Μενού Κλείσιμο

Πιερικός Αρχέλαος-Απόλλων Καλαμαριάς 52-42

Μετά από μια εξαιρετική εμφάνιση στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, ο Πιερικός Αρχέλαος επικράτησε δίκαια του Απόλλωνα Καλαμαριάς στο Κλειστό Σιδηροδρομικού Σταθμού με σκορ 52-42 για την πρεμιέρα της Α2 κατηγορίας γυναικών.

Ο αθλήτριες του Στέλιου Χατζηιωάννου, με όπλο την άμυνα και τον έλεγχο των ρημπάουντ πήραν τα ηνία του αγώνα από τις αρχές του 2ου δεκαλέπτου και συνεχώς διεύρυναν την διαφορά που άγγιξε τους 15 πόντους.

Η τετράλεπτη αφλογιστία στο τελευταίο δεκάλεπτο, έδωσε την ευκαιρία στον Απόλλωνα να πλησιάσει στους 7 πόντους, όμως και πάλι η εξαιρετική αμυντική λειτουργία δεν επέτρεψε στον αντίπαλο να διεκδικήσει κάτι περισσότερο.

Για τον Πιερικό Αρχέλαο, είναι η 1η φορά στην τετραετή παρουσία του στην Α2 που ξεκινάει με νίκη το πρωτάθλημα και το σημερινό αποτέλεσμα δίνει μια ώθηση αυτοπεποίθησης αν λάβουμε υπόψιν οτι ο βασικός κορμός είναι η περσινή ομάδα των 11 νεανίδων που πλέον έχουν ενεργό ρόλο στην κατηγορία για 3η συνεχή χρονιά. Στα αξιοσημείωτα του αγώνα ήταν και η παρουσία της Δήμητρας Τελίδου που συμφώνησε να αγωνίζεται και την φετινή χρονιά στην ομάδα της πόλης μας.

Διαιτητές: Γιαννούλης – Μπούγλος

Δεκάλεπτα: 6-6, 27-21, 44-29, 52-42

ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΑΡΧΕΛΑΟΣ (Χατζηιωάννου): Καραλή 2, Τελίδου 19 (3), Κιολέογλου, Μάντζου, Ντριστέλλα 6, Γκοτζαμάνη 2, Λάππα 3, Μπαγκλαρίδου 4, Μπουμπουλέντρα 7, Καρατάσιου 9 (1), Παπαζιώγα, Μυστρίδου.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ (Καρακασίδου): Οικονόμου, Σιφναίου 2, Ιγγλέζου 5 (1), Παλάνη 2, Καλαντίδου 2, Μαϊδάτση, Ζηππίδου, Διαμαντοπούλου 14, Διαμαντίδου 11 (1), Καϊμακτσή 3, Φλώρου 3.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ