«Εξόρμηση» στα Αρχαία Λείβηθρα

Γράφτηκε από τον 

Λύκειο των Ελληνίδων Κατερίνης

 

Εξόρμηση στα Αρχαία Λείβηθρα πραγματοποίησαν τα παιδικά χορευτικά τμήματα του Λυκείου των Ελληνίδων Κατερίνης. 

 

Η αρχαιολόγος κ. Ελένη Κλινάκη υποδέχθηκε και ξενάγησε τα παιδιά στους χώρους του άρτια οργανωμένου αρχαιολογικού πάρκου, που βρίσκεται στου πρόποδες του Ολύμπου, στην πατρίδα του Ορφέα.

Οι μικροί χορευτές συμμετείχαν ενεργά στη διαδικασία της ξενάγησης, η οποία καθ’ όλη τη διάρκεια υπήρξε διαδραστική, με παρατηρήσεις, ερωτήσεις και παρακολούθηση βίντεο.  Επίσης, στο βιωματικό μουσείο τα παιδιά είχαν την δυνατότητα να αγγίξουν τα εκθέματα, σύμφωνα και με την αντίληψη της σύγχρονης μουσειακής αγωγής.

Στη συνέχεια, στο ανοικτό θέατρο του πάρκου, τα παιδιά με τη δασκάλα τους, Χαρά Αλεστά, αυθόρμητα πιάστηκαν στον χορό και στο τραγούδι, ενώ, αμέσως μετά, μικροί και μεγάλοι κατέβηκαν 108 σκαλιά κι απόλαυσαν τον περίπατό τους στο Πλατανόδασος και στην Ακρόπολη των Λειβήθρων.

Τελευταία στάση ήταν η παραλία της Λεπτοκαρυάς, όπου τα παιδιά έπαιξαν στην αμμουδιά.

Με την ευκαιρία της ημέρας, οι μαμάδες, οι γιαγιάδες και οι θείες που συνόδευαν τα παιδιά, γιόρτασαν τη γιορτή της μητέρας και δέχτηκαν ευχές και συμβολικό δώρο από το ΛΕΚ.

Εκτός από τους χοροδιδασκάλους των παιδικών τμημάτων, κ. Αποστόλη Σκρέκα και Χαρά Αλεστά, συμμετείχαν στην εκδρομή και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Λυκείου των Ελληνίδων κ. Τασούλα Ζωγράφου και Σοφία Ελευθεριάδου.

 

Τελευταία νέα...

«Αποκαλύπτει» το πρόγραμμά του

«Αποκαλύπτει» το πρόγραμμά του

Δευτέρα, 22 Μαΐου 2017 10:41
«Ψυχρολουσία» από το Βερολίνο

«Ψυχρολουσία» από το Βερολίνο

Δευτέρα, 22 Μαΐου 2017 10:26
Ημέρα τιμής και όχι λήθης

Ημέρα τιμής και όχι λήθης

Κυριακή, 21 Μαΐου 2017 18:24
Με γειά το 4ο!

Με γειά το 4ο!

Παρασκευή, 19 Μαΐου 2017 09:22
Τέτοια ώρα... τέτοια λόγια!!! 19-05-2017

Τέτοια ώρα... τέτοια λόγια!!! 19-05-2017

Παρασκευή, 19 Μαΐου 2017 09:21
«
»