Μενού Κλείσιμο

Αδιαπραγμάτευτη η Θεία Κοινωνία – Άρθρο του Ηλία Χρυσικού

Ηλία Χρυσικού

Ο στόχος της νέας τάξης πραγμάτων και βασικός αντίπαλός της, είναι ο Χριστός.

 

Κάλλιστα θα μπορούσα να γράψω πολλά και διάφορα…και επειδή δεν έχουμε δικαίωμα να μένουμε απλοί θεατές, καθώς η ιστορία, ο πολιτισμός μας, η πνευματική παρακαταθήκη και τα ιερά όσια της φυλής μας, μας επιβάλουν να σταθούμε όρθιοι… γράφω την άποψη μου, όπως την αισθάνομαι.

 

Φίλοι μου, Εκείνος τους ενοχλεί, Εκείνος που είναι στις καρδιές, στις ψυχές και τις συνειδήσεις όλων των πιστών.

 

Ο Δημιουργός, Εκείνος που κυριαρχεί και που για κάποιους με το διαστροφικό τους μυαλό πρέπει να λησμονηθεί, προχωρούν με σχέδια την πτώση της ανθρωπότητας, στη δίνη μιας φρικτής τυραννίας, στη «δεσποτεία» των ελάχιστων και τελικά του ενός.

 

Ο Χριστός μας υβρίζεται, συκοφαντείται, δέχεται επιθέσεις, που σε κάθε περίπτωση δυστυχώς όπως στις επιδημίες – πανδημίες, οι δυστυχισμένοι τύραννοι, έχουν παραδώσει τις ψυχές τους στην απελπισία του κακού, της ύλης και του μηδενός,  προσπαθούν να παρουσιάσουν την πίστη στον Κύριο, σαν… ανθυγιεινή.

 

Με την επιδημία – πανδημία του covit 19, οι πιστοί που μεταλαμβάνουν Σώμα και Αίμα Κυρίου, καθυβρίζονται και γίνονται τις περισσότερες φορές αντικείμενα ειρωνικών σχολίων.

 

Και επειδή οι πολίτες συμμετέχουν στο καθημερινό θαύμα της Θείας Μεταλήψεως, παρουσιάζονται ορισμένοι… σαν δημόσιοι κίνδυνοι, σαν μωροί άνθρωποι, που είναι αποκομμένοι από την «αλήθεια»

όπου ως «αλήθεια» διαφημίζονται τα τοξικά ιδεολογήματα της παγκοσμιοποίησης.

 

Αυτοί που επιτίθενται στην Εκκλησία, λησμονούν ότι ο λαός μας, στα δύσκολα, σε πολέμους και επιδημίες, γέμιζαν τους Ιερούς Ναούς, μεταλάμβαναν και παρακαλούσαν τον Θεό για σωτηρία.

 

Και η σωτηρία φίλοι μου, είναι η Θεία Δωρεά, η οποία λαμβάνεται εδώ και χιλιετίες από το ελληνικό έθνος και ως πιστοί, είμαστε υπεύθυνοι άνθρωποι και μάλιστα πολύ σώφρονες.

 

Η άποψή μου είναι ότι, από τους δυστυχισμένους, που η καρδιά τους θλίβεται και συνθλίβεται, από την απελπισία της αθεΐας και της εθελούσιας απομάκρυνσης από τον Θεό, οι χριστιανοί -το πιστεύω αυτό-, είναι περισσότερο ενημερωμένοι και μάλιστα πολύ καλύτερα απ’ όσο νομίζουν οι «διώκτες» της πίστεώς μας.

 

Και επειδή με την απαγόρευση της Θείας Κοινωνίας, -με τη μορφή που αυτή χορηγείται στους ορθοδόξους χριστιανούς-, οι Γερμανικές αρχές προχώρησαν θεωρώντας ότι ευνοεί τη διασπορά του κορωνοϊού και θέτει σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία,

 

και επειδή ο μητροπολίτης Γερμανίας κ. Αυγουστίνος, σε εγκύκλιό του προς τους ιερείς, τους ενημέρωσε «με βαθύ πόνο ψυχής», ότι δεν θα μεταλαμβάνουν τους πιστούς, δηλ. απαγορεύουν την Θεία Κοινωνία από το Άγιο Ποτήριο με τη χρήση Αγίας Λαβίδας, -μέχρι την παύση της ισχύος των νομοθετικών διαταγμάτων-, ενώ μπορούμε όλοι να εκκλησιαζόμαστε, αλλά δεν θα μπορούμε να μεταλαμβάνουμε, παρά μόνο οι λειτουργοί ιερείς, έγραψα την άποψή μου και δεν έρχομαι σε αντιπαράθεση με κανέναν.

 

Το τελευταίο που γράψω είναι ότι όταν κατηγορηματικά η λοιμωξιολόγος Ελένη Γιαμαρέλλου, λέει πως η ίδια μεταλαμβάνει την Θεία κοινωνία, χωρίς κανέναν απολύτως φόβο, όλα τα υπόλοιπα είναι ανάξια λόγου.

 

Επομένως, δεν υπάρχει κίνδυνος για κορωνοϊό, όπως και για κανένα άλλο μικρόβιο. Όμως δεν πρέπει να ξεχνάμε, ότι κάποτε που είχαμε λεπρούς στην Ελλάδα, οι ιερείς τους κοινωνούσαν και μετά κοινωνούσαν άνθρωποι άλλοι και κανείς ποτέ δεν κόλλησε.

 

Η Θεία Κοινωνία φίλοι μου, δεν θα διακοπεί ποτέ, διότι είναι αδιαπραγμάτευτη. Οι Ιεροί Ναοί δεν θα κλείσουν ποτέ, όσο εμείς πιστεύουμε στον Κύριο και πιστεύουμε στο θαύμα της Μεταλήψεως.

 

Ηλίας Χρυσικός

Διευθυντής του ΡΣ Ενημέρωση 92,2 FM

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ