Μενού Κλείσιμο

Για το «Μουσικό Σχολείο Κατερίνης» – Άρθρο της Μπέττυς Σκούφα

Όταν το 2000 ιδρύθηκε το «Μουσικό Σχολείο Κατερίνης» με πρώτο διευθυντή τον κ. Δημήτρη Πέλλα, κανένας και καμία δεν πίστευαν ότι θα περνούσαν 18 ολόκληρα χρόνια μέχρι την ένταξη της κατασκευής του σε ΦΕΚ την 01/11/2018 και 21 συναπτά έτη έως να έρθει η ημερομηνία δημοπράτησής του  μετά την απόφαση και της Διϋπουργικής Επιτροπής ΣΔΙΤ, την 15/01/2021.

Από τις πρώτες ημέρες εκλογής μου ως βουλεύτρια Πιερίας και φυσικά μαζί με τους τότε άλλους δύο συναδέλφους μου ξεκινήσαμε να θέτουμε επιτακτικά το θέμα της ανέγερσης νέου κτιρίου. Στις 16/09/2016 κατατέθηκε η πρώτη μας κοινή ερώτηση για την μετεγκατάσταση του Μουσικού  Σχολείου βλέποντας από κοντά τις άθλιες συνθήκες που επικρατούσαν κτιριακά σε ένα σχολείο που ήταν και είναι σημείο αναφοράς για τον πολιτισμό μας στην Πιερία.

Ο αείμνηστος Δημήτρης Κυριακού

Με την αρωγή, στήριξη, αγωνία και τεράστιο προσωπικό αγώνα του  αείμνηστου Διευθυντή και φίλου Δημήτρη Κυριακού, τη βοήθεια της αιρετής διοίκησης του Δήμου Κατερίνης τότε, του τοπικού έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου του νομού μας που αναδείκνυε συνεχώς το θέμα, αλλά και υπηρεσιακών υπαλλήλων, ξεκίνησε μια διαδρομή από Υπουργείο σε Υπουργείο, στην ΚΤΥΠ και όπου αλλού χρειαζόταν, ώστε πρώτα να αντιληφθούν Υπουργοί και υπηρεσιακoί  παράγοντες την αναγκαιότητα κατασκευής νέου κτιρίου.

Άλλωστε η τελευταία παρέμβαση που έγινε στον χώρο ήταν από τον τότε  Νομάρχη  κ. Γεώργιο Παπαστεργίου με την κατασκευή ενός κτιρίου που φιλοξενούσε τα γραφεία των καθηγητών και κάποιες αίθουσες και φυσικά τα περίφημα λυόμενα, με την βοήθεια και του τότε δημάρχου Γιάννη Αμοιρίδη. Ο αγώνας αυτός δεν σταμάτησε και μετά τις εκλογές του 2019.

Ήταν ένα προσωπικό στοίχημα, ένα τάμα στην μνήμη του Δημήτρη Κυριακού, σε όλα αυτά τα παιδιά, τους μαθητές και μαθήτριες, που σε πολύ δύσκολες και αντίξοες συνθήκες προσπαθούν να βάλουν ένα λιθαράκι στον πολιτισμό της Πιερίας.

Δεν σταμάτησαν οι επαφές, ανεξάρτητα με το ποιος ήταν στην κυβέρνηση, γιατί ο στόχος και πριν και τώρα είναι η διεκδίκηση  έργων και δράσεων για την ανάπτυξη της περιοχής και την εξυπηρέτηση των αναγκών των πολιτών. Συνεχίστηκε η πολύ καλή συνεργασία και με τον νέο διευθυντή του σχολείου τον κ. Γιώργο Βαρδακώστα, την νέα διοίκηση του Δήμου και τον Δήμαρχο κ. Κώστα Κουκοδήμο και φυσικά με κυβερνητικούς παράγοντες. Το ίδιο προφανώς  έκαναν και οι 3 νυν κυβερνητικοί βουλευτές.

Ένοιωσα την ανάγκη να γράψω αυτό το κείμενο, μια μικρή αναδρομή στην προσπάθεια για το νέο σχολείο, τιμώντας την προσφορά του στην Παιδεία και στον αγώνα που έκαναν για να γίνει πράξη, άνθρωποι που έφυγαν από κοντά μας.

Σε αυτό το πλαίσιο συνυπογράφω παλαιότερο αίτημα για την ονομασία του ως «Μουσικό Σχολείο Κατερίνης Δημήτρης Κυριακού» προφανώς χωρίς να θέλω να μειώσω την προσφορά και άλλων προσώπων.

Να είμαστε γεροί και γερές για να παραβρεθούμε στην θεμελίωσή του το συντομότερο δυνατόν!

Η κ. Σκούφα, είναι βουλεύτρια Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία

Εάν θέλετε να λαμβάνετε εγκαίρως τις ειδήσεις πατήστε εδώ 

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ