Μενού Κλείσιμο

Είναι υποχρέωσή τους και δικαίωμά μας – Του Αντώνη Μάντζιου

Στο πρόβλημα που αντιμετωπίζει με την ύδρευση ο Κορινός, αναφέρεται σε άρθρο του ο πρώην δημοτικός σύμβουλος Κατερίνης Αντώνης Μάντζιος, σημειώνοντας πως είναι υποχρέωση της ΔΕΥΑΚ να φροντίσει για την παροχή κατάλληλου νερού στην περιοχή.

Ο κ. Μάντζιος υποστηρίζει πως δεν πρέπει να γίνει καμία μείωση στους λογαριασμούς ύδρευσης για την περιοχή του Κορινού, ώστε αυτό να μην χρησιμοποιηθεί ως πρόσχημα για τη μη κατασκευή των απαραίτητων έργων που θα διασφαλίσουν την ποιότητα του πόσιμου νερού.

Αναλυτικά στο κείμενό του αναφέρει: «Με αφορμή την ομόφωνη πρόταση του Τοπικού Συμβουλίου Κορινού προς την ΔΕΥΑ Κατερίνης  για μείωση της τιμής  κατανάλωσης  νερού ύδρευσης στην κοινότητα Κορινού, στο 50%  μέχρι της  αντικαταστάσεως του δικτύου ύδρευσης λόγω της κακής ποιότητας του νερού, θα ήθελα να σημειώσω τα εξής:

Η ΔΕΥΑΚ ως δημόσια, δημοτική επιχείρηση οφείλει να παρέχει υγιεινό νερό σε όλους τους δημότες του Δήμου Κατερίνης και φυσικά του Κορινού. Η πρόταση του τοπικού συμβουλίου δεν βοηθάει σε αυτή την κατεύθυνση αφού φαίνεται να δικαιολογεί ή να ανέχεται την παροχή κακής ποιότητας νερού στον Κορινό και να αρκείται στη μείωση του λογαριασμού για ένα νερό κακής ποιότητας .

Μήπως μας πει η ΔΕΥΑΚ αύριο γιατί φωνάζετε για το νερό αφού  σας κάναμε την μείωση που ζητήσατε;

Άλλωστε το πρόβλημα της ανάγκης για αλλαγή δικτύου της ύδρευσης του Κορινού, που είναι πεπαλαιωμένο και με αμιαντοσωλήνες, είναι παλιό υπάρχουν μελέτες προ 15 ετίας που κατά καιρούς επικαιροποιούνται, είναι εν γνώσει της δημοτικής αρχής χρόνια τώρα όπως είναι εν γνώσει τους και η κατάσταση των γεωτρήσεων ύδρευσης. Και είναι εν γνώσει της δημοτικής αρχής και της τωρινής αφού και στην τωρινή διοίκηση υπάρχουν στελέχη της προηγούμενης, ασφαλείς γνώστες του προβλήματος. Οφείλουν λοιπόν όλοι αυτοί να κάνουν αυτά που δεν έκαναν τόσο χρόνια, αυτά που οφείλουν να κάνουν τη στιγμή μάλιστα που έτρεχαν και τρέχουν προγράμματα  ( Φιλοδήμος, Τρίτσης) όπου τα έργα εφόσον υποβληθούν μελέτες και ενταχθούν, εντασσόμενα εύκολα, γίνονται με δαπάνες της κεντρικής κυβέρνησης και όχι του Δήμου.

Και επί της ουσίας η μείωση των λογαριασμών δεν μπορεί να αντικαταστήσει το κόστος του εμφιαλωμένου νερού για να πιούμε, ούτε θα ασκήσει κάποια οικονομική πίεση στην ΔΕΥΑΚ ώστε να την υποχρεώσει να μας παρέχει καλής ποιότητας νερό.

Καμία μείωση, άσκηση κάθε πίεσης και διεκδίκηση για  υγιεινό, καθαρό νερό τώρα. Είναι υποχρέωση τους και δικαίωμά μας.»

Εάν θέλετε να λαμβάνετε εγκαίρως τις ειδήσεις πατήστε εδώ

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ