Μενού Κλείσιμο

Ντροπή σας ρε!

Άρθρο γνώμης Του Γ. Τεκίδη

Στα αποκαΐδια της Αττικής μόλις άρχισε ένα νέο μαύρο σίριαλ, ένας χωρίς προηγούμενο χορός τερατολογίας, ανευθυνότητας, υποκρισίας, ηθελημένης αμνησίας και απανθρωπιάς. Δεν καταλαβαίνουν τίποτα, δεν τους σταματά κανείς και οι λέξεις ανοχή, σύνεση, νηφάλια αποτίμηση, τεκμηριωμένη κριτική, πρόταση για το μέλλον, ώστε να μην ξαναζήσουμε ανάλογης έκτασης τραγωδίες, είναι άγνωστες και παρωχημένες γι αυτούς. Σημεία των καιρών αυτά που ζούμε τώρα.

Οι έμποροι του πατριωτισμού, οι εθνοκάπηλοι, οι αυτοαναγορευμένοι σε στρατοδίκες και κριτές του εθνικού και πατριωτικού φρονήματος όσων δεν συμφωνούν μαζί τους, τώρα γράφουν οι ελεεινοί νέες σελίδες δόξας λαμπρής με τις μαύρες σκέψεις και ανακοινώσεις τους με αφορμή τη χθεσινή τραγωδία. Δεν πάει να φωνάζει η πραγματικότητα και τα αδιάσειστα στοιχεία τόσο του πυροσβεστικού σώματος, του αρχηγείου της αστυνομίας και όλων των αρμόδιων για την πρωτοφανή για τα Ελληνικά δεδομένα σε ένταση και ταχύτητα πυρκαγιά, η οποία δεν αντιμετωπιζόταν στο λίγο χρόνο που κράτησε με κανένα επίγειο και εναέριο μέσο. Για τους αργυρώνητους υπαλλήλους «δημοσιογράφους» του Μαρινάκηου και Αλαφούζιου συγκροτήματος αυτά είναι ψιλά γράμματα. Τα έντυπα και ηλεκτρονικά τους μέσα έχουν μετατραπεί σε ένα πραγματικό βόρβορο ψεύτικων και κατασκευασμένων ειδήσεων με ένα και μοναδικό στόχο την κατασυκοφάντηση και επίρριψη της αποκλειστικής ευθύνης για ότι συνέβη στην κυβέρνηση και τον ίδιο τον πρωθυπουργό. Κουβέντα δεν αρθρώνουν για την καταπατημένη μισή Αττική, για την αυθαιρεσία και τις τεράστιες πολεοδομικές παραβάσεις, τις αυθαίρετες περιφράξεις και τις κτιριακές κατασκευές και άλλες εγκαταστάσεις σε κοίτες ποταμών και ρεμάτων, οι οποίες στάθηκαν λαιμητόμοι για τις ανθρώπινες ζωές σε ακραία καιρικά φαινόμενα. Όλα αυτά τις δεκαετίες που κυβερνούσαν τον τόπο και έστηναν το χυδαίο πελατειακό τους κράτος συναγελαζόμενοι τους γραβατωμένους γκάνγκστερ της ντόπιας οικονομικής σαβούρας, και τους νταβατζήδες της πολιτικής και οικονομικής ζωής του τόπου, αυτή η σημερινή αντιπολίτευση που φαρισαϊκά εξαπολύει μύδρους εναντίον της κυβέρνησης ολοφυρόμενη υποκριτικά για την δυστυχία των ανθρώπων που έπληξε η καταστροφή. Όπως προαναφέρθηκε ΝΔ και οι λοιποί συνοδοιπόροι της, τίποτα και καμιά δυστυχία ανθρώπινη, καμία αιμορραγία της χώρας όσο μεγάλη κι αν είναι δεν τους σταματά μπροστά στο μέγα και διακαή πόθο, την επιστροφή στη καρέκλα της εξουσίας.

Ασχημονώντας πάνω από τις σωρούς των αδικοχαμένων ψυχών της μεγάλης φωτιάς, λογαριάζουν τα πολιτικά και ψηφοθηρικά τους κέρδη, χωρίς ίχνος ντροπής και με τον γνωστό κυνισμό και την ξετσιπωσιά τους, δικάζουν και καταδικάζουν τον πολιτικό τους αντίπαλο για όλα τα δεινά. Φαίνεται πως γι αυτούς η ιστορία του Ελληνικού κράτους αρχίζει από τον Σεπτέμβρη του 2015, γιατί πιο πριν αυτόν το τόπο τον κυβερνούσαν οι εξωγήινοι του Κούλη Μητσοτάκη. Το μέγεθος της μικροψυχίας, της πολιτικής λωποδυσίας, του σκοταδιού του μυαλού και της ψυχής τους, έρχεται δυστυχώς να συνδράμει και μέρος της εκκλησίας, μητροπολίτες και παπάδες από άμβωνος αυτοί οι «εκπρόσωποι» του Θεού, αντί του λόγου της παρηγοριάς, της κατανόησης, της αλληλεγγύης και της αγάπης για τον συνάνθρωπο, κηρύττουν το μίσος, την κακία, την μισαλλοδοξία και την απανθρωπιά για τον κατατρεγμένο πρόσφυγα, τον διαφορετικό, τον αλλόθρησκο, τον αριστερό, τον κομμουνιστή. Πρωτοπόρος σ αυτή την πρωτοφανή αγριότητα ο Καλαβρύτων Αμβρόσιος γνωστός και για το φασιστικό του παρελθόν για το οποίο μάλιστα επαίρεται. Ο θεομπαίχτης αυτός εκπρόσωπος του Μαμωνά εκστόμισε και το κατάπτυστο «Ο Θεός μας τιμωρεί με τέτοια δεινά γιατί ο Τσίπρας είναι άθεος» για να προκαλέσει την αγανάκτηση και την αντίδραση άλλων ιερέων που σέβονται και διακονούν τον λόγο του Ιησού, όπως σέβονται και τον θρησκευτικό και κοινωνικό τους ρόλο.

Απέναντι σ αυτή τη γκρίζα και σκοτεινή πολιτικοοικονομική και παραθρησκευτική συμπαράταξη, ο Ελληνικός λαός, οι εργαζόμενοι, οι άνθρωποι του μόχθου και του πνεύματος και μνήμη διαθέτουν και κρίση για να καταλάβουν τους φαιούς μύχιους πόθους και σκοπούς της και θα της φράξουν το δρόμο. Προς το παρόν  για την απερίγραπτη υποκρισία τους, το μίσος και τον πολιτικό και ψυχικό τους σκοταδισμό, μια μόνο φράση: Ντοπή σας ρε…

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ