Μενού Κλείσιμο

ΝΑΤΟϊκός Σύμμαχος; – Άρθρο του Ηλία Χρυσικού

 Οι γιορτινές ημέρες πέρασαν και η επιστροφή στην καθημερινότητα ξεκίνησε από σήμερα, έστω κι αν μεσολαβούν τα Άγια Θεοφάνια.

Και όπως όλα δείχνουν, ο Ιανουάριος 2020 θα είναι κρίσιμος σε όλα τα επίπεδα. Και τα προβλήματα είναι πολλά. Σε κάθε περίπτωση όμως, όλα θα ξεκαθαρίσουν τις επόμενες εβδομάδες, αν τελικά δούμε την Τουρκία να συμπεριφερθεί επιθετικά, αν εκτοξεύσει απειλές και θα στείλει μαχητικά για να προκαλούν στο Αιγαίο, να ισχυρίζεται ότι θα βουλιάξει πλοία, ότι θα καταστρέψει αγωγούς και ότι θα στείλει τον στόλο του να καταλάβει την Μεσόγειο και τον στρατό του στα ελληνικά νησιά.

Άραγε τα πιστεύει ο κ. Ερντογάν, ότι θα κάνει όλα αυτά τα φοβερά και τρομερά; Πώς θα τα κάνει όμως; Είναι πράγματι σε θέση να ξεκινήσει έναν πόλεμο, έστω και μικρής κλίμακας, με έναν ΝΑΤΟϊκό σύμμαχο; Η Τουρκία προφανώς και επιδιώκει κάτι. Πιθανώς και ως συνήθως, θα προχωρήσει με ανορθόδοξους τρόπους. Ίσως όμως και να μην είναι η υπερδύναμη που διαφημίζει ότι είναι.

Πάντως η Ελλάδα οφείλει πρωτίστως να είναι προετοιμασμένη σε όλα και κυρίως, να το καταστήσει αυτό απολύτως σαφές, στο εξωτερικό και στο εσωτερικό.

 

Καλή χρονιά να έχουμε και πάλι…

 

* Ο Ηλίας Χρυσικός είναι δημοσιογράφος – δ/ντης του ρ/σ Ενημέρωση 92,2 στα fm στο Ν. Πιερίας

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ