Μενού Κλείσιμο

Η σύμπνοια προϋπόθεση για την πρόοδο – Άρθρο του Τάσου Τασιούλα

Τάσος Τασιούλας

Πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής Πιερίας

του ΤΕΕ/ΚΜ

Η φετινή χρονιά μπορεί να χαρακτηριστεί χρονιά αλλαγών. Αλλαγές σε τοπικό επίπεδο, στους Δήμους, που δίνει ελπίδα ανανέωσης όχι μόνο προσώπων αλλά και νοοτροπιών. Αλλαγές και στην κεντρική πολιτική σκηνή, που αναπτέρωσαν τις ελπίδες ταχύτερης εξόδου από την κρίση.

Με δεδομένο ότι κάθε αναπτυξιακή πρωτοβουλία ξεκινά και ολοκληρώνεται μέσα σε ένα τεχνικό γραφείο, η αύξηση του κύκλου εργασιών των μηχανικών την τρέχουσα χρονιά, σηματοδοτεί την έλευση της πολυπόθητης ανάπτυξης.

Προσωπικά αυτή η χρονιά σηματοδοτεί το τέλος της μακρόχρονης ενασχόλησής μου με τα συνδικαλιστικά των μηχανικών. Η εικοσάχρονη και πλέον συμμετοχή μου στον Σύλλογο Διπλωματούχων Μηχανικών Πιερίας και στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος τελειώνει με τις εκλογές του ΤΕΕ τον Νοέμβριο, όπου πλέον δεν θα συμμετάσχω. Γιατί είναι αξίωμα της κοινωνίας ότι όταν δεν έχεις κάτι άλλο να προσφέρεις από μια θέση, απλά αποσύρεσαι αφήνοντας άλλους να συνεχίσουν.

Από την μακροχρόνια ενασχόλησή μου με τα τοπικά θέματα, αυτό που μου έχει γίνει βίωμα είναι ότι, οι τοπικές κοινωνίες δεν μπορούν να προοδεύσουν χωρίς την σύμπνοια και την συνεργασία όλων των τοπικών αρχών και θεσμών, αλλά και την συμμετοχή όλης της κοινωνίας.

Δυστυχώς τις περισσότερες φορές, προσωπικές φιλοδοξίες και αντιπαλότητες υποσκελίζουν το κοινό καλό. Οι διαφορετικές απόψεις περιχαρακώνουν τους τοπικούς άρχοντες και οδηγούν στην στασιμότητα, ενώ η σύνθεσή των διαφορετικών απόψεων  οδηγεί στην πρόοδο.

Οι Πιεριείς, όπως και κάθε τοπική κοινωνία, θα πρέπει να διαμορφώσουμε σαφείς απόψεις και κατευθύνσεις για το μοντέλο ανάπτυξης που επιθυμούμε, για σημαντικά θέματα όπως ο Όλυμπος, ο τουρισμός, η χωροταξία, ο πρωτογενής τομέας, κ.α.  Και αφού συμφωνήσουμε σε αυτές να τις υποστηρίζουμε όλοι με σθένος και επιμονή.

Η Εμποροβιοτεχνική Έκθεση Πιερίας, ένας αναμφισβήτητα πετυχημένος θεσμός, δεν είναι βέβαια ικανή από μόνη της να φέρει την πολυπόθητη ανάπτυξη. Είναι όμως ένα πολύ σημαντικό εργαλείο για τις τοπικές επιχειρήσεις.

Σημαντικότερο όμως είναι ότι, η επιτυχία της έκθεσης και η συνεχής ανοδική πορεία της αποδεικνύει ότι, όταν οι φορείς συνεργάζονται αρμονικά και η κοινωνία αγκαλιάζει το εγχείρημα, τότε η επιτυχία είναι σίγουρη.

Αξίζει λοιπόν τα συγχαρητήρια ο πρόεδρος του ΕΒΕ Πιερίας Ηλίας Χατζηχριστοδούλου και όλοι οι φορείς που συνέβαλαν στην δημιουργία και την ανάπτυξη της έκθεσης.

Αξίζουν έπαινο και οι υπάλληλοι και τα στελέχη του ΕΒΕ Πιερίας που, με πολύ προσωπική δουλειά, μας χαρίζουν κάθε χρόνο μια άρτια οργανωμένη έκθεση.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στο επιχειρηματικό αφιέρωμα της εβδομαδιαίας εφημερίδας Επτά με θέμα τη 10η Εμποροβιοτεχνική Έκθεση Πιερίας, Κεντρικής Μακεδονίας

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ