Μενού Κλείσιμο

Δήμος Κατερίνης: Αλήθεια! Τι επιδιώκει ο Δήμαρχος επαναφέροντας κόντρα στην πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου την επέκταση μίσθωσης δύο παραλιακών ακινήτων; – Του Τσιαμπέρα Νικόλαου

ΔΗΜΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ: ΑΛΗΘΕΙΑ! ΤΙ ΕΠΙΔΙΩΚΕΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΠΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΣ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΝ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΔΥΟ ΠΑΡΑΛΙΑΚΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ;

Για την ιστορία σε προγενέστερο συμβούλιο (11/2/2022) ο Δήμαρχος πρότεινε στο Δημοτικό Συμβούλιο την επέκταση με μίσθωση πάνω στην άμμο για δύο υφιστάμενες επιχειρήσεις στην παραλία της Καλλιθέας, τρίτη κατά σειρά παραχώρηση. Τότε το Δημοτικό συμβούλιο καταψήφισε την πρόταση αυτή εν’ μέσω καταγγελιών. Συγκεκριμένα τρεις σύμβουλοι της πλειοψηφίας με την παρουσία τους (Γραμματικόπουλος, Κήπου, Πουλιού) και κάποιοι με την «απουσία» τους (Γκούνας, Πιπίτσα…) συγκρότησαν από κοινού με την αντιπολίτευση και τους ανεξάρτητους, μια πλειοψηφία απόρριψης των δύο αυτών θεμάτων στο δημοτικό συμβούλιο.

Σχεδόν δύο μήνες μετά, δηλαδή αύριο 6 Απριλίου, ο Δήμαρχος εμμονικά επαναφέρει τις εν’ λόγω παραχωρήσεις για ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο, το οποίο ήδη έχει αποφασίσει αρνητικά.

Η εμμονή αυτή του Δημάρχου, δηλαδή να γίνει αυτό που θέλει αυτός κόντρα στην απόφαση του Δημοτικού συμβουλίου, του τοπικού συμβουλίου Καλλιθέας αλλά και της τοπικής κοινωνίας γεννά ορισμένα ερωτήματα:

1) Τι αξία έχει για τον Δήμαρχο η βούληση μιας τοπικής κοινωνίας;

2) Τι αξία έχει για τον Δήμαρχο μία απόφαση τοπικού συμβουλίου που γνωμοδοτεί αρνητικά;

3) Τι αξία έχει για τον Δήμαρχο η δημοκρατική λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου και η ελεύθερη έκφραση γνώμης κάθε δημοτικού συμβούλου;

Από ότι φαίνεται, δυστυχώς, καμία. Ο Δήμαρχος προφανώς φαντάζεται τον εαυτό του ως Μονάρχη, που μπορεί να πράττει ότι βούλεται. Αυτό μένει πλέον να το επαληθεύσουν ή να το διαψεύσουν αύριο με την ψήφο τους τόσο οι σύμβουλοι της πλειοψηφίας που καταψήφισαν , οι σύμβουλοι που «απουσίαζαν», όσο και οι ανεξάρτητοι σύμβουλοι, οι οποίοι θα κληθούν να αποδείξουν ότι δεν είναι κατ’ επίφαση ανεξάρτητοι.

Σε περίπτωση αλλαγής άποψης και υπερψήφισης των δύο αυτών θεμάτων θα πρόκειται για φαινόμενο ομής χειραγώγησης και πολιτικού εξαναγκασμού, με αποτέλεσμα την κατάλυση κάθε έννοιας δημοκρατίας και υπεράσπισης του δημοσίου συμφέροντος.

Μία πιθανή αλλαγή της αρχικής απόφασης, με όρους που μόνο ο Δήμαρχος γνωρίζει, είναι πλέον αναμφισβήτητο γεγονός ότι δεν εξυπηρετεί την τοπική κοινωνία και τους δημότες μας αλλά προφανώς κάτι άλλο που ο ίδιος καλείται να εξηγήσει.

Τσιαμπέρας Νικόλαος
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

Οι ειδήσεις της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ