Μενού Κλείσιμο

Η Μακεδονία είναι μια, Ελληνική και είναι στην Ελλάδα

Άρθρο γνώμης περί Μακεδονίας Του Δημήτρη Προκοπίδη

Όχι στην κλοπή του ονόματός μας, όχι στην κλοπή της ιστορίας μας

Το σύνθημα «Μακεδονίας είναι Ελληνική», αν και δηλώνει το αυτονόητο γιατί η Μακεδονία είναι Ελληνική, εν τούτοις είναι λάθος και οδηγεί εύκολα σε συγχύσεις ιδίως στο εξωτερικό γιατί αυτό που πολλοί ξένοι αντιλαμβάνονται είναι ότι την Μακεδονία (και εννοούν τα Σκόπια), οι Έλληνες την επιβουλεύονται και την θέλουν κατακτητικά, επιθετικά, δική τους.

Αυτή η σύγχυση επήλθε από εγκληματικά λάθη και ανεπάρκειες των ελληνικών κυβερνήσεων και από τις μορφωτικές ανεπάρκειες της Ελληνικής Αριστεράς που καθόρισαν την στάση της στο συγκεκριμένο ζήτημα.

Στο εξωτερικό δεν υπάρχουν σε κανένα πανεπιστήμιο, σε καμιά βιβλιοθήκη βιβλία ή λευκώματα που να υποστηρίζουν την ιστορική αλήθεια, εξ αιτίας εγκληματικών μας λαθών και ανεπαρκειών.

Αντίθετα έχουν κατακλυστεί από σκοπιανά κατασκευάσματα ψεύδους και παραχαράξεων της Ιστορίας. Και φυσικά δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετικά βλέποντας τις δηλώσεις όλων αυτών των αχρείων που τώρα και κατά καιρούς καταλαμβάνουν αξιώματα ή/και μας εκπροσωπούν στην Βουλή και στις κυβερνήσεις με χρήματα του έλληνα φορολογούμενου.

Και αν είναι ατόπημα, όντως, του κ. Μουζάλα που αναφέρθηκε παλαιότερα στα Σκόπια ως Μακεδονία, τί είναι αλήθεια του πρωθυπουργού της Ελλάδας κ.Τσίπρα,  που δεν διαφώνησε στο κοινό ανακοινωθέν των ευρωπαίων σοσιαλιστών στο οποίο έλαβε μέρος και όπου υπάρχει αναφορά σε σύνορα μεταξύ Μακεδονίας και Ελλάδας;

Σύνθετη ονομασία και κουραφέξαλα. Η περιοχή των Σκοπίων δεν ήταν ποτέ Μακεδονία ούτε οι κάτοικοί της Μακεδόνες. Από την αρχαιότητα υπήρξε ΠΑΙΟΝΙΑ και οι κάτοικοί της στην αρχαιότητα Παίονες, γιατί όπως είναι γνωστό και όπως δήλωσε ο πρώτος πρόεδρός τους Γκλιγκόρωφ μετά την διάλυση της Γιουγκοσλαβίας, από τον 7ο αιώνα, εμφανίζονται σλαβικής καταγωγής φύλα στην περιοχή.

Ιστορικά, το 358 π.Χ. περίπου, ο Φίλιππος Β’ της Μακεδονίας θα εισβάλει και θα κατακτήσει την Παιονία. Μετά τον θάνατο του Μ. Αλεξάνδρου, οι Παίονες θα αποκτήσουν την ανεξαρτησία τους μέχρι την υποταγή τους στον Λυσίμαχο. Αργότερα ο Φίλιππος Ε’ θα την ενσωματώσει στο Βασίλειο της Μακεδονίας μέχρι την επικράτηση των Ρωμαίων. Οι παίονες θα συγχωνευτούν με γειτονικούς λαούς και στο εξής θα πάψουν να αναφέρονται ως ξεχωριστό φύλλο. (Πηγή Δ. Ευαγγελίδης, εθνολόγος-συγγραφέας)

Αν είχαμε στοιχειωδώς σοβαρούς πολιτικούς – και αυτό αφορά σε όλο το πολιτικό φάσμα στο σύνολό του- θα είχαμε θέσει το θέμα του ονόματος, πριν υπογράψουμε, το 1991, χαρούμενα και ανέμελα την διάλυση της Γιουγκοσλαβίας.

Σε όλες τις αρχαίες ιστορικές πηγές και σε όλους τους παλαιούς χάρτες του 16ου, 17ου αιώνα δεν υπάρχει πουθενά η περιοχή αυτή ως Μακεδονία αλλά πάντα ως Παιονία και την τελευταία περίοδο 1929 – 1941 ως Βαρντάρσκα Μπανοβινα, ονομασία την οποία θα μπορούσε κάλλιστα να συνεχίσει να έχει.

Στις 2 Αυγούστου 1944 ο Τίτο   μετονόμασε την  Βαρντάρσκα σε Σοσιαλιστική Δημοκρατία της Μακεδονίας, με την σύμφωνη γνώμη του Στάλιν. Η ενέργεια αυτή είχε  καθαρά χαρακτηριστικά επιθετικής πολιτική σε βάρος της Ελλάδας. Είναι αυτός ένας λόγος παραπάνω να είναι κάθετη και χωρίς διαπραγμάτευση η θέση της χώρας για ονομασία των Σκοπίων με όνομα που δεν θα πρέπει να εμπεριέχει τον όρο Μακεδονία σε καμιά μορφή. Θα πρόκειται πέρα από κάθε πρόσχημα και αιτιολογία, για πράξη προδοσίας και υπονόμευση της εθνικής κυριαρχίας και ακεραιότητας της χώρας.

Πρέπει δε να γίνει κατανοητό στους Σκοπιανούς οτι δεν αρκούν 70-80 χρόνια χρήσης ενός ονόματος  για να γίνουν αποδεκτά τα αιτήματά τους όταν αυτά βασίζονται σε μια απάτη, σε ένα ψεύδος.

Δυστυχώς η θέση των κομμάτων είναι απαγοητευτική. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ σαν έτοιμη  από καιρό δωρίζει το όνομα στοην ξένη χώρα. Η Ν.Δ. και άλλοι κάτι ψελίζουν για σύνθετη ονομασία και αφήνεται στους Ελληνες πολίτες να υπερασπιστούν την τιμή του Έθνους και της Ιστορίας τους.

 Όσο για την πνευματική τάξη της χώρας, μην την ενοχλείτε, κοιμάται βαθειά ή κάνει πως κοιμάται  παρ’ όλες τις ευθύνες που έχει  και τις ενοχές που θα έπρεπε να αισθάνεται.

Με την ευκαιρία ας σημειωθεί πως το Σύνταγμα της χώρας μας , επί βασιλείας του Όθωνα όπως αυτό ανακοινώθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως στις 18 Μαρτίου 1844, μεταξύ των πληρεξούσιων ενενηνταδύο περιοχών που προσυπογράφουν το Σύνταγμα του 1844 είναι και οι πληρεξούσιοι των Μακεδόνων Νικόλαος Πιεράκος και Δ. Πουλικάκος.

Η Μακεδονία είναι μια, Ελληνική και είναι στην Ελλάδα. Όχι στην κλοπή του ονόματός μας, όχι στην κλοπή της ιστορίας μας.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ