Διανύοντας τη δεύτερη δεκαετία ζωής του, το Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής της ΠΔΕ Κεντρικής Μακεδονίας, παρά τις δύσκολες συνθήκες που βιώνουμε, δηλώνει παρόν και είναι έτοιμο να παρουσιάσει το σύνολο των εργασιών των μαθητών, εξ αποστάσεως.
Το φετινό συνέδριο αποτελεί μία διοργάνωση υπέρβασης και προκλήσεων, διότι θα πραγματοποιηθεί μόνο διαδικτυακά.
Περισσότερες από 100 ερευνητικές εργασίες θα παρουσιαστούν στο τετραήμερο 12 – 15 Μαϊου. Projects από 70 και πλέον σχολικές μονάδες, με εξ αποστάσεως συμμετοχή άνω των 800 μαθητών και 200 εκπαιδευτικών θα πλαισιώσουν το συνέδριο.
Ρομποτική, συστήματα αυτομάτου ελέγχου, έξυπνες πόλεις και συσκευές, προγραμματισμός εκπαιδευτικών εφαρμογών για κινητά, εκπαιδευτικοί ιστότοποι, ασφάλεια στο διαδίκτυο, ερευνητικά Projects αποτελούν τη θεματολογία του συνεδρίου.
Ομάδες μαθητών – εισηγητών θα παρουσιάσουν πρωτοποριακές προτάσεις για έξυπνα σπίτια, πόλεις και συσκευές, στους τομείς «Ρομποτική – Συστήματα Αυτομάτου Ελέγχου», «Εφαρμογών πάνω στην Ιατρική, την ανθρώπινη φροντίδα και περίθαλψη», «Πληροφορική – Ρομποτική και προστασία περιβάλλοντος», «Προηγμένο Λογισμικό -Υλικό», «Πληροφορική και Ασφάλεια Διαδικτύου, «Πληροφορική – Μουσική – Τέχνη – Πολιτισμός», «Πληροφορική – Εκπαιδευτικές Εφαρμογές σε Android»
Οι παραπάνω καινοτόμες προσπάθειες αποτελούν ένα δείγμα της φαντασίας και εφευρετικότητας των μαθητών και μαθητριών που θα συμμετάσχουν στο τετραήμερο συνέδριο.
Παράλληλες Δράσεις θα υπάρχουν σε όλο το τετραήμερο με Webinars προς εκπαιδευτικούς και μαθητές. Επίσης το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας ΝΟΗΣΙΣ θα μεταδίδει δωρεάν διαδικτυακές εκπαιδευτικές εκπομπές με πειράματα και δράσεις πάνω στις θετικές επιστήμες και την Τεχνολογία.
Το συνέδριο θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου στην ιστοσελίδα: www.math-syn-pli.gr. και μπορούν να το παρακολουθήσουν όλα τα σχολεία, μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς.
Χορηγοί Επικοινωνίας είναι η δημόσια τηλεόραση ΕΡΤ3 και οι δημόσιοι ραδιοφωνικοί σταθμοί 102 FM και 95,8 FM.
Την ευθύνη της διοργάνωσης έχει η Περιφερειακή Διεύθυνση Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, το Ίδρυμα ΝΟΗΣΙΣ – Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείου Τεχνολογίας, το σωματείο Φίλοι του Ιδρύματος Κ.Δ.Ε.Μ.Τ. και οι Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου κλάδου Πληροφορικής.
Το 12ο Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής διοργανώνεται υπό την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εσωτερικών, Τομέας Μακεδονίας Θράκης και του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.
Τα σχολεία της Πιερίας
Συνολικά πέντε σχολεία της Πιερίας θα παρουσιάσουν τις ερευνητικές εργασίες τους στο συνέδριο. Πρόκειται για τρία δημοτικά σχολεία (δύο της Κατερίνης και ένα του Αιγίνιο), καθώς και δύο σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ένα από την Κατερίνη και ένα από τη Λεπτοκαρυά.
Συγκεκριμένα συμμετέχουν τα σχολεία με τις εξής ερευνητικές εργασίες:
5ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης: Παιχνίδι στο σκρατς
Γενικό Λύκειο Λεπτοκαρυάς: Ψηφιακό παιχνίδι «Shoot m_up» σε Scratch
Μουσικό Σχολείο Κατερίνης: Mε Τη Γλώσσα Προγραμματισμού PYTHON 3″ – Δημιουργώντας Τα Ηλεκτρονικά Παιχνίδια «PONG» και «TETRIS»
2ο Δημοτικό Σχολείο Αιγινίου 2008-2020: Δώδεκα χρόνια χρήσης του διαδικτύου από μαθητές/τριες δημοτικού. Τι άλλαξε;
9ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης: Το «1821» στην Ελλάδα
Αν θέλετε να λαμβάνετε εγκαίρως τις ειδήσεις πατήστε εδώ
Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.