«ΑΤΑΚΑ» και... χειροκρότημα!

Γράφτηκε από τον 

Η ερασιτεχνική θεατρική ομάδα παρουσίασε το «Λιτόχωρο σε κρίση»

 

Η διπλή παράσταση του έργου «Λιτόχωρο σε κρίση» που παρουσίασε η ερασιτεχνική θεατρική ομάδα «ΑΤΑΚΑ» σημείωσε απροσδόκητη επιτυχία για τα δεδομένα του Λιτοχώρου, υποστηρίζουν οι συντελεστές της.

 

Η προσέλευση του κόσμου ήταν μεγάλη και τις δύο ημέρες των παραστάσεων. Η αίθουσα γέμισε ασφυκτικά, πολύ νωρίτερα από την ώρα έναρξης. Παρά το γεγονός ότι αξιοποιήθηκε κάθε δυνατότητα για την εξοικονόμηση χώρου, ένα πολύ μεγάλο μέρος του κόσμου δεν μπόρεσε να μπει στην αίθουσα και αναγκάστηκε να φύγει.

Η τοπική κοινωνία καταξίωσε το έργο και την ομάδα σε όλη τη διάρκεια της παράστασης με παρατεταμένα χειροκροτήματα ενώ μετά το τέλος της παράστασης το κοινό αποχώρησε ενθουσιασμένο και με τις καλύτερες εντυπώσεις τόσο για το κωμικό στοιχείο και τις «λιτοχωρίτικες ατάκες» όσο και τα μηνύματα που στέλνει το έργο επιχειρώντας ένα δυνατό ταξικό χτύπημα στο σύστημα που γεννάει φτώχεια, εκμετάλλευση, δυστυχία, ρατσισμό. 

Τα κείμενα, η μουσική, τα τραγούδια, τα όμορφα  σκηνικά και τα κοστούμια, οι μεστές υποκριτικές παρουσίες (αν και από ερασιτέχνες ηθοποιούς), το πειστικό θεατρικό αποτέλεσμα, αλλά και η συγκίνηση αντάμειψαν όσους παρευρέθηκαν.

Το γεγονός αυτό αποδεικνύει ότι η λαϊκή δημιουργία έχει τεράστια δύναμη και απήχηση στο λαό και ιδιαίτερα  όταν παίρνει διαστάσεις συλλογικής συμμετοχής και προσφοράς. Στην προσπάθεια αυτή συγκεντρώθηκαν περίπου 25 άνθρωποι με ιδιαίτερα ταλέντα και καταθέσανε τον καλύτερο τους εαυτό αλλα και αμέτρητο προσωπικό χρόνο για να μας χαρίσουν αυτό το καταπληκτικό αποτέλεσμα που άφησε τόσο ηχηρό αντίκτυπο στον τόπο μας.

Μετά απο αυτή την τεράστια επιτυχία, το σύνολο των ανθρώπων που απαρτίζουν την ομάδα και ο Σύλλογος Γυναικών Λιτοχώρου αποφάσισαν να  συνεχίσουν τις παραστάσεις κατά τη  διάρκεια του καλοκαιριού για όσους συντοπίτες μας δεν κατάφεραν να δούν την παρουσίαση του έργου  αλλα καί για όσους επιθυμούν να το  απολαύσουν ξανά.  Τέλος, η ομάδα και ο Σύλλογος συζητά και το ενδεχόμενο περιοδειών καθώς ήδη έχουν γίνει προτάσεις από το βράδυ του Σαββάτου.

 

Τελευταία νέα...

«Αποκαλύπτει» το πρόγραμμά του

«Αποκαλύπτει» το πρόγραμμά του

Δευτέρα, 22 Μαΐου 2017 10:41
«Ψυχρολουσία» από το Βερολίνο

«Ψυχρολουσία» από το Βερολίνο

Δευτέρα, 22 Μαΐου 2017 10:26
Ημέρα τιμής και όχι λήθης

Ημέρα τιμής και όχι λήθης

Κυριακή, 21 Μαΐου 2017 18:24
Με γειά το 4ο!

Με γειά το 4ο!

Παρασκευή, 19 Μαΐου 2017 09:22
Τέτοια ώρα... τέτοια λόγια!!! 19-05-2017

Τέτοια ώρα... τέτοια λόγια!!! 19-05-2017

Παρασκευή, 19 Μαΐου 2017 09:21
«
»