Μενού Κλείσιμο

Ναι στο «μονοπάτι» της Αγιότητας – Άρθρο του Ηλία Χρυσικού

Ηλία Χρυσικού

Η ανακοίνωση της Ιεράς Μητρόπολης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος σε πρόγραμμα ανακύκλωσης ηλεκτρικών συσκευών προεκύψαν πολλά ερωτήματα και πολλοί ακροατές του ραδιοφώνου μας επικοινώνησαν μαζί μας και μάλιστα μετά την τοποθέτηση του πατέρα Θεόδωρου Ζήση καθηγητή ΑΠΘ της Θεολογικής σχολής.

Αναρωτιέμαι λοιπόν, -στη νέα εποχή που ζούμε- εάν για την περισυλλογή παλαιών και χαλασμένων ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών, έχει  αρμοδιότητα η Μητροπολιτική αρχή και όχι η διοίκηση του Δήμου, ή ακόμη οι παλιατζήδες που αναζητούν στις γειτονιές για να κερδίσουν τον επιούσιο.

Συγκρατώντας τις παραπάνω σκέψεις, προφανώς κάποιοι να «παρασύρονται» στη δίνη του καινούργιου «συγκρητισμού», όπου όλα γίνονται ανεκτά, στο σύγχρονο «χωνευτήρι» της αγοραίας διακίνησης εμπορευμάτων, ιδεών και προσώπων.

Κορυφαίας σημασίας για τους πατέρες της Εκκλησίας -κατά την ταπεινή μου άποψη-, είναι η πνευματικότητα, που ευαγγελίζεται η Εκκλησία και που δεν πρέπει να υποτάσσεται στους υλιστικούς και ατομιστικούς «μονοδρόμους».

Ταπεινά πιστεύω, ότι η κάθε Μητροπολιτική Αρχή, θα πρέπει να στέκεται στο ύψος των καθηκόντων της, να συνδέεται με την ασκητική ζωή και να αρνείται την «υποδούλωση», στα προϊόντα και στα εμπορεύματα, στην αγορά και την κατανάλωση

Να επιλέξουν, το «μονοπάτι» της Αγιότητας και όχι τις λεωφόρους της αμαρτίας, κόντρα στο ρεύμα και στο πνεύμα της εποχής.

Πρώτιστα ας ασχοληθούν με την πνευματικότητα και ας αφήσουν στις αρμόδιες υπηρεσίες του εκάστοτε Δήμου, την προστασία, την φροντίδα του περιβάλλοντος και την ανακύκλωση.

 

Του Ηλία Χρυσικού

Διευθυντή του Ρ/Σ Ενημέρωση 92,2

Από τη στήλη «Με Άποψη» της εβδομαδιαίας εφημερίδας Επτά

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ