Μενού Κλείσιμο

 Για την Ευρώπη των λαών και της Ελευθερίας

Άρθρο γνώμης

Του Φιλήμονα Δημολιού

Υποψηφίου Ευρωβουλευτή με τη «Νέα Δεξιά»

Δεν είναι απλή διαπίστωση, αλλά πασίδηλη βεβαιότητα η βαθιά και πολύπλευρη κρίση που βιώνει η πατρίδα μας και η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων.

Η δίνη στην οποία έχουμε βυθιστεί εδώ και χρόνια έχει συγκεκριμένες αιτίες και υπαιτίους, δεν είναι θεόσταλτες κατάρες, και ούτε οφείλεται σε τυχαίο γεγονός. Η εξαθλίωση μεγάλου μέρους του λαού μας και η απώλεια της Εθνικής μας Κυριαρχίας με την ωμή επιβολή των Μνημονίων από τους δήθεν φίλους – εταίρους μας- οι ανεξέλικτες μεταναστευτικές ροές οι οποίες δεν προκαλούνται τυχαία και μάλλον είναι υποκινούμενες, και παρά ταύτα με την συμφωνία του Μαρόκου για την οποία η Κυβέρνηση και η Αντιπολίτευση σιωπούν, θεσμοποιούνται το δικαίωμα των μεταναστών και χωρίς τη στήριξη μάλιστα των λαών της Ευρώπης και ιδιαίτερα των Ελλήνων που είμαστε τα ακραία σύνορα της Ευρώπης.

Εμείς πιστεύουμε και προτείνουμε την Ευρώπη των Λαών και της Ελευθερίας (Ε.Ν.F) και όχι στην Ευρώπη των Ελίτ και των Ολιγαρχών Τραπεζιτών και στην επικυριαρχία των Ισχυρών Κρατών που ότι δεν κέρδισαν με αιματηρούς πολέμους – η ιστορία είναι αδιάψευστος μάρτυρας- προσπαθούν πλέον να το επιτύχουν αναίμακτα. Και μάλιστα με την ηλίθια συναίνεση των κρατών που αφήνονται στην υποδούλωση τους.

Εμείς σ’ αυτήν την εφιαλτική προοπτική για τους λαούς της Ευρώπης και την πατρίδα μας θα είμαστε αδιάλλακτα αντίθετοι. Θέλουμε την ισοτιμία των λαών, τον αμοιβαίο σεβασμό της Εθνικής Κυριαρχίας και αξιοπρέπειας, την διεύρυνση της Δημοκρατικής οργάνωσης και λειτουργίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των θεσμοθετημένων οργάνων της, με δημοκρατική νομιμοποίηση αυτών και όχι με συναλλαγές και εξωθεσμικές παρεμβάσεις.

Αυτά οραματίστηκαν και οι πρωτεργάτες της Ευρωπαϊκής Ενοποίησης με Έθνη-Κράτη κυρίαρχα και ανεξάρτητα, με σεβασμό στις ιδιαίτερες εθνικές ταυτότητες, χαρακτηριστικά και παραδόσεις και με πνεύμα αρμονικής συνεργασίας και συμπόρευσης σε ένα κοινό μέλλον για την Ευρώπη της Δημοκρατίας, της Ελευθερίας των πολιτών, της κοινωνικής και οικονομικής ευημερίας των λαών και της ασφάλειας τόσο στο εσωτερικό της ενωμένης Ευρώπης όσο και από εξωτερικές επιβουλές.

Μ’ αυτές τις λίγες σκέψεις και προθέσεις μου, οι οποίες ταυτίζονται και απηχούν και τις πολιτικές θέσεις του πολιτικού φορέα « Νέα Δεξιά» και ιδρυτού του Φαήλο Κρανιδιώτη, η απόφαση μου να συμπορευτώ και να συστρατευτώ μαζί του, ύστερα από την ιδιαίτερα τιμητική για μένα πρότασή του, ήταν επιβεβλημένο πλέον καθήκον μου. Το ήθος, η μαχητικότητα, το πατριωτικό του φρόνημα, η πίστη και σταθερή προσήλωση του στις δημοκρατικές αξίες και στην δημόσια πολιτική δράση, η μέχρι τώρα μακρόχρονη και άμεπτη δημόσια παρουσία και πορεία του, που δείχνει την συνέπεια λόγων και έργων του ανδρός και σηματοδοτεί βέβαια και την αξιοπιστία του για την τήρηση και υλοποίηση των διακηρυγμένων προγραμματικών θέσεων και δεσμεύσεων του και κυρίως η δεδηλωμένη ανεξαρτησία του από οικονομικούς παράγοντες και συμφέροντα ολίγων, «πορφυρογέννητους» γόνους και «τζάκια» – δυναστείες, που όλοι τους όμως καμία πραγματική σχέση και επαφή με το λαό και τις ανάγκες του έχουν.

Όλα αυτά με συνεκίνησαν να συστρατευτώ μαζί του στον «Αγώνα τον καλό»

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ