Μενού Κλείσιμο

«Μετά την απομάκρυνση από το ταμείο ουδέν λάθος αναγνωρίζεται»

Άρθρο γνώμης

Του Γιώργου Παπαθανασίου

Πρ. Δημάρχου Δίου-Ολύμπου

Δυο μήνες πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές θα ήθελα να καταθέσω έναν προβληματισμό γι’ αυτές. Είναι σε όλους γνωστό, ότι ο θεσμός της τοπικής αυτοδιοίκησης είναι ο πιο άμεσος δημοκρατικός θεσμός προς τον πολίτη. Ο πιο κοντινός προς αυτόν, εξ’ ου και τα παράπονα στον δήμαρχο.

Με τις αλλαγές όμως του νέου νόμου (Κλεισθένης) φοβάμαι ότι ο θεσμός κινδυνεύει. Για να μην θεωρητικολογώ, θέλω να επισημάνω τούτο. Ο μέγας ηττημένος της εκλογικής μάχης του Μαΐου, θα είναι η Τοπική Αυτοδιοίκηση, η δημοκρατία και η κάθε έννοια αποκεντρωμένης εξουσίας.

Με τον Κλεισθένη πιστεύω ,οτι έκαναν επίδειξη αντιδημοκρατικού ήθους και κατάφεραν να διαλύσουν έναν θεσμό βαθιά δημοκρατικό και ζυμωμένο με την κοινωνία. Ίσως να ενήργησαν με την παλιά αριστερή λογική ο.τι δεν ελέγχουμε το διαλύουμε’.

Ο δήμος μας, όλοι διαπιστώσαμε, με έμφαση πια τον τελευταίο καιρό ,οτι περνάει μια κρίση άνευ προηγούμενου.

Ένας δήμος που βουλιάζει οικονομικά και χαριεντίζεται, ένας δήμος που αρνείται να δει κατάματα το ριζικό του και το θόλο αύριο, πορεύεται προς τις εκλογές «χαρούμενος και κατακερματισμένος».

Η εκδήλωση πρόθεσης τόσο πολλών υποψηφίων Δημάρχων και μάλιστα χωρίς χρίσμα εκτός από δυο, ένα πράγμα δείχνει: οτι οι περισσότεροι δεν έχουν καταλάβει περί τίνος πρόκειται, δεν έχουν ούτε κατά ελάχιστο προσεγγίσει την έννοια της Δημαρχίας Δίου Ολύμπου και όρμηξαν ή ήθελαν να ορμήξουν καμιά δεκαριά νοματαίοι και είπαν ,και εγώ εδώ είμαι.

Ο δήμος μας, θα αναζητήσει το αύριο του, θα αναζητήσει ένα καλύτερο μέλλον, μόνο αν αποκτήσει μια σοβαρή και στιβαρή δημοτική αρχή, μια αρχή που στο τέλος της θητείας της, θα έχει τουλάχιστον τους συμβούλους με τους οποίους ξεκίνησε.

Το καλαμπούρι του οποίου γινόμαστε μάρτυρες, πολλά κακά μάς ετοιμάζει.

Είναι προφανές οτι κάποιοι υποψήφιοι δήμαρχοι κατεβαίνουν απλώς για να μετρηθούνε, κάποιοι διότι σκέφτονται πονηρά, «κάτι θα τσιμπήσουμε λόγω εκλογικού συστήματος», κάποιοι λόγω υπέρμετρης φιλοδοξίας, κάποιοι για να εξαργυρώσουν με καμιά κυβερνητική θέση, και κάποιοι λίγοι δυστυχώς γιατί νοιάζονται πραγματικά για την επόμενη μέρα.

Σ’ αυτόν τον δήμο γνωριζόμαστε πολύ καλά και ξέρουμε πολύ καλά ποιοι αναζητούν το μέλλον για τον Δήμο μας και ποιοι για την προσωπική τους καριέρα, (οι προηγούμενες εκλογές μάς το δείχνουν εξάλλου). Σε όλους αυτούς που νέμονταν λαθροβιώνοντας τα χρόνια που πέρασαν και σκέφτηκαν «να η καλή ευκαιρία», πρέπει να βάλουμε φραγμό.

Λενε οι παλιοί, «μετά την απομάκρυνση από το ταμείο ουδέν λάθος αναγνωρίζεται»

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ