Μενού Κλείσιμο

Τέτοια ώρα… τέτοια λόγια… 12-12-2019

Τα παραπολιτικά σχόλια της καθημερινής εφημερίδας Πολιτεία:

Το καλό με τα «έντονα καιρικά φαινόμενα» στην Πιερία είναι, πως δεν χρειάζεται να «ψάξεις» πού και τι προβλήματα δημιουργούνται, αφού εκ των προτέρων ξέρεις τι και πού ακριβώς θα συμβεί… Αυτό είναι καλό επίσης, διότι είτε έβγαλες φώτο το 2006 στο Ξηρολάκι είτε έβγαλες φώτο 2019 στο ίδιο σημείο, ακριβώς την ίδια κατάσταση θα αποτυπώσει ο φακός…

Πλέον, όταν φτάνει στα δημοσιογραφικά γραφεία η πρόβλεψη έντονων βροχοπτώσεων, δεν χρειάζεται καν να ζοριστούμε! Ανατρέχουμε στο αρχείο και ανασύρουμε κείμενα και φωτογραφίες! Μόνο ονόματα (σε κάποιες των περιπτώσεων) χρειάζεται να αλλάξουμε…

Ως προς αυτό και επειδή ζούμε στη σκιά του Ολύμπου (τρομάρα μας) οφείλω να αναγνωρίσω μια σταθερότητα. (Βέβαια, σε μια κανονική χώρα, Δήμο, Περιφέρεια, κάποιος άλλος γράφων δημόσια θα μπορούσε να κάνει λόγο για συνέπεια στην αναποτελεσματικότητα…)

Για την ιστορία, η φωτογραφία δεν είναι αρχείου, αλλά πρόσφατη την οποία «δανείστηκα» από το προφίλ της καλής συναδέλφου Μαρίας Βαλσαμίδου, την οποία και ευχαριστώ (κατόπιν… εορτής)

 

Επειδή έγινε πολύς ντόρος για το νέο σήμα που λανσάρει ο Δήμος Κατερίνης, εγώ θα πω ότι αντιπροσωπεύει άριστα την ταυτότητα της πόλης. Απεικονίζει νομίζω με απόλυτο ρεαλισμό την κατάσταση πολλών σημείων του οδικού δικτύου της «Αικατερίνης», όπως αυτή έχει διαμορφωθεί μετά την εγκατάσταση των οπτικών ινών από τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας! Εμένα προσωπικά, μου θυμίζει την οδό Τερζοπούλου!

Βέβαια, επειδή το θέμα έχει και λίγο (μην πω πολύ) θρησκευτικό συναίσθημα και αγγίζει ευαίσθητες χορδές του Χριστεπώνυμου πλήθους της πόλεώς μας, δεν θα μπορούσε να αφήσει απαθείς όσους επενδύουν (συνήθως ψηφοθηρικά) στους πιστούς, αναγαγόντας αυτό σε μείζον! Και επειδή το ζήτημα σχετίζεται και με το διαδίκτυο, προσωπικά με ενδιαφέρει περισσότερο αν ο Δήμος Κατερίνης στην ιστοσελίδα του τηρεί τον Γενικό Κανονισμό Προσωπικών Δεδομένων, παρά αν έχει «εξαφανίσει» την Αγία Αικατερίνη και έχει υιοθετήσει ένα άλλο έμβλημα… Όμως αυτά είναι ψιλά γράμματα…

 

Το βλάχικο γνωμικό «Αϊ κάρτι, άι πάρτι» κυριαρχεί στην ΔΕΥΑ Κατερίνης. Μάλιστα φρόντισε ο (Κοκκινοπλίτικης καταγωγής) πρόεδρός της να τοιχοκολλήσει το γνωμικό και σε πολλά σημεία του κτιρίου. «Μπαϊλτισμένος» προφανώς από τους πολλούς που καθημερινά διεκδικούν χρήματα από τη ΔΕΥΑΚ, προειδοποιεί και στη βλαχική πως «αν έχεις χαρτιά βρίσκεις το δίκιο σου» (σε πολύ ελεύθερη μετάφραση).

Δεν ξέρω αν έχει αποτέλεσμα, αλλά όντως πρόκειται για μια καλή προειδοποίηση αφού, ένα αρχαιότερο ρητό, ξεκαθαρίζει: «»Ούκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος»

4

(Και ένα σχόλιο, αυστηρώς ακατάλληλο για Vegan)

Ίσως οι μοναδικές πάπιες, που θα παρακαλούσαν να ήταν στο… φούρνο!

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ