Τέτοια ώρα... τέτοια λόγια!!! 06-04-2017

Γράφτηκε από τον 

Εδώ και κάμποσο καιρό ξεκίνησε η ανάπλαση της πλατείας Δημοκρατίας, δηλαδή του πυροβολικού που λέγαμε παλιά. Πληροφορήθηκα πως θα φυτευτούν πολλά κι ωραία δέντρα, θα κατασκευαστεί βοτανικός κήπος, καφέ, παιδική χαρά, το δε άγαλμα του Ελευθερίου Βενιζέλου από την 25ης Μαρτίου που είναι τώρα, φέρεται να μετακομίζει στη ομώνυμη πλατεία. Όλα αυτά βέβαια από Σεπτέμβριο.

 

 

 

 

Στην Αθήνα πραγματοποιείται κάθε άνοιξη το Open House που είναι ένας από τους σημαντικότερους διεθνείς θεσμούς για την ανάδειξη και προώθηση της αρχιτεκτονικής.

Η ιδέα ξεκίνησε από το Λονδίνο το 1992 και μέχρι σήμερα διαδόθηκε σε πολλές πόλεις ανά την υφήλιο. Η δράση Open House προσκαλεί το ευρύ κοινό να εξερευνήσει και να κατανοήσει την αξία της αρχιτεκτονικής . Κάθε χρόνο για ένα διήμερο, δημόσια και ιδιωτικά κτίρια ανοίγουν τις πύλες τους στο κοινό δωρεάν και η πόλη μετατρέπεται σε ένα μεγάλο μουσείο, με εκθέματα τα ίδια της τα κτίρια και την αρχιτεκτονική της.

Πιστεύω ότι στα όρια του Δήμου Κατερίνης υπάρχουν υπεραρκετά κτίρια αρχιτεκτονικού εδιαφέροντος ώστε να διοργανωθεί με επιτυχία κι εδώ κάτι αντίστοιχο. Μπας και τονωθεί λίγο η ψυχολογία όσων ασχολούνται με την οικοδομή.

 

 

Αν παρ΄ όλα αυτά κάποιοι επιμένουν να μετοικήσουν ας απευθυνθούν στον Κώστα Δρακόπουλο. Είναι ο ιδρυτής της κατασκευαστικής εταιρείας Drakk. Η εταιρεία του χτίζει μικρά διαμερίσματα και τα project κυμαίνονται από 5 έως 30 εκατομμύρια δολλάρια. Είναι ανάμεσα στους 100 πλουσιότερους νέους της Αυστραλίας για το 2016. Λίγο μακριά βέβαια αλλά ο τολμών πάντα νικά.

 

 

 

 

Τη νομιμοποίηση του ελεύθερου κάμπινγκ, ζητούν 38 (ζωή να έχουν) βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας πως τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του (άμεση αλληλεπίδραση με το φυσικό περιβάλλον, αυτοοργάνωση, συμβίωση) ανταποκρίνονται στις σωματικές, ψυχικές και πνευματικές ανάγκες πολλών ατόμων, που αδυνατούν να τις καλύψουν με την καθολική απαγόρευσή του, γεγονός που μεταφράζεται σε «στέρηση του συνταγματικού δικαιώματος ελεύθερης ανάπτυξης της προσωπικότητάς τους».

 

Το θέμα είναι ιδιαίτερα σημαντικό, διότι είναι θέμα χρόνου ακόμη και οι ελάχιστοι που μπορούν να κάνουν διακοπές σήμερα, να μην μπορούν κάνουν...

Και εδώ που τα λέμε, είναι πιο εύκολο να λύσεις το θέμα των διακοπών (για τους μη έχοντες) με απελευθέρωση του κάπινγκ, παρά να εξασφαλίσεις σε όλους την (οικονομική) δυνατότητα να κάνουν διακοπές σε ένα αξιοπρεπές ξενοδοχειακό συγκρότημα.

Η αλήθεια είναι, οτι οι διακοπές με ελεύθερο κάμπινγκ είναι εξαιρετική ιδέα (και πραγματικά χάνουν όσοι δεν το έχουν επιχειρήσει), αλλά μόνο όταν γίνεται από επιλογή και όχι από... ανέχεια!

 

 

Τελευταία νέα...

«Αποκαλύπτει» το πρόγραμμά του

«Αποκαλύπτει» το πρόγραμμά του

Δευτέρα, 22 Μαΐου 2017 10:41
«Ψυχρολουσία» από το Βερολίνο

«Ψυχρολουσία» από το Βερολίνο

Δευτέρα, 22 Μαΐου 2017 10:26
Ημέρα τιμής και όχι λήθης

Ημέρα τιμής και όχι λήθης

Κυριακή, 21 Μαΐου 2017 18:24
Με γειά το 4ο!

Με γειά το 4ο!

Παρασκευή, 19 Μαΐου 2017 09:22
Τέτοια ώρα... τέτοια λόγια!!! 19-05-2017

Τέτοια ώρα... τέτοια λόγια!!! 19-05-2017

Παρασκευή, 19 Μαΐου 2017 09:21
«
»