Μενού Κλείσιμο

Διχόνοια, η κατάρα της φυλής μας.

Δυστυχώς η διχόνοια των Ελλήνων υπάρχει παντού, προκαλεί πίκρα, απογοήτευση μεταξύ μας,αλλά και των ξένων φίλων της Ελλάδος καθώς αμαυρώνει την διεθνή μας εικόνα ως λαό και ως έθνος.

Η διχόνοια και η «φαγωμάρα» των Ελλήνων βασιλεύει παντού, είναι το «σαράκι» που κατατρώει τις σάρκες του Ελληνισμού, είναι η ανεξήγητη αντιπαλότητα μεταξύ των Ελλήνων, είναι ένα αμαρτωλό παραβλάσταρο της φύτρας μας.

Μια κατάρα, που μας κυνηγά και μας προξενεί μεγάλο κακό από τις απαρχές της ανθρώπινης Ιστορίας, από τότε που πρωτοεμφανιστήκαμε και υπάρχουμε ως φυλή στον κόσμο.

Είναι η κατάρα που ακολουθεί διαχρονικά την ιστορική μας πορεία, κεντρίζοντας τα πλέον επικίνδυνα και καταστροφικά χαρακτηριστικά του ψυχισμού μας.

Γιγαντώνοντας υπέρμετρα τον εγωϊσμό, την ζηλοφθονία, την φιλαυτία, πυροδότησε πολλές φορές αδελφοκτόνα μίση και πάθη.

Πάθη, τα οποία μείωσαν και αμαύρωσαν λαμπρά κατορθώματα του Έθνους μας και έσυραν την Ελλάδα και τους Έλληνες στην καταστροφή και στην υποτέλεια.

Αλήθεια, σήμερα πού οφείλεται η εμφύλια διχόνοια των Ελλήνων;

Μήπως φταίει η πλεονεξία, ο «εξυπνακισμός»;

Mήπως, είναι προϊόν φθόνου και ζήλιας;

Δυστυχώς, η διχόνοια σε περιόδους κρίσης θεριεύει, σαν να θέλει να κατασπαράξει το γένος μας και είναι κάτι που δεν μπορούμε μέχρι σήμερα να το υπερβούμε.

Η εμπάθεια, το κομματικό μίσος, η ιδιοτέλεια και ο αγιάτρευτος εγωισμός, στέκονται τείχη αξεπέραστα απέναντι στην ομόνοια.

Κλείνοντας πιστεύω, πως, αν δεν υπάρξει μια συστηματική και μακροχρόνια πανεθνική εκστρατεία ενημέρωσης, παιδείας και πρακτικής εκπαίδευσης με στόχο την καταπολέμηση του αδελφοκτόνου μίσους και την εμφύτευση του σπόρου της αγάπης, της ενότητας και της αδελφοσύνης στις καρδιές των Ελλήνων, κανένας σωτήρας και κανένα πολιτικό σύστημα δεν μπορεί να επανασυγκολλήσει το διαρρηγμένο από το μίσος της εμφύλιας διχόνοιας κοινωνικό ιστό.

Αρκεί, λοιπόν, να το θελήσουμε και να το προσπαθήσουμε όλοι μαζί, με όλες μας τις δυνάμεις!

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ