Μενού Κλείσιμο

Κορινός- «Σκουπιδότοπος δίπλα στο Γυμνάσιοτου»- του Αντώνη Δ. Μάντζιου, πρώην δημοτικού συμβούλου Κατερίνης

Σε σκουπιδότοπο μετατρέπεται  η περιοχή δίπλα από το Γυμνάσιο Κορινού και απέναντι από κατοικίες. Στο χώρο υποτίθεται ότι είχαν κληθεί πριν μερικά χρόνια οι κάτοικοι Κορινού να αφήσουν άπαξ τα κλαδέματα ώστε το ειδικό μηχάνημα του Δήμου να τα τεμαχίσει.

 

Αντί αυτού στο χώρο συγκεντρώνονται συνεχώς κλαδέματα που συσσωρεύονται και σαπίζουν. Παράλληλα όμως κάνουν την εμφάνισή τους και μπάζα, αμίαντος, πλαστικές σακούλες, οικιακά απορρίμματα μέχρι και λάστιχα αυτοκινήτων.

Φαίνεται ότι μετά την ποινική δίωξη κάτω των υπευθύνων του Δήμου για τον παράνομο ΧΑΔΑ δίπλα στον βιολογικό Κορινού, κάποιοι βρήκαν μια πολύ πιο εύκολη λύση για τη μεταφορά των απορριμμάτων  δίπλα στο Γυμνάσιο.

Ενώ δεν υπάρχει ούτε μια πινακίδα που να αποτρέπει τη μετατροπή του χώρου σε σκουπιδότοπο, ακούγεται ότι δήθεν η δημοτική αρχή είναι σε συνεννόηση με την πυροσβεστική υπηρεσία για ελεγχόμενη καύση κάτι που δικαιολογεί τους πάντες να μεταφέρουν εκεί τα κλαδέματα. Η  ελεγχόμενη καύση ούτε έγινε ούτε  φαίνεται δυνατόν να γίνει  στο βαθμό που πλέον στο χώρο δεν υπάρχουν μόνο κλαδέματα αλλά και σκουπίδια καθώς και πλαστικά, αμίαντος και λάστιχα αυτοκινήτων ενώ δεν γνωρίζουμε τι κρύβεται κάτω από τον όγκο των κλαδεμάτων.

Επειδή ο χώρος συνεχώς επιβαρύνεται καθημερινά, οφείλουν  η Δημοτική Αρχή, ο ΦΟΔΣΑ, οι ελεγκτικές αρχές, οι επιθεωρητές περιβάλλοντος η εισαγγελία Κατερίνης να προβούν σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για να μην μετατραπεί ο χώρος δίπλα στο Γυμνάσιο – Λύκειο Κορινού και απέναντι από τα σπίτια σε ΧΑΔΑ.

Με πρώτη ενέργεια την απομάκρυνση και τον καθαρισμό της περιοχής, την υπόδειξη νόμιμων και εφαρμόσιμων τρόπων διαχείρισης των κλαδεμάτων και την αποτροπή νέων αποθέσεων κάθε είδους απορριμμάτων .

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.