«Καλώς ανταμωθήκαμε για τον Δημήτρη Κυριακού»
Καλεσμένος καλλιτέχνης ο Λάκης Χαλκιάς
Ορχήστρα αποφοίτων και Χορωδία Μαθητών του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης συναντούν επί σκηνής τον Λάκη Χαλκιά και παρουσιάζουν στο κοινό του φεστιβάλ Ολύμπου, μια ξεχωριστή προσέγγιση της μουσικής, που επικεντρώνεται στη δύναμη της παράδοσης.
Η μουσική βραδιά τιτλοφορείται «Καλώς ανταμωθήκαμε» και αφιερώνεται στον αείμνηστο διευθυντή του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης Δημήτρη Κυριακού, του ανθρώπου που «έφυγε» για πάντα από κοντά μας, τον Φεβρουάριο του 2018 αφήνοντας όμως παρακαταθήκη το πολυδιάστατο πολιτιστικό – εκπαιδευτικό έργο του.
Τραγούδια – καθρέφτες της ζωής και της ψυχής του λαού μας, ακριβά ακούσματα του τόπου μας, δημιουργίες διαχρονικές που φέρουν την σφραγίδα κάθε γωνιάς της Ελλάδας, την ιδιομορφία της γλώσσας και των ρυθμών της, θα παρουσιαστούν στην ξεχωριστή αυτή εκδήλωση, που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 3 Ιουλίου και ώρα 20:30 στο Αρχαίο Θέατρο του Δίου. Στο χορό θα συμμετέχουν οι μαθητές όλων των τάξεων του σχολείου.
Η ενταγμένη στο πρόγραμμα του 48ου Φεστιβάλ Ολύμπου εκδήλωση διοργανώνεται από τον Δήμο Κατερίνης και το Μουσικό Σχολείο Κατερίνης, με την υποστήριξη της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης & Πλαταμώνος και του συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Μουσικού Σχολείου.
Ο Λάκης Χαλκιάς γεννήθηκε στα Γιάννενα. Γιος του κλαρινίστα Τάσου Χαλκιά. Ανήκει στην Τέταρτη γενιά της οικογένειας των ΧΑΛΚΙΑΔΩΝ, που είναι η μεγαλύτερη μουσική οικογένεια στη χώρα μας. Ασχολείται με την μουσική και το τραγούδι από 7 ετών. Στα 16 του εργάζεται σαν επαγγελματίας και στα 18 του ηχογραφεί τους πρώτους του δίσκους, των Θεόδωρου Δερβενιώτη- Κώστα Βίρβου.
Παίζει κιθάρα, μπουζούκι, λαούτο, τζουρά, ούτι.
Ο Λάκης Χαλκιάς έχει συνεργασθεί κατά καιρούς με τα σπουδαιότερα ονόματα της μουσικής μας σκηνής, όπως τους τραγουδιστές Σωτηρία Μπέλλου, Γρηγόρη Μπιθικώτση, Στέλιο Καζαντζίδη, Λουκιανό Κηλαηδόνη κ.ά. και τους δημιουργούς Γιάννη Παπαϊωάννου, Βασίλη Τσιτσάνη, Μάρκο Βαμβακάρη, Γιώργο Ζαμπέτα, Γιάννη Μαρκόπουλο, Χρήστο Λεοντή, Χρήστο Νικολόπουλο κ.ά. Κορυφαία στιγμή της σταδιοδρομίας του, αποτέλεσε, η παρουσίαση του έργου του «2.500 Χρόνια Ελληνική Μουσική, από τον Όμηρο μέχρι σήμερα», η οποία πραγματοποιήθηκε στο Ηρώδειο, στις 28 Μαΐου του 2002.
Είσοδος 5 ευρώ (Ελεύθερη είσοδος για παιδιά, μαθητές – φοιτητές)
Εισιτήρια προπωλούνται στα ταμεία του Φεστιβάλ, ενώ από την Παρασκευή 28 Ιουνίου έως και το πρωί της Τετάρτης 3 Ιουλίου θα διατίθενται και από το περίπτερο του Μουσικού Σχολείου στην πλατεία Ελευθερίας.
Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.