Μενού Κλείσιμο

Ο Γιώργος Κυριακίδης «απαντά» στους δημοτικούς συμβούλους που αποχώρησαν από την συζήτηση για τον προϋπολογισμό

«Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα για την αντιπολίτευση»

 

Η «επιλογή» της αντιπολίτευσης να αποχωρήσει «διακριτικά» από την συζήτηση για τον (προσφάτως ψηφισθέντα) προϋπολογισμό, αποφεύγοντας (σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Καθαριότητας) να ακούσει τις απαντήσεις της διοίκησης, ανάγκασε τον Γιώργο Κυριακίδη, να απαντήσει και μέσω του τύπου.

 

Ο κ. Κυριακίδης, σχολιάζοντας την αποχώρηση συναδέλφων του από τη συζήτηση, κάνει λόγο για «προσβλητική κίνηση» τόσο για τους συνομιλητές «εμάς δηλαδή τους δημοτικούς συμβούλους», όσο και για τους πολίτες οι οποίοι τους επέλεξαν να βρίσκονται εκεί, να αντιπολιτεύονται, να προτείνουν και να παράγουν, όπως αναφέρει.

«Η παράταξη του κυρίου Χιονίδη, δείχνει ανήμπορη να δεχτεί το εκλογικό αποτέλεσμα», υποστηρίζει ο κ. Κυριακίδης και «δείχνει ανήμπορη, κι αυτό είναι λυπηρό, να δεχτεί τα αποτελέσματα τα οποία σε σύντομο χρονικό διάστημα παρήγαγε η νέα διοίκηση και δυστυχώς κατά την προσφιλή τους μέθοδο όταν βρίσκουν «τα σκούρα» απλώς αποχωρούν.»

Και συνεχίζει ο αντιδήμαρχος Κατερίνης, σε προσωπικό τόνο προς τον πρώην δήμαρχο: «αφού λοιπόν ο πρώην δήμαρχος και νυν βουλευτής, μίλησε για ακόμη μια φορά ειρωνικά, υποτιμητικά και προσβλητικά, σηκώθηκε κι έφυγε, χωρίς να ακούσει τι είναι αυτό το οποίο θα είχαν να πούνε οι άνθρωποι μιας νέας διοίκησης, ασχέτως αν συμφωνεί ή διαφωνεί μαζί τους.

Συνεχίζει ο κύριος Χιονίδης και τα πολιτικά του φερέφωνα να εξιστορούν το ίδιο παραμύθι. Ότι θα πουλήσουμε δημοτικές εκτάσεις! Ξεχνάτε κύριε Χιονίδη ότι εσείς και η παράταξή σας  εισηγηθήκατε και ψηφίσατε πώληση δημοτικής ακίνητης περιουσίας το 2011 όταν ήσασταν δήμαρχος!

Ξεχνάτε εντέχνως να μας πείτε ότι τότε έπρεπε να πουλήσετε δημοτική περιουσία για να βρείτε τα χρήματα ώστε να ξοφλήσετε τα σπασμένα των εκλογών του 2010.

Ξεχνάτε, αφού θέλετε να μιλήσουμε για προϋπολογισμό έργων και μελετών, να μας πειτε  για την κυκλοφοριακή μελέτη του ποδηλατοδρόμου η οποία ουδέποτε υπήρξε, παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις.

Ξεχνάτε  να μας πείτε για τα προϋπολογισθέντα έργα της βιοκλιματικής ανάπτυξης της 19ης Μαΐου των 5 εκατομμυρίων ευρώ.

Εσείς είστε αυτός που αρνείται το διάλογο.

Επειδή ρώτησες και έφυγες, θα ήθελα να σου απαντήσω κι εγώ αγαπητέ Σάββα, επί προσωπικού. Και θα σου απαντήσω με νούμερα. Με νούμερα κατανάλωσης βενζίνης από το πρατήριο του δήμου Κατερίνης.

Νοέμβριος  2018. 4679 λίτρα βενζίνης

Νοέμβριος  2019. 2794 λίτρα βενζίνης

Δεκέμβριος 2018. 4200 λίτρα βενζίνης

Δεκέμβριος 2019. 2487 λίτρα βενζίνης.

Συνολικά αγαπητέ Σάββα, στο τελευταίο 4μηνο του 2019 η κατανάλωση βενζίνης από οχήματα του Δήμου ήταν 5000 λίτρα λιγότερη από εκείνη η οποία καταναλώθηκε το προεκλογικό 2018.

Κλείνοντας, Σάββα, νοικοκύρη πρώην δήμαρχε, να σε ενημερώσω διότι έφυγες νωρίς και δεν πρόλαβες να ακούσεις αυτά που είπα στο δημοτικό συμβούλιο, πως λείπουν 3 οχήματα απορριμματοφόρα. Δεν λείπουν επειδή τα πήρε κάποιος για βόλτα…. Αγνοούνται εδώ και χρόνια.

Ρωτάω εσένα, διότι εσύ τα ξέρεις όλα αγαπητέ πρώην δήμαρχε. Μήπως  μπορείς να μας βοηθήσεις να τα βρούμε;»

Ο κ. Κυριακίδης, «κλείνει» με υστερόγραφο σημειώνοντας: «Όσον αφορά την αγαπητή συνάδελφο που με χαρακτήρισε «γραφικό» της απαντώ ότι αν η επίπονη δουλειά που παράγει αποτελέσματα θεωρείται γραφικότητα τότε ναι είμαι γραφικός και είμαι περήφανος γι αυτό.

Κοιτάξτε λοιπόν να κάνετε σωστά τη δουλειά για την οποία σας επέλεξαν οι δημότες, δηλ. αντιπολίτευση με ουσία και επιχειρήματα. Εάν φυσικά μπορείτε να κάνετε έστω και αυτό!»

 

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ

ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ