Μενού Κλείσιμο

Δήμος Δίου – Ολύμπου «Ένας θεϊκός προορισμός» – Άρθρο του Γιώργου Καραλή

Κάνοντας πράξη την προεκλογική εξαγγελία, η νέα διοίκηση του Δήμου Δίου – Ολύμπου δημιούργησε αυτόνομη αντιδημαρχία Τουρισμού . Έχω λοιπόν την ιδιαίτερη τιμή να είμαι ο πρώτος αντιδήμαρχος Τουρισμού, μια θέση που μου εμπιστεύτηκε ο δήμαρχος κ. Βαγγέλης Γερολιόλιος, παρά το νεαρό της ηλικίας μου και της μικρής εμπειρίας μου στα κοινά, έχοντας όμως γνώσεις λόγω της επαγγελματικής μου ιδιότητας και όντας ενεργό μέλος των Δ. Σ. της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας και του Φορέα Τουρισμού κι Ανάπτυξης Λεπτοκαρυάς.

Στο πλαίσιο της αντιδημαρχίας, συστήθηκε κι λειτουργεί η επιτροπή τουρισμού.  Αυτή απαρτίζεται από ανθρώπους που είναι γνώστες του τουριστικού κομματιού της περιοχής μας και χαράζει το τουριστικό πλάνο κάθε έτους. Πρωταρχικός στόχος ήταν να στηθεί όλη η προβολή πάνω στο δυνατό και γνωστό brand name «Olympus Riviera», καθώς πιστεύουμε στον Όλυμπο, πιστεύουμε στην περιοχή μας και στις δυνατότητες της Πιερίας, πιστεύουμε στην ενιαία προβολή από όλους τους αρμόδιους φορείς της Πιερίας. Ο Δήμος Δίου – Ολύμπου συμμετέχει στον ΠΟΤΑΠ (Πιερικός Οργανισμός Τουρισμού Ανάπτυξης και Προβολής) και πιστεύει στην ιδέα να ενεργήσουν όλοι κάτω από ένα καθαρά τουριστικό οργανισμό. Επιπλέον σε συνεργασία με επαγγελματίες και γνώστες του τουρισμού δημιουργείται  Στρατηγική Τουριστικής Ανάπτυξης του δήμου Δίου – Ολύμπου, γίνεται έρευνα για τα δεδομένα της περιοχής, καταγράφονται τα δυνατά κι αδύνατα σημεία, δημιουργούνται εναλλακτικές μορφές τουρισμού (περιπατητικός, γαστρονομία). Κύρια στόχευσή μας είναι η κεντρική Ευρώπη, μια τεράστια αγορά, στην οποία υπάρχει ζήτηση σήμερα, αλλά κινείται σε χαμηλά ποσοστά για τον τόπο μας. Στα σχέδιά μας είναι να φιλοξενήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους δημοσιογράφους και να συμμετέχουμε σε τουριστικές εκθέσεις, όπως αυτήν του Βερολίνου.

 

Όσον αφορά την τρέχουσα  καλοκαιρινή περίοδο, με τον Covid 19 πλέον στην καθημερινότητα,  έχουν δρομολογηθεί οι εξής δράσεις:

 

  • Δίνοντας βαρύτητα στην ψηφιακή προβολή, δημιουργήθηκαν τουριστικά πόρταλ σε όλα τα μεγάλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με το όνομα «Visit Dion – Olympus», με καθημερινές αναρτήσεις και προωθήσεις σε Κεντρική Μακεδονία, Θεσσαλία κι Αττική, αποβλέποντας στην τόνωση του εσωτερικού τουρισμού.
  • Δημιουργείται νέο φωτογραφικό υλικό, το οποία διατίθεται για χρήση από οποιονδήποτε,
  • Εκτυπώθηκε και διανέμεται ο νέος χάρτης που σχεδιάστηκε για τον Δήμο Δίου – Ολύμπου.
  • Τέλος ευπρεπίζονται και προετοιμάζονται όλες οι παραλίες του Δήμου από το Βαρικό ως τους Νέους Πόρους, με σκοπό το καλοκαίρι του 2021 να κυματίζουν ξανά οι «Γαλάζιες Σημαίες» στις υπέροχες παραλίες του Ολύμπου.

 

Καλούμε όλους,  λοιπόν, να έρθουν στο Δήμο Δίου – Ολύμπου, να νιώσουν το δέος και την φιλοξενία του και φεύγοντας να πάρουν μαζί τους τις καλύτερες αναμνήσεις.

 

 

Γιώργος Καραλής

Αντιδήμαρχος Τουρισμού Δίου – Ολύμπου

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ