Μενού Κλείσιμο

Ο βουλευτής Φ. Μπαραλιάκος «απαντά» στον ΣΥΡΙΖΑ για τις ενισχύσεις De minimis που «περιμένουν» οι καπνοπαραγωγοί

Αντί συγνώμης, πετούν την μπάλα στην εξέδρα

Για προεκλογικές ψηφοθηρικές εξαγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ, κάνει λόγο ο βουλευτής Πιερίας Φώντας Μπαραλιάκος, απαντώντας ουσιαστικά στην πρόσφατη ανακοίνωση της Ν.Ε. Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία καταλογίζει ευθύνες στην παρούσα κυβέρνηση για την μη ενίσχυση των καπνοπαραγωγών μέσω του κανονισμού De minimis 

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, θέτει προ των ευθυνών τους τη βουλευτή και τους π. βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας και αναφέρει στην απάντησή του

«Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά: τι είναι ο κανονισμός De minimis:

Ο κανονισμός De minimis αφορά κρατικές ενισχύσεις ήσσονος σημασίας και αποτελεί Ευρωπαϊκό Κανονισμό για το μέγιστο επιτρεπτό ποσό επιχορήγησης (Δημοσίου χρήματος) που δύνανται να λάβουν επιχειρήσεις ή παραγωγοί, έτσι ώστε να αποφεύγονται στρεβλώσεις στον ανταγωνισμό.

Κατά την τριετία 2017-2019, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων προχώρησε στην ενίσχυση τομέων της πρωτογενούς παραγωγής , που υπέστησαν σοβαρές ζημίες και είχαν ως συνέπεια την μείωση του εισοδήματος των παραγωγών.

Έχοντας τα παραπάνω υπόψη, διάβασα με προσοχή το Δελτίο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας με τις αστείες δικαιολογίες για τα χρήματα του De minimis που τελικά ΔΕΝ καταβλήθηκαν στους καπνοπαραγωγούς της Πιερίας. 
Μια προεκλογική υπόσχεση των τοπικών πρώην βουλευτών αλλά και του πρώην υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Σ. Αραχωβίτη που πολύ «φτηνά» και με μεγάλη ανευθυνότητα επικοινωνήθηκε εκ μέρους τους από την αρχή της χρονιάς μέχρι και το Σάββατο πριν τις εκλογές της 7ης Ιουλίου. Κάτι που , βέβαια, δεν είχε το αναμενόμενο αποτέλεσμα, αφού οι αγρότες μας, δυστυχώς, δεν είδαν ούτε ευρώ στους λογαριασμούς τους. 
Αναλαμβάνοντας τα καθήκοντα μου ως βουλευτής Πιερίας, δεχόμενος πλειάδα ερωτήσεων από τους εξαπατημένους αγρότες, έψαξα ως όφειλα το τι πραγματικά έχει συμβεί.
Με υπευθυνότητα ενημερώνω τους αγρότες μας ότι :
1. Για να δοθεί η όποια αποζημίωση μέσα από τις κρατικές ενισχύσεις De minimis, θα έπρεπε να είχε προηγηθεί η εξασφάλιση των πόρων. Και ερωτώ: είχαν εξασφαλιστεί τα αντίστοιχα κονδύλια για την πληρωμή της ενίσχυσης των καπνοπαραγωγών ;

  1. Ανναι,γιατί οι καπνοπαραγωγοί της Πιερίας δεν πληρώθηκαν, από την στιγμή που σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα αντίστοιχες περιπτώσεις έλαβαν την χρηματοδότηση.
    3. Η ΜΗ καταβολή της ενίσχυσης στους καπνοπαραγωγούς δεν έχει καμία απολύτως σχέση με το «αντικειμενικό πρόβλημα», όπως επικαλούνται οι 3 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, της προκήρυξης των εκλογών.
    Εν κατακλείδι : 
    Οι τότε βουλευτές Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ είτε δεν ήξεραν τη διαδικασία και τον τρόπο που λειτουργεί το de minimis και έλεγαν αυτό που καλοπροαίρετα ήθελαν να κάνουν, είτε εν γνώσει τους στο όνομα της προεκλογικής ψηφοθηρίας εξαπατούσαν τους Πιεριείς καλλιεργητές καπνού ποικιλίας  «Κατερίνης» και «Μπασμά», υποσχόμενοι κάτι που γνώριζαν ότι είναι αδύνατο να πραγματοποιηθεί.

Και αντί για μια συγνώμη, έστω και με λίγη καθυστέρηση, με θράσος πετούν την μπάλα στη σημερινή κυβέρνηση.

Οι αγρότες της  Πιερίας, κυρία βουλευτή και κύριοι π. βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ξέρουν ότι τους κοροϊδέψατε και τους εξαπατήσατε.

Λυπάμαι πολύ για τον τρόπο που συνεχίζετε να πολιτεύεστε. Προφανώς και δεν πήρατε κανένα μάθημα από τo αποτέλεσμα της εκλογικής διαδικασίας της 7ης Ιουλίου.
Έστω και τώρα, ας είστε σοβαροί και ειλικρινείς απέναντι στους αγρότες μας.

Για το καλό του τόπου μας και γι’ αυτό που υπηρετούμε.»

Ενημέρωση από την εβδομαδιαία εφημερίδα Επτά. Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

Ακολουθήστε μας:
FB: Εφημερίδες Επτά & Πολιτεία
YouTube: Εφημερίδες Επτά & Πολιτεία

Instagram: efimerides_epta_politeia

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ