Μενού Κλείσιμο

Δυστυχώς επτωχεύσατε… Ανοιχτή Επιστολή στη Διοίκηση – Άρθρο της Αντωνίας Νατσιοπούλου

Τελείωσε το παραμύθι και άδειασαν οι αποθήκες από ψέματα. Μείνατε ξεκρέμαστοι, κύριοι. Να πατάτε επάνω σε σκελετωμένα κορμιά έγκλειστων σκύλων, να αδιαφορείτε για τα μάτια που αναρωτιούνται σε τί έφταιξαν και να αφήνετε ψυχές καταδικασμένες στον εγκλεισμό και το σκοτάδι.

 

 

Απευθύνομαι στην νέα διοίκηση, στην οποία δώσαμε όλο τον χρόνο και κάθε ευκαιρία να αποδείξει πως κουβαλάει πραγματικά βούληση για την σωστή φροντίδα των ζώων στο κυνοκομείο, την βελτίωση των κτιριακών εγκαταστάσεων που στην κυριολεξία καταρρέουν, την στελέχωση με εκπαιδευμένους φροντιστές και συνεργείο περισυλλογής και την οργάνωση της απαραίτητης διοικητικής οργάνωσης έτσι ώστε το πρόγραμμα να ρέει ανεμπόδιστα και να επιλυθεί κυρίως το μέγα θέμα των δηλητηριάσεων άστεγων ζώων από ανθρώπους οι οποίοι στερούνται ενσυναίσθησης και αντίληψης των ευθυνών μας απέναντι στα ζώα και στρέφονται εναντίον αυτών και όχι εναντίον των υπευθύνων.

Δεν ήταν φρούδες ελπίδες αυτές. Ήταν η αυτονόητη προσδοκία καθώς παρέλαβαν υποδειγματική κατάσταση και όσον αφορά στην υγεία των ζώων και όσον αφορά στην καθαριότητα και όσον αφορά στην κοινωνικοποίηση εθελοντικά με προσωπικό κόστος, όπως πάντα, σε ψυχή, σώμα και χρήμα.

 

Σημειωτέον ότι το διάστημα από τις 12 Δεκεμβρίου, όταν το Συμμετέχω – Αδέσποτα Κατερίνης έκανε κατάληψη στο κυνοκομείο, έως και το Σεπτέμβριο που εκδιωχθήκαμε εκ του πονηρού και χωρίς πρωτόκολλο παραλαβής (για ΝΑ ΜΗΝ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΘΕΙ  Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ και να μπορούν διάφοροι “φιλόζωοι”, που ακόμη ονειρεύονται διαχείριση και λεφτά στα χέρια τους, να ακυρώνουν το έργο του σωματείου) ο χώρος ήταν ανοιχτός – ως οφείλει –  σε επισκέψεις οποιουδήποτε δημότη η εθελοντή έως και τις 5:00 το απόγευμα συνήθως, τουλάχιστον για τους πρώτους μήνες και ως το μεσημέρι στις 2:00 μέχρι και το Σεπτέμβριο που άλλαξαν οι κλειδαριές.

 

Σημειωτέον, επίσης, πως προτάθηκε αλλά και προσπαθήσαμε πολλάκις με την στήριξη του δημοτικού, πλέον, συμβούλου κ. Θωμά Αναστασιάδη και την στήριξη πολλών επαγγελματιών που ήταν διατεθειμένοι να στηρίξουν την προσπάθειά μας να κάνουμε όλες τις απαραίτητες και απαιτούμενες διορθώσεις στις κτηριακές εγκαταστάσεις αλλά βρίσκαμε πάντα απέναντί μας τον εγωισμό, την πολιτική έπαρση και την ανικανότητα της προκατόχους της αντιδημαρχίας κ.Μακρίδου, η μικρότητα της οποίας αποδεικνύεται από την επιμονή της να “πληρωθούμε με το ίδιο νόμισμα” και να μας “πετάξουν έξω” με τον ίδιο τρόπο με τον οποίο μπήκαμε (αλλαγή κλειδαριών). Ξεχνάει κάτι η κ. Πιπίτσα μας: εμείς είμαστε δικηγόροι και χαμάληδες για τα άστεγα ζώα και δεν παίρνουμε προσωπικά τις ενέργειες κανενός ιθύνοντος. Και δεν είμαστε μικροί κι ασήμαντοι.

 

Δυστυχώς επτωχεύσατε, τελικά κύριοι της νέας διοίκησης. Κάνατε ελάχιστα μπαλώματα, όπως ακριβώς και οι προηγούμενοί σας, για να τηρούνται τα προσχήματα – τζάμπα λεφτά που λέμε στην κοινή. Επιτρέψατε σε Ιζνογκούντ να γίνουν χαλίφηδες στην θέση του χαλίφη, “κάψατε” αξιόλογες προτάσεις για συνελεύσεις σε τοπικές κοινότητες χωρίς κανένα αποτέλεσμα, επιτρέψατε να μετατρέψουν την πρόταση για τους ποιμένες σε εμπόριο ελληνικών καθαρόαιμων ποιμενικών, σε υπαλλήλους να κλείνουν τηλέφωνα στα μούτρα δημοτών και σε κοράκια της φιλοζωίας να απάγουν άστεγα ζώα ερήμην σας, να διαπλέκουν και να συκοφαντούν όχι εμένα – ούτε κώνωπες στον κόρφο μου δεν είστε, είστε απλώς ηθικοί αυτουργοί και εξ αμελείας εγκληματίες – αλλά πολλούς αξιόλογους ανθρώπους με συνεπείς προσπάθειες διαχρονικά.

 

Από την αρχή ζήτησα από τον κ. Τσιαλό να μην υποτιμήσει την νοημοσύνη μου και υποσχέθηκα ότι δεν θα υποτιμήσω την δική του. Και εξακολουθώ να πιστεύω πως δεν το έκανε, γιατί γνωρίζω ότι με σέβεται και με εκτιμά και είναι ένας από τους πιο αξιόπιστους επαγγελματίες στην Κατερίνη με αστική ευγένεια και καλλιέργεια που δεν συναντούμε συχνά. Είμαι σίγουρη, άλλωστε το παραδέχτηκε κιόλας σχετικά πρόσφατα εμμέσως πλην σαφώς, πως ΥΠΟΤΙΜΗΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΒΛΑΚΕΙΑΣ. Θεώρησε πως υπερβάλλω, για τον συνηθισμένο λόγο: δεν μπορούσε να καταλάβει το γιατί. Τα γεγονότα απέδειξαν περίτρανα πως είχα δίκηο τελικά, αλλά το δίκηο δεν ήταν δικό μου. Ήταν των ζώων και πάλι αυτά “την πλήρωσαν”.

 

Κ. Κουκοδήμο, η κυκλική τοποθέτηση αντιδημάρχων και οι αλλαγές στα τμήματα είναι μία καλή τακτική όταν μιλάμε για δρόμους, σωλήνες και παρκάκια. Όταν έχουμε να κάνουμε με ζωές χρειάζεται σταθερή τακτική, γνώση, εμπειρία, απαρέγκλιτη εφαρμογή της νομοθεσίας με κάλυψη των κενών που αφήνει με κανονιστικές τοπικές αποφάσεις και ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ, όχι εμπάθειες και εξάμηνοι “αποκλεισμοί”. Περιμένω απόδειξη της πρόθεσής σας με την δημιουργία τμήματος ΑΣΤΙΚΗΣ ΠΑΝΙΔΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ και σαφώς την ανάθεση της συνολικής ευθύνης σχεδιασμού και υλοποίησης ενός προγράμματος με ιδανικές προδιαγραφές και συνεργάτες σε άτομα εντεταλμένα απευθείας από εσάς για εν λευκώ δράση.

Για να προλάβω τις όποιες προσπάθειες αποπροσανατολισμού δεσμεύομαι ευθέως και δημόσια να διαθέσω τις γνώσεις, την εμπειρία μου και τρείς ώρες το ελάχιστο ημερησίως ΑΜΙΣΘΙ για να συνεργαστώ με οποιονδήποτε εντεταλμένο κριθεί κατάλληλος.

Η θητεία μου άλλωστε στο Συμμετέχω – Αδέσποτα Κατερίνης λήγει οριστικά στις επερχόμενες εκλογές μας και το Σωματείο παύει την ισχύ του νομίμως μετά “βαΐων και κλάδων” ή χωρίς. Αυτό δεν σημαίνει ότι σταματά, όμως η ατομική μου δράση και επανέρχομαι με άλλο φορέα σε ευρύτερο πεδίο και με ουσιαστικότερα προληπτική δράση.

 

Σε κάθε περίπτωση, κ. Κουκοδήμο, περιμένω την απομάκρυνση του κ. Φιλοκώστα ο οποίος αποδεικνύεται στο ελάχιστο διάστημα που έχει αναλάβει αήθης και ακατάλληλος με εμπάθεια απέναντι στο πρόσωπό μου και το Σωματείο, γεγονός που αποκλείει την συνεργασία μας.

  • Παραδέχθηκε δημοσίως πως διαθέτει τροφές από το κυνοκομείο σε ιδιώτη φίλο του με καθαρόαιμα κανγκάλ (αναρωτιέμαι αν το κανγκάλ που βρέθηκε στον παράδρομο της εθνικής πριν κάτι χρόνια και πέθανε αβοήθητο στο κυνοκομείο με καταφανή συγκάλυψη και μπαχτσίσια στον ζωοκόμο κάτι τσουβάλια τροφές ανήκε στον ίδιο φίλο). Τις τροφές αυτές στερεί ο κ. Φιλοκώστας από τα έγκλειστα ζώα, τα οποία όπως ενημερωθήκατε με την επιστολή του κ. Αναστασιάδη είναι κάτισχνα τα περισσότερα, και από εθελοντές και ιδιώτες οι οποίοι με δικά τους έξοδα και ένα ήδη άδειο πορτοφόλι εδώ και πολλά χρόνια φροντίζουν και σιτίζουν άστεγα ζώα – σας κάνουν δηλαδή την βρώμικη δουλειά.
  • Υπήρξε αναληθής όταν δημόσια δήλωσε πως επικοινώνησε μαζί μου για να με καλέσει σε συνάντηση με όλους τους φιλόζωους του Δήμου και γνωριμία. Δεν θα του έκανα την τιμή ούτως ή άλλως.
  • Απευθύνθηκε με ύφος καισαρίσκου σε αναπληρωματικά μέλη της Πενταμελούς Επιτροπής και σε δημότες που εκδήλωσαν ενδιαφέρον να παρακολουθήσουν την συνεδρίαση και απαγόρεψε την είσοδό στους τελευταίους. Στην πρόσκληση δεν αναγραφόταν παράκληση (οι δημόσιοι λειτουργοί και αιρετοί παρακαλούν δεν διατάσσουν, εκτός και αν έχει κάτι αλλάξει στο πολίτευμά μας και δεν το ξέρω) να γίνει η συνεδρίαση κεκλεισμένων των θυρών. Ηλίου φαεινότερο πως ήθελε να κουκουλώσει το θέμα της τραγικής εικόνας των ζώων στο κυνοκομείο.
  • Αρνήθηκε την είσοδο στο κυνοκομείο στον κ. Αναστασιάδη την Παρασκευή και του ζήτησε να επισκεφθεί τον χώρο την Δευτέρα για ευνόητους υποθέτω λόγους (να γίνει σωστή καθαριότητα και να απομακρυνθούν κάποια ζώα ως συνήθως)

Θεωρώ αυταπόδεικτη την ανηθικότητα, τις παραβάσεις και την προσπάθεια συγκάλυψης. Αν αυτή είναι η διοίκηση που θέλετε θα μας βρείτε απέναντί σας. Δεν είμαστε τσιράκια κανενός και οι συνεργασίες μας, όσο και να φαίνεται στους περισσότερους ανήκουστο, είναι συνεργασίες και όχι πελατειακές σχέσεις.

 

Ανεξαρτήτως της στάσης σας και των επιλογών σας όσο εκπροσωπώ το Συμμετέχω έχω ηθική υποχρέωση, πέραν του με αρ. πρωτ. 22719/24-07-2020 έγγραφο που κατέθεσα στην υπηρεσία σας να κινηθώ με κάθε νόμιμο και πρόσφορο μέσο για την εξασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας του Προγράμματος, την υπεράσπιση των άστεγων ζώων και την αποκατάσταση του έργου του Συμμετέχω – Αδέσποτα Κατερίνης

 

 

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ