Με την έμπνευση των δικών μας παιδιών...

Γράφτηκε από τον 

Οι Δημοτικές Βιβλιοθήκες Κατερίνης και Κορινού συμμετείχαν στην Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης

 

 

Με ένα εργαστήρι σκέψης και συναισθημάτων, με πηγή έμπνευσης αποσπάσματα των βιβλίων «Άφησα την ψυχή μου στον άνεμο», «Αλέξη μη φοβάσαι», «Το βιβλίο χωρίς εικόνες», οι δημοτικές βιβλιοθήκες Κατερίνης και Κορινού συμμετείχαν από κοινού στο πρόγραμμα: «Ένα κομμάτι από ένα βιβλίο». 

 

Πρόκειται για μία δημιουργική δράση, η οποία παρουσιάστηκε, στο πλαίσιο της 14ης Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου Θεσσαλονίκης (περίπτερο 15 της Εθνικής Βιβλιοθήκης Ελλάδος) και κέρδισε εντυπώσεις και χειροκρότημα από όλους όσοι είχαν τη δυνατότητα να την παρακολουθήσουν από κοντά.

Ειδικότερα, τα παιδιά χωρίστηκαν σε τρεις ομάδες, καθεμία εκ των οποίων επινόησε τη δική της ιστορία, αποτυπώνοντας στο χαρτί τα συναισθήματά της, ενώ στην συνέχεια παρουσίασε ένα αυτοσχέδιο θεατρικό δρώμενο με έμφαση στα συναισθήματα, που γεννήθηκαν από τις εικόνες και τα βιβλία.

«Ευχαριστούμε τους γονείς που ανταποκρίθηκαν μαζικά στο κάλεσμά μας και ενθάρρυναν τα παιδιά τους, προκειμένου να αγκαλιάσουν και την συγκεκριμένη δράση. Είναι σημαντικό ότι δράσεις με την ακούραστη συνδρομή των εθελοντών μας και των εργαζόμενων στη βιβλιοθήκη υλοποιούνται όλο το χρόνο, ενώ ήδη η προετοιμασία μας και για την καλοκαιρινή εκστρατεία είναι στην τελική ευθεία» σημείωσε η Αντιδήμαρχος - μέλος του Δ.Σ. του Οργανισμού Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Πρόνοιας του Δήμου Κατερίνης,  Ροδή Ελευθεριάδου – Μελετλίδου.

«Με όχημα την τέχνη, τη φαντασία, την έμπνευση των παιδιών δόθηκε η δυνατότητα σε μικρούς και μεγαλύτερους βιβλιόφιλους ν’ ανακαλύψουν τον κόσμο του βιβλίου λαμβάνοντας μέρος σε αφηγηματικές, διαδραστικές - ευρηματικές παρουσιάσεις» τόνισε από την πλευρά της, η πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Κορινού Φωτεινή Καρασερίδου.

 

Τελευταία νέα...

«Αποκαλύπτει» το πρόγραμμά του

«Αποκαλύπτει» το πρόγραμμά του

Δευτέρα, 22 Μαΐου 2017 10:41
«Ψυχρολουσία» από το Βερολίνο

«Ψυχρολουσία» από το Βερολίνο

Δευτέρα, 22 Μαΐου 2017 10:26
Ημέρα τιμής και όχι λήθης

Ημέρα τιμής και όχι λήθης

Κυριακή, 21 Μαΐου 2017 18:24
Με γειά το 4ο!

Με γειά το 4ο!

Παρασκευή, 19 Μαΐου 2017 09:22
Τέτοια ώρα... τέτοια λόγια!!! 19-05-2017

Τέτοια ώρα... τέτοια λόγια!!! 19-05-2017

Παρασκευή, 19 Μαΐου 2017 09:21
«
»