Μενού Κλείσιμο

Επιστροφές στις επικουρικές συντάξεις και πανηγυρισμοί κυβερνητικών βουλευτών!

Άρθρο γνώμης Του Αντώνη Δ. Μάντζιου Οικονομολόγου, πρ. δημοτικού συμβούλου Κατερίνης

Με το νόμο Κατρούγκαλου επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ  έγινε και ο λεγόμενος επανυπολογισμός των επικουρικών συντάξεων, που στην ουσία νομιμοποίησε όλες τις αυθαίρετες μειώσεις των επικουρικών συντάξεων από τις προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις, φέρνοντας το ύψος των νέων συντάξεων σχεδόν εκεί ή και παρακάτω από εκεί που το άφησαν οι μειώσεις των προηγουμένων κυβερνήσεων.

Τότε πολλοί συνταξιούχοι και εγώ, είδαμε ότι μεταξύ Αυγούστου και Σεπτεμβρίου του 2016 είχαμε μια μη νόμιμη μείωση της επικουρικής σύνταξης για την οποία έστειλα και σχετικό ερώτημα – διαμαρτυρία στις αρμόδιες υπηρεσίες χωρίς φυσικά να πάρω απάντηση.

Τώρα δυο χρόνια μετά μας επιστρέφουν αυτές τις παράνομες όπως αποδείχτηκε κρατήσεις και δυστυχώς έρχονται κυβερνητικοί βουλευτές και υποστηρικτές  να πανηγυρίζουν γι αυτές τις επιστροφές λες και είναι χάρη και κατάκτηση της κυβέρνησής τους. Και πολύ αθώα μας λένε ότι μας τα επιστρέφουν χωρίς να μπούμε στον κόπο και το κόστος της δικαστικής διεκδίκησης.

Γιατί έχουμε το παράδοξο σε οποιαδήποτε οφειλή μας στο δημόσιο, ΕΦΚΑ, κλπ να μπορεί το δημόσιο άμεσα και ακόπως να καταφεύγει σε αναγκαστικά μέτρα είσπραξης (κατασχέσεις λογαριασμών κλπ) διεκδικώντας και τις προσαυξήσεις ενώ σε οφειλές του κράτους προς τον πολίτη ο πολίτης θα βρει το δίκιο του μόνο μέσα από πολυδαίδαλες και πολυέξοδες δικαστικές μάχες που το κόστος υπερβαίνει κατά πολύ το όφελος όπως με τα αναδρομικά των επικουρικών συντάξεων.

Σε ένα ευνομούμενο κράτος όμως και μάλιστα με κυβέρνηση φιλολαϊκή, αποφεύγονται τέτοια λάθη, όταν επισημαίνονται από πολίτες απαντώνται τα ερωτήματά τους και διορθώνονται τα λάθη και δεν υψώνουν τείχη δικαστικών εξόδων για να μην μπορεί ο φτωχός πολίτης να βρίσκει το δίκιο του.

Και σε αυτό το κράτος φίλοι μου  όταν η κυβέρνηση κάνει ανάλογο λάθος μαζί με την έγκαιρη διόρθωσή του ζητά και ειλικρινώς συγνώμη αντί να πανηγυρίζει!

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ