Μενού Κλείσιμο

Κατερίνη Χριστούγεννα 2019… – Άρθρο του Θωμά Αναστασιάδη

Δεκαετίες τώρα η Κατερίνη είχε μηδενική παρουσία σε Χριστουγεννιάτικα Δρώμενα εμβέλειας. Πόλεις όπως η Δράμα , τα Τρίκαλα κατάφεραν και δημιούργησαν θεματικά πάρκα με εκδηλώσεις οι οποίες προσελκύουν, χρόνια τώρα χιλιάδες επισκέπτες από όλη την Ελλάδα.

 

Με αρκετή καθυστέρηση, καταφέραμε και παρουσιάσαμε το Πάρκο των Χρωμάτων και μαζί με το Χριστουγεννιάτικο Χωριό του Κόσμου, η Κατερίνη μπήκε στην λίστα των πόλεων που αξίζει να επισκεφθεί κανείς τα Χριστούγεννα. Για 3 χρόνια, παρά τις όποιες ατέλειες ή διαφωνίες , το ΠΑΡΚΟ ΤΩΝ ΧΡΩΜΑΤΩΝ έγινε θεσμός και είμαι βέβαιος ότι η συντριπτική πλειοψηφία των συνδημοτών μας θέλει βελτίωση, αναβάθμιση, διορθώσεις στο ΠΑΡΚΟ ΤΩΝ ΧΡΩΜΑΤΩΝ και όχι κατάργηση όπως τελικά αποφάσισε η νέα διοίκηση.

Η διασπορά παιχνιδιών και εκδηλώσεων σε όλη την πόλη, όπως αποφασίστηκε, εκτιμώ ότι έρχεται κόντρα στον στόχο που είναι η δημιουργία θεματικού πάρκου-θεσμού στην Κατερίνη.

Σκεφθείτε για παράδειγμα η ΟΝΕΙΡΟΥΠΟΛΗ της Δράμας να «σπάσει» σε πολλά κομμάτια και να σκορπίσει σε όλη την πόλη. Ο Μύλος των Ξωτικών στα Τρίκαλα να γίνουν πολλοί μικρότεροι «Μύλοι» στην πόλη ή η παρέλαση στο καρναβάλι της Πάτρας να γίνει σε μικρές ομάδες σε διάφορους δρόμους της πόλης και άλλα πολλά.

Εάν επίσης προσθέσει κανείς ότι οι υπηρεσίες του Δήμου, όπως η καθαριότητα, η ασφάλεια, χώροι ενημέρωσης του κοινού κτλ θα πρέπει να επιβλέπουν και να υποστηρίζουν 4-5 διαφορετικούς χώρους, είναι βέβαιο ότι και εκεί θα έχουμε μεγάλο βαθμό δυσκολίας.

Αντί λοιπόν να μιλάμε για συγχώνευση του Πάρκου των Χρωμάτων και του Χριστουγεννιάτικου χωριού, αντί να βελτιώσουμε και να δημιουργήσουμε ακόμα καλύτερες δομές και δράσεις στο Πάρκο των Χρωμάτων, αποφασίστηκε η κατάργησή του.

Μάλιστα το επιχείρημα του υψηλού κόστους δεν υφίσταται πλέον καθώς ήδη εγκρίθηκαν 212.000€ για τις εκδηλώσεις των Χριστουγέννων φέτος χωρίς πάρκο Χρωμάτων.

Θα κάνουμε τον απολογισμό τον Ιανουάριο και θα δούμε εάν τελικά η διοίκηση έπραξε ορθά. Και θα είμαι ο πρώτος που θα χειροκροτήσει εάν οι εκδηλώσεις των  Χριστούγεννων του 2019 στην Κατερίνη στεφθούν με μεγαλύτερη επιτυχία από αυτή του Πάρκου των Χρωμάτων.

Σε κάθε περίπτωση, καλώ τους συνδημότες μου να στηρίξουμε τις εκδηλώσεις και το ΜΕΝΟΥΜΕ ΚΑΤΕΡΙΝΗ να γίνει και φέτος το σύνθημα μας.

 

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ