών αναγκών.

Οι προοδευτικές δυνάμεις δεν μετατρέπουν την χώρα σε ένα αμερικανονατοϊκο στρατόπεδο και να παίρνουν διαρκώς επιείκεια για αυτό. Οι προοδευτικές δυνάμεις δεν συνεργάζονταν με κράτη τρομοκράτες όπως το Ισραήλ που δολοφονεί καθημερινά  Παλαιστίνιους αμάχους.

Οι προοδευτικές δυνάμεις δεν συμμετέχουν σε ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς με τον κίνδυνο να εμπλέξουν τον λαό σε γενικευμένες συρράξεις, σε αιματοχυσίες, για τα συμφέροντα των καπιταλιστών και των μονοπωλίων.

Αυτός ο «προοδευτικός» ΣΥΡΖΑ θέλει να ηγηθεί «προοδευτικού» μετώπου και να συμμετάσχει με το αυτό τον τρόπο στην δημιουργία νέων ψεύτικων διλημμάτων, για τον εγκλωβισμό του λαού, ώστε να συνεχιστεί απρόσκοπτα η πολιτική υπέρ του κεφαλαίου, η πολιτική της Ε.Ε, τα «μνημόνια» διαρκείας, που θα οδηγούν καθημερινά τον λαό σε αδιέξοδα.

ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ μαζί και με υπόλοιπες αστικές δυνάμεις κυρίως το ΠΑΣΟΚ, επενδύουν στην επιλογή του «μικρότερου» κακού από τον λαό, που έχουν καλλιεργήσει εσκεμμένα με μια πρωτοφανή ιδεολογική χειραγώγηση, με την στήριξη μεγάλων αστικών ΜΜΕ που ανέλαβαν αυτό το κομμάτι, για να μην αντιδρά ο λαός στα αντιλαϊκά – αντιδραστικά μέτρα, να μην τα αμφισβητεί από την ταξική σκοπιά.

Σε αυτό το πλαίσιο θέλουν να συγκροτήσουν το νέο δίπολο, με τον έναν πόλο επικεφαλή τον ΣΥΡΙΖΑ και τον άλλον την Ν.Δ, προβάλλοντας νέα ψεύτικα διλήμματα, όπως πρόοδος η συντήρηση, ώστε λαϊκές δυνάμεις να μην αποσκιρτήσουν από το αστικό πολιτικό πλαίσιο και ριζοσπαστικοποιηθούν μέσα από την συμμετοχή τους και τους αγώνες στο μαχόμενο εργατικό – λαϊκό κίνημα, στο κίνημα της αντεπίθεσης, της ανατροπής και προοπτικής.

Ο λαός πρέπει να ξεπεράσει τους σκοπέλους της παραπλάνησης, που από την μια αγκαλιά της αστικής διαχείρισης πέφτει στην άλλη, με συνέπεια τα προβλήματα του να οξύνονται μέσα από την ισοπέδωση λαϊκών δικαιωμάτων και κατακτήσεων, αφού αποτελούν προϋπόθεση για να ανακάμψουν τα κέρδη του κεφαλαίου σε περίοδο ύφεσης η ισχνής καπιταλιστικής ανάπτυξης.

Αυτή η πολιτική εις βάρος των λαϊκών δικαιωμάτων και αναγκών προωθείται και εφαρμόζεται σε όλες τις χώρες – μέλη της Ε.Ε έχουν δεν έχουν «μνημόνια».

Αυτή την πολιτική, αυτή την στρατηγική, υπηρετούν ΣΥΡΙΖΑ, Ν.Δ, μαζί με άλλες αστικές και μικροαστικές «συγκολλητικές» δυνάμεις όπως το ΠΑΣΟΚ, ΚΟΜΜΑ ΛΕΒΕΝΤΗ, ΠΟΤΑΜΙ, παλιότερα ΚΟΜΜΑ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ, ΔΗΜΑΡ, κ.α., αλλά και φασιστικές – πατριδοκάπηλες δυνάμεις αφού δεν αμφισβητούν τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης, την εξουσία των μονοπωλίων, την ιμπεριαλιστική πολιτική.

Ο λαός δεν έχει να περιμένει τίποτα από τις ψεύτικες διαχωριστικές γραμμές που τον γυρνάμε πάντα στο ίδιο σημείο και τον απογοητεύουν, χειραγωγώντας τον θυμό και την δυσαρέσκεια του για να μην μετατραπεί σε αγωνιστική, ριζοσπαστική, κοινωνικοπολιτική μαζική δράση και δύναμη, για την αντεπίθεση και την ανατροπή.

Απάντηση στον κάλπικο διπολισμό είναι η ενίσχυση του πόλου του αγώνα, της λαϊκής συμμετοχής, της δράσης, αυτός ο πόλος ξεφεύγει από τα όρια της ανάθεσης και κάνει τον λαό πρωταγωνιστή των εξελίξεων.

Προϋπόθεση για να δυναμώσει αυτός ο πόλος της ελπίδας και ανατροπής είναι η ισχυροποίηση του ΚΚΕ σε όλα τα επίπεδα, για να δυναμώσει ο αγώνας ενάντια στην πολιτική του κεφαλαίου, ο αγώνας ενάντια στα κόμματα της αστικής εξουσίας, ο αγώνας ενάντια στην ληστρική Ε.Ε. για να ανοίξει ο δρόμος για την ικανοποίηση όλων των σύγχρονων λαϊκών  -κοινωνικών αναγκών, με τον ίδιο τον λαό να κάνει κουμάντο στον πλούτο που παράγει.

Αυτό είναι το νέο, το σύγχρονο, το προοδευτικό, για τους εργαζόμενους και τον λαό.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ