Μενού Κλείσιμο

Συνάντηση του Φ. Μπαραλιάκου με τον υφ. Ανάπτυξης

Υφυπουργό Ανάπτυξης Χρίστο Δήμα

Θέσεις εργασίας μέσα από την έρευνα και την καινοτομία

 

Την εκτίμηση ότι η Πιερία μπορεί να γίνει κόμβος καινοτομίας, εξέφρασε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας

 

Με τον Υφυπουργό Ανάπτυξης Χρίστο Δήμα είχε συνάντηση ο βουλευτής Πιερίας Φώντας Μπαραλιάκος, όπου συζήτησαν θέματα έρευνας, τεχνολογίας και καινοτομίας, τομείς, που σύμφωνα με τον βουλευτή «συνιστούν κινητήριες δυνάμεις της ελληνικής οικονομίας, της εκπαίδευσης και γενικότερα της κοινωνίας.»

 

Ο κ. Μπαραλιάκος τόνισε στον κ. Δήμα ότι και στην Πιερία υπάρχουν δυναμικές επιχειρήσεις που επενδύουν στην έρευνα και την καινοτομία και πως αυτές οι «αξιέπαινες προσπάθειες», όπως τις χαρακτήρισε, πρέπει να ενισχυθούν με την βοήθεια της πολιτείας, αλλά και να δοθούν κίνητρα και σε άλλες.

Οι θέσεις του Υφυπουργού και του βουλευτή συνέκλιναν στην κοινή συνισταμένη πως οι επενδύσεις στην έρευνα και στην καινοτομία αποτελούν προϋπόθεση για την ανάπτυξη και την παραγωγή προϊόντων και υπηρεσιών υψηλής προστιθέμενης αξίας.

«Για τη Νέα Δημοκρατία, και εμένα προσωπικά, επιβάλλεται η δημιουργία των κατάλληλων συνθηκών,  ώστε περισσότερες εταιρείες και φορείς να πραγματοποιούν καινοτόμα έρευνα στην Ελλάδα προσφέροντας νέες θέσεις εργασίας.

Έχουμε το επιστημονικό προσωπικό, υπάρχουν και θα επεκταθούν τα ερευνητικά κέντρα και ,αναμφίβολα,  θέλουμε να διαμορφώσουμε το αξιοκρατικό πλαίσιο που θα επαναπατρίσει τους εκτός συνόρων νέους ερευνητές μας! Η Ελλάδα, και η Πιερία μας, μπορούν να γίνουν κόμβος έρευνας, τεχνολογίας και καινοτομίας», σχολίασε μετά τη συνάντηση ο βουλευτής Πιερίας.

 

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.