Μενού Κλείσιμο

Ιδεολογική καθαρότητα και η σκορδοθεωρία

Άρθρο γνώμης

Του Γιάννη Τεκίδη

Το …ολιγάριθμο και ευέλικτο κυβερνητικό σχήμα του αυτοδύναμου Κυριάκου αριθμεί 51 μέλη, μεταξύ των οποίων και τεχνοκράτες που όλως περιέργως οι περισσότεροι έχουν άμεση η έμμεση σχέση με επιχειρηματικούς ομίλους όπως ο Δ. Οικονόμου σύμβουλος της lambda development, αλλά και με γνωστούς οικονομικούς ολιγάρχες στους οποίους ο Μητσοτάκης είναι υποχρεωμένους για την χωρίς προηγούμενο στήριξη που έτυχε όλα αυτά τα χρόνια.

Αυτή όμως ήταν η αρχή, γιατί σύντομα θα δούμε να παίρνει σάρκα και οστά η εξόφληση των γραμματίων προς όλους αυτούς τους μεγαλόσχημους τροφίμους των κρατικών ταμείων, αεριτζήδες μεγαλοεπιχειρηματίες, που μεταχειρίστηκαν όλα τα μέσα επηρεασμού της κοινής γνώμης προκειμένου να γίνει πρωθυπουργός ο αχυράνθρωπος Μητσοτάκης. Στους 51… αρίστους του υπουργικού συμβουλίου  συμπεριλαμβάνονται και καταδικασθέντες του ΚΠΔ, όπως ο κ. Μηταράκης ο οποίος με απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών αναγκάστηκε να καταβάλλει αποζημίωση 6601 ευρώ σε πρώην υπάλληλο του που υπηρετούσε την τετραετία 2011-2015 στο γραφείο του, διότι εργαζόταν σε σούπερ-μάρκετ φίλου του με σύμβαση εργασίας εξαρτημένου χρόνου.

Η Υφυπουργός αγροτικής ανάπτυξης ιδιοκτήτρια τοπικού τηλεοπτικού σταθμού στις Σέρρες, σημαιοφόρος της εθνικοφροσύνης και αδιάλλακτη Μακεδονομάχος Αραμπατζή Φ, με καταδίκη 12 μηνών για μη καταβολή δεδουλευμένων σε υπαλλήλους της. Τα αναφέρουμε όλα αυτά γιατί στα ελεγχόμενα από το ιδιόμορφο πολιτικοοικονομικό γραβατωμένο παρακράτος ΜΜΕ, δεν ακούστηκε και δεν γράφηκε ούτε μια αράδα. Ας φανταστούμε τώρα αν τα παραπάνω συνέβαιναν στην κυβέρνηση του Σύριζα, τι χαμός και μαύρη σπέκουλα θα σηκώνονταν, τι καταιγισμός μαύρης, εμετικής προπαγάνδας θα δηλητηρίαζε την επικαιρότητα για μήνες ολόκληρους. Όσο δε για την ανελέητη υποκρισία της ΝΔ μα και των υπόλοιπων κομμάτων τι να πει και τι να σχολιάσει κάποιος όταν ο κ. Κράνης Δ. συνταξιούχος αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου από 30/6/2019, διορίζεται από τον Κούλη υφυπουργός δικαιοσύνης και δεν ακούγεται από πουθενά κιχ, σε αντίθεση με την από ετών συνταξιούχο ανώτατη δικαστικό κ. Θάνου, την προσφερθείσα να παράσχει αμισθί τις νομικές υπηρεσίες της στο γραφείο του πρώην πρωθυπουργού Α.Τσίπρα. Τότε που κατέβηκε ο ουρανός στη γη, τότε που λυτοί και δεμένοι είχαν ανέβει στα κεραμίδια κραυγάζοντας για αντιθεσμικές μεθοδεύσεις και ύποπτες συναλλαγές.

Οι υποσχέσεις και οι αλλοπρόσαλλες προγραμματικές θέσεις της σημερινής ακροδεξιάς κυβέρνησης, ιδιαίτερα προς την πολύφερνη νύφη, την μεσαία τάξη την οποία τόσο πολύ πόνεσε και αγάπησε η ΝΔ τον τελευταίο καιρό, κι ας την κατακρεούργησε την περίοδο 2008-2014, σύντομα θα αποδειχθούν μια μεγάλη χίμαιρα και μια προπαγανδιστική απάτη. Η δεξιά, αγκαλιά πλέον με την ακροδεξιά σε μια πολιτική και σε ένα σκοπό ομνύει, στην πολιτική που αφαιρεί δικαιώματα και πλούτο από τα λαϊκά στρώματα, για να ανταμείψει γενναιόδωρα τους πολιτικούς της πάτρωνες που δεν είναι άλλοι από την οικονομική και παρασιτική ολιγαρχία του τόπου.

Από τα πράγματα και τα καινούργια δεδομένα μετά και τις πρόσφατες εκλογές ο τραυματισμένος μα όρθιος Σύριζα και η προοδευτική συμμαχία, αναλαμβάνουν την μεγάλη ευθύνη της συντεταγμένης αναδιοργάνωσης της δημοκρατικής αριστερής παράταξης, της πολιτικοποίησης και της πολιτικής στέγασης σε ένα ενιαίο κομματικό οργανισμό της διάσπαρτης κοινωνικής αριστεράς, όλων των προοδευτικών και δημοκρατικών δυνάμεων.

Η πρόσκληση για ένα ειλικρινή, γόνιμο και ζωντανό διάλογο δεν πρέπει να αργήσει. Ένα διάλογο ουσίας και σεβασμού στην διαφορετική πολιτική αφετηρία και διαδρομή του καθένα, όμως που στόχος της θα είναι η συμφωνία σε μια προγραμματική ρεαλιστική βάση, σε ένα κοινό πολιτικό σχέδιο και δράση, που θα αποτελέσει ουσιαστικό ανάχωμα στις αναμενόμενες άγρια αντιλαϊκές πολιτικές της δεξιάς. Η δογματική προσκόλληση σε θέσεις και απόψεις δοκιμασμένες και αποτυχημένες, όχι μόνο έβλαψαν την ίδια την αριστερά και γενικότερα την προοδευτική παράταξη, αλλά ωφέλησαν άμεσα και αποφασιστικά την αντίδραση και την δεξιά, παραχωρώντας της βήμα και χώρο για δράση. Η Αγιοποιημένη ιδεολογική καθαρότητα ταλαιπώρησε διαχρονικά και ταλαιπωρεί ακόμη την αριστερά σε όλες της, τις εκφάνσεις. Η ιδιοκτησία της μιας και μοναδικής αλήθειας, της μιας και αδιαφιλονίκητα έγκυρης διαχρονικά άποψης, στοίχισε στην αριστερά και αδίκησε ανιδιοτελείς και έντιμους αγωνιστές, γιατί είχαν ίσως το …θράσος κάποτε να την αμφισβητήσουν.

Οι λίγοι και καλοί, οι λίγοι και καθαροί, θυμίζουν την διήγηση παλιού αγωνιστή της αριστεράς και επί χρόνια εξόριστου στα εθνικά αναμορφωτήρια των νησιών του Αιγαίου, όταν ανήσυχος απευθύνθηκε στον Γραμματέα της οργάνωσης των εξόριστων για το τι μέλλει γενέσθαι με αυτούς που όλο και πιο συχνά υπογράφουν δήλωση και φεύγουν, για να πάρει την ανεπανάληπτη  απάντηση «όσο πιο αραιά τα σκόρδα σύντροφε, τόσο πιο μεγάλα και χοντρά, μην ανησυχείς».

Κι όμως σύντροφε Γραμματέα ανησυχούμε και θα ανησυχούμε πιο πολύ όσο ένα μεγάλο παλλαϊκό αίτημα δεν γίνεται πράξη. Όσο ο ανεξέλεγκτος νεοφιλελευθερισμός ταυτισμένος με την ακροδεξιά θα κλέβουν το μέλλον και τη ζωή της χώρας, το αύριο της νεολαίας μας.

Υ.Γ Και για να μην ξεχνιόμαστε, εκείνα τα 500  εκατομ. Ευρώ που χρωστάνε ο Κυριάκος και η Φώφη από τα θαλασσοδάνεια του παρελθόντος στις τράπεζες, πότε θα τα εξοφλήσουν; Μήπως σχεδιάζουν τώρα που είναι κυβέρνηση την παραγραφή τους; Και εμείς θα το ανεχθούμε;

Ενημέρωση από την εβδομαδιαία εφημερίδα Επτά. Τα νέα της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

Ακολουθήστε μας:
FB: Εφημερίδες Επτά & Πολιτεία
YouTube: Εφημερίδες Επτά & Πολιτεία

Instagram: efimerides_epta_politeia

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ