Κολυμβητήριο για όλους!

Γράφτηκε από τον 

Ανακαινισμένο και με έμφαση στον «αθλητισμό ευεξίας» το Κολυμβητήριο της Κατερίνης 

 

 

Ανανεωμένο,  πλήρως εξοπλισμένο και στη διάθεση όλων των δημοτών θα είναι από την προσεχή Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου το Κολυμβητήριο, στο Β’ Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Κατερίνης.

 

«Το Κολυμβητήριο αλλάζει σελίδα και πλέον μπορεί να λειτουργεί συστηματικά όλο το χρόνο» επισήμανε στη διάρκεια συνέντευξης στους εκπροσώπους των τοπικών μέσων ενημέρωσης, ο Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Στη διάθεση των δημοτών, όλων των ηλικιών είναι και οι δύο πισίνες. Η μία που είναι για εκμάθηση  παίδων και νηπίων, καθώς και η μεγάλη πισίνα, που προορίζεται αφενός για αθλητισμό ευεξίας  και αφετέρου, για αθλητές κολύμβησης, πόλο, καταδύσεων, τριάθλου κ.λ.π. Αυτονόητη υποχρέωσή μας και φροντίδα ήταν και είναι να μπορούν να έχουν πρόσβαση σε αυτούς τους χώρους τα ΑμΕΑ. Άλλωστε η ισότιμη συμμετοχή ισχύει σε όλες  τις εκφάνσεις της ζωής της πόλης μας». 

Όπως τόνισε ο κ. Χιονίδης: «Επενδύουμε διαχρονικά στον αθλητισμό και έχουμε τη δυνατότητα να στηρίξουμε τον αθλητισμό ευεξίας,  να στηρίξουμε τους δημότες, την ίδια την τοπική μας κοινωνία. Ο αθλητισμός ευεξίας είναι μία ανάγκη, μία θετική συνήθεια και για το λόγο αυτό δώσαμε ιδιαίτερο βάρος προκειμένου να είναι σε χρήση για τον καθένα και την καθεμιά το Κολυμβητήριο, όλες τις ώρες λειτουργίας του. Οι αθλητές θα έχουν φυσικά τις διαδρομές τους. Παράλληλα, ο Δήμος Κατερίνης, είναι πρωτοπόρος εδώ και 8 χρόνια σε ό,τι αφορά το πρόγραμμα δωρεάν εκμάθησης κολύμβησης, που υλοποιείται για τα παιδιά των σχολείων. Φέτος μάλιστα τα παιδιά που συμμετέχουν στο πρόγραμμα εκμάθησης κολύμβησης αυξήθηκαν από τα 700 στα 872.. Είναι χαρακτηριστικό ότι αυτό το πρόγραμμα  το Υπουργείο φέτος, το εφαρμόζει και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας».

Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε τον Πρόεδρο του Οργανισμού Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Πρόνοιας, Θεόδωρο Παυλίδη, όλα τα μέλη του Δ.Σ. του ΟΠΠΑΠ, που εργάστηκαν συστηματικά και βοηθούν προκειμένου, άτομα όλων των ηλικιών να αρχίσουν να αθλούνται, να κολυμπούν και να διαπιστώσουν τα σημαντικά οφέλη, που θα αποκομίσουν από τον αθλητισμό ευεξίας. Παρόντες στην συνέντευξη τύπου και παράλληλα στην παρουσίαση των προγραμμάτων λειτουργίας του κολυμβητηρίου ήταν επίσης, τα μέλη της Επιτροπής Αθλητισμού του Δ.Σ. του ΟΠΠΑΠ Αντώνης Παπαγιαννούλης, Ευριπίδης Γκούμας, Παύλος Μαλεζάς, οι δημοτικοί σύμβουλοι Γιώργος Ίτσιος και Περικλής Αμοιρίδης, καθώς και ο επικεφαλής του συνδυασμού «Νέα Εποχή», δημοτικός σύμβουλος, Νίκος Μακρίδης.

Πρακτικά ζητήματα για την καθημερινή λειτουργία του κολυμβητηρίου παρουσίασε ο   πρόεδρος του Οργανισμού Θεόδωρος Παυλίδης. Ειδικότερα όπως είπε: «Το ανακαινισμένο κολυμβητήριο ανοίγει τις πύλες του, τη Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου. Οι ώρες λειτουργίας του διαμορφώνονται καθημερινά (Δευτέρα έως Παρασκευή) από τις 10:30 το πρωί έως τις 22:30, ενώ  το Σάββατο έως το μεσημέρι. Για τους ενήλικες απαιτείται δερματολογική εξέταση από γιατρό αντίστοιχης ειδικότητας, καθώς και βεβαίωση από παθολόγο και καρδιολόγο. Η ημερήσια είσοδος για το κοινό είναι 2 , η μηνιαία 20 ευρώ, ενώ η μηνιαία είσοδος για 4μελη οικογένεια διαμορφώνεται σε 70 ευρώ».

Όπως τονίστηκε,  την ώρα (16:30 έως 20:30), που θα προπονούνται οι Κολυμβητικοί Σύλλογοι θα υπάρχει ένας διάδρομος στη μεγάλη πισίνα, που θα είναι πάντα διαθέσιμος για το κοινό. Είναι χαρακτηριστικό ότι η μεγάλη πισίνα θα μπορεί ταυτόχρονα να φιλοξενεί 50 κολυμβητές.

 

Η ταυτότητα των εργασιών

Τέλος αξίζει να σημειωθεί, ότι, οι εργασίες συνεργείων του Δήμου Κατερίνης και του Ο.Π.Π.Α.Π., στις εγκαταστάσεις του Κολυμβητηρίου διαμορφώθηκαν ως εξής: μετά τον καθαρισμό στις δύο πισίνες, την τοποθέτηση θερμαντικών σωμάτων στα αποδυτήρια, την στεγανοποίηση των εσωτερικών και εξωτερικών χώρων, των πλακιδίων, τις παρεμβάσεις στο δίκτυο ύδρευσης – αποχέτευσης, τους ελαιοχρωματισμούς εστιάζονται στην κατασκευή αποδυτηρίων ενηλίκων και ΑμΕΑ. 

Επιπλέον, είχαν προηγηθεί παρεμβάσεις αντικατάστασης και ενίσχυσης φωτισμού, εξωραϊσμού των βατήρων, ενώ τοποθετήθηκαν ράμπες προσβασιμότητας στους  εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους για τα ΑμΕΑ, εγκαταστάθηκαν: πρωτοποριακός μηχανισμός για την ασφαλή πρόσβαση των ΑμεΑ, σύστημα αυτόματης χλωρίωσης και ελέγχου παραμέτρων των δύο κολυμβητικών δεξαμενών, με δυνατότητα διαρκούς παρακολούθησης από οποιοδήποτε σημείο (σύστημα τηλεματικού ελέγχου), της ποιότητας του νερού, της θερμοκρασίας κ.λ.π. και για τις δύο πισίνες. Στη μεγάλη πισίνα έγινε ριζική συντήρηση των υδραυλικών συστημάτων, για την αρτιότερη λειτουργία της, ενώ γενικότερα καθαρισμός εις βάθος – απολύμανση υλοποιήθηκε σε όλους τους χώρους, με έμφαση στα αποδυτήρια, ντουζ, WC κ.λ.π.

 

Όπως επισημάνθηκε, παράλληλα, με τον εκσυγχρονισμό των υποδομών, που προαναφέρθηκε σχεδιάζεται και η εφαρμογή προγραμμάτων άθλησης, υδατοθεραπείας, κινησιοθεραπείας, φυσικοθεραπείας κ.α

 

Τελευταία νέα...

Ημερίδα για την ποντιακή μουσική

Ημερίδα για την ποντιακή μουσική

Παρασκευή, 24 Μαρτίου 2017 09:28
Συναυλία (για καλό σκοπό) στη Βέροια

Συναυλία (για καλό σκοπό) στη Βέροια

Παρασκευή, 24 Μαρτίου 2017 09:27
«Εθνεγερσία»

«Εθνεγερσία»

Παρασκευή, 24 Μαρτίου 2017 09:24
Η διπλή γιορτή των Ελλήνων

Η διπλή γιορτή των Ελλήνων

Παρασκευή, 24 Μαρτίου 2017 09:23
Εαρινή σύμπραξη πολιτισμού

Εαρινή σύμπραξη πολιτισμού

Παρασκευή, 24 Μαρτίου 2017 09:21
Πρόγραμμα επανένταξης στην εργασία

Πρόγραμμα επανένταξης στην εργασία

Παρασκευή, 24 Μαρτίου 2017 09:19
Κάνε κάτι μοναδικό...

Κάνε κάτι μοναδικό...

Παρασκευή, 24 Μαρτίου 2017 09:18
Χωρίς ρευστό και... ελπίδα

Χωρίς ρευστό και... ελπίδα

Παρασκευή, 24 Μαρτίου 2017 09:16
Αναζητούνται επιπρόσθετοι πόροι

Αναζητούνται επιπρόσθετοι πόροι

Παρασκευή, 24 Μαρτίου 2017 09:13
Τα σχολεία αναβαθμίζονται... ψηφιακά!

Τα σχολεία αναβαθμίζονται... ψηφιακά!

Παρασκευή, 24 Μαρτίου 2017 09:12
Συνεργασία αιχμής

Συνεργασία αιχμής

Παρασκευή, 24 Μαρτίου 2017 09:10
«Μαθαίνω για τη Μουσική»

«Μαθαίνω για τη Μουσική»

Πέμπτη, 23 Μαρτίου 2017 09:42
Θετικός ο απολογισμός

Θετικός ο απολογισμός

Πέμπτη, 23 Μαρτίου 2017 09:41
Ο «Βενιαμίν» έγινε 23 ετών

Ο «Βενιαμίν» έγινε 23 ετών

Πέμπτη, 23 Μαρτίου 2017 09:36
Ραγδαία η αύξηση της Κατάθλιψης

Ραγδαία η αύξηση της Κατάθλιψης

Πέμπτη, 23 Μαρτίου 2017 09:32
Η Μόσχα στέλνει καλά μηνύματα

Η Μόσχα στέλνει καλά μηνύματα

Πέμπτη, 23 Μαρτίου 2017 09:27
«Έφυγαν» 4 δισ. από τις τράπεζες

«Έφυγαν» 4 δισ. από τις τράπεζες

Πέμπτη, 23 Μαρτίου 2017 09:24
Βιοκλιματικό... «πέναλτι»!

Βιοκλιματικό... «πέναλτι»!

Πέμπτη, 23 Μαρτίου 2017 09:23
«
»