«Δεν βιάζομαι, δεν κρύβομαι, δεν απέχω»

Γράφτηκε από τον 

Συνέντευξη του προέδρου της ΔΗΜ.Τ.Ο. Κατερίνης Σπ. Κουλκουδίνα

 

 

Για τη Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη, τις αλλαγές στο κόμμα, αλλά και το ρόλο της ΔΗΜ.Τ.Ο. Κατερίνης στην προώθηση του μηνύματος που θέλει να περάσει στην κοινωνία, μιλά στην «Ε» ο πρόεδρος της Δημοτικής Οργάνωσης Κατερίνης ΝΔ Σπύρος Κουλκουδίνας.

Ο Σπύρος Κουλκουδίνας, μόλις στα 31 του χρόνια, έχει αναλάβει τη μεγαλύτερη Δημοτική Οργάνωση του Νομού μας, έχοντας από τους πρώτους μήνες στην προεδρία επιδείξει διάθεση για παρέμβαση. Με οδηγό τη «συμφωνία αλήθειας» και τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει, η ΔΗΜ.Τ.Ο. Κατερίνης έχει «ταράξει» τα εσωκομματικά νερά στην Πιερία, σε σημείο που οι πιο «καχύποπτοι» να βλέπουν πίσω από τις πρωτοβουλίες της Οργάνωσης, προσπάθεια του κ. Κουλκουδίνα να βρει μια θέση στο ψηφοδέλτιο του κόμματος.

Στη συνέντευξη του στην «Ε» δεν αποφεύγει να απαντήσει ευθέως στο ερώτημα του «επόμενου βήματος» και να καταθέσει τη δική του άποψη για το σήμερα και το αύριο της Πιερίας. Επίσης, αναφέρεται στη συνεργασία της Οργάνωσης με τη ΝΟΔΕ και τον πρόεδρο της, με τον βουλευτή Πιερίας της Ν.Δ., αλλά και στο «συνωστισμό» υποψηφίων για μια θέση στα ψηφοδέλτια του κόμματος, χαρακτηρίζοντας τον ως κάτι «ευχάριστο».

 

 

Συνέντευξη στον Βαγγέλη Ν. Ζαμαντζά

 

 

ΕΠΤΑ: Αυτόν τον καιρό συμπληρώθηκε ένας χρόνος από την ανάληψη της ηγεσίας του κόμματος από τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Θεωρείτε ότι οι «πληγές» που πάντα ανοίγει μια εσωκομματική διαδικασία έκλεισαν ή απλά κρύφτηκαν κάτω από το χαλί, λόγω της κακής εικόνας που παρουσιάζει η κυβέρνηση και βοηθά τη ΝΔ να εισπράττει δημοσκοπικά οφέλη;

 

Σπ. Κουλκουδίνας: Έναν σχεδόν χρόνο πριν, όλοι πίστευαν ότι η Ν.Δ. μετά την ήττα στις εθνικές εκλογές το Σεπτέμβρη του 2015, την επεισοδιακή και μακρά περίοδο έντονης εσωστρέφειας στη διάρκεια των εσωκομματικών εκλογών θα αργούσε να επουλώσει τις πληγές που όπως εύστοχα σημειώσατε ανοίγουν πάντα μετά από μια διαδικασία εκλογής νέας ηγεσίας.

Διαψεύσθηκαν παταγωδώς. Και αυτό δεν οφείλεται μόνο στις παλινωδίες και την καταστροφική πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ που πολύ σύντομα διέψευσε τις ελπίδες των Ελλήνων, αλλά γιατί η Ν.Δ. παρουσιάστηκε ενωμένη και αποφασισμένη να υπερνικήσει τις όποιες εσωτερικές της δυσλειτουργίες πολύ γρήγορα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην κρίσιμη για τη χώρα περίοδο δεν επέτρεψε να υπάρξει στασιμότητα. Παρουσίασε το πλάνο των 100 πρώτων ημερών που αφορούσε την ανασύνταξη του κόμματος και προχώρησε πολύ γρήγορα σε διαδικασίες ανάδειξης νέων κομματικών οργανώσεων, οργάνωσε το 10ο τακτικό εθνικό συνέδριο της ΝΔ, πήρε πρωτοβουλίες, έδωσε το ρυθμό σε κάθε κύτταρο του κόμματος και ταυτόχρονα άσκησε σοβαρή, υπεύθυνη και ουσιαστική αντιπολίτευση.

Οι δημοσκοπήσεις αποτυπώνουν ένα σαφές προβάδισμα για τη Ν.Δ.  και όσο περνάει ο καιρός η διαφορά μεγαλώνει και η αυτοδυναμία έρχεται ολοένα και πιο κοντά.

Η αλήθεια είναι πως αυτή η κυβέρνηση μέσα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα κατάφερε να διαλύσει την κοινωνική συνοχή, να στρεβλώσει πλήρως την εικόνα της χώρας μας, όχι μόνο στους εταίρους μας , αλλά και σε διεθνές επίπεδο, να εξαφανίσει κάθε προοπτική ανάπτυξης, να επιφέρει καίριο πλήγμα σε όλους τους παραγωγικούς κλάδους της οικονομίας, να βυθίσει τους δείκτες απορροφητικότητας ευρωπαϊκών κονδυλίων, να οδηγήσει σε απόγνωση τους αγρότες και μπορώ να σας αναφέρω ακόμη περισσότερα «επιτεύγματά» της.

 

Ε.: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποσχέθηκε αλλαγές στη δομή της ΝΔ και αλλαγή αντιπολιτευτικής τακτικής.  Πιστεύετε ότι έχει προχωρήσει όσο θα έπρεπε σ' αυτές τις αλλαγές ή απλά ανακυκλώνονται πειραματισμοί του παρελθόντος; Τι θεωρείτε ότι ενδεχομένως θα πρέπει να αλλάξει στην αντιπολιτευτική τακτική της Νέας Δημοκρατίας, η οποία δείχνει περισσότερο να στηρίζεται σε εκείνη του ώριμου φρούτου;

Σπ. Κ.: Μόνον όποιος δεν θέλει, δεν βλέπει πραγματικά τις αλλαγές, τόσο στη δομή της Ν.Δ., όσο και στην τακτική που ακολουθεί. Παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ επιδίδεται σε έναν ιδιότυπο ανταγω-νισμό με τον ίδιο της τον εαυτό προσπαθώντας να αναιρέσει όχι μία ή δυο από τις προεκλογικές της δεσμεύσεις αλλά το σύνολο του «προγράμματός» της. Ποτέ και πουθενά η σύγχρονη πολιτική ιστορία δεν έχει καταγράψει τέτοια αναντιστοιχία πολιτικών δεσμεύσεων και πράξεων.

Ας γυρίσουμε όμως στα της Ν.Δ. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιλέγει και το έχει αποδείξει από το βήμα της Βουλής ουκ ολίγες φορές, τη γλώσσα της αλήθειας. Τη γλώσσα που ορισμένες φορές μπορεί να μην ικανοποιεί τα αυτιά των ψηφοφόρων μας αλλά είναι αυτή η μόνη που μπορεί να δώσει διέξοδο στα σοβαρά προβλήματα.

Αν θα με ρωτούσατε τι πρέπει να αλλάξει στην αντιπολιτευτική της τακτική θα σας έλεγα ότι δεν χρειάζεται να αλλάξει αλλά να ενισχύσει ακόμη περισσότερο την προσπάθεια που ήδη ξεκίνησε με τη «Συμφωνία Αλήθειας», τους δεσμούς της με την κοινωνία. Να συνεχίσει την πορεία αυτή που ξεκίνησε πριν από λίγους μήνες σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, μαζί με τους πολίτες, όλους τους κλάδους των επαγγελματιών, τους ανθρώπους που είδαν τις προσδοκίες τους να διαψεύδονται, την ελπίδα να εξανεμίζεται, τις αντοχές τους να δοκιμάζονται.

Αυτός είναι ο δρόμος που επέλεξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και σ' αυτήν την κατεύθυνση θα πρέπει να συνεχίσουμε αν θέλουμε πραγματικά να είμαστε και χρήσιμοι και ωφέλιμοι στη χώρα και τους πολίτες της.  

 

Ε.: Τους προηγούμενους μήνες στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο νομός μας, προστέθηκαν και άλλα όπως πχ το προσφυγικό. Οι τοπικές οργανώσεις της ΝΔ χωρίς να εξαιρείται η ΔΗΜ.Τ.Ο. Κατερίνης, δεν πήραν σαφή θέση για το πρόβλημα. Ούτε καν, όταν όλη η Ελλάδα έβλεπε εικόνες από την Πέτρα όπου σκηνές προσφύγων θάβονταν στο χιόνι… Κάποιοι έλεγαν ότι η ΝΔ σε επίπεδο νομού δεν ήθελε να δυσαρεστήσει ένα ακροατήριο που δεν βλέπει και με καλό μάτι εγκατάσταση προσφύγων στην περιοχή μας. Υπάρχει κάποια εξήγηση για αυτήν την αποστασιοποίηση των κομματικών οργανώσεων από το θέμα;

Σπ. Κ.: Στο νομό μας τους τελευταίους μήνες γιγαντώθηκε το προσφυγικό ζήτημα με μοναδικό υπαίτιο την ανεύθυνη αντιμετώπιση του από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ. Ο ανθρωπισμός τους «πνίγηκε» στις λάσπες της Ειδομένης και στα χιόνια της Πέτρας Ολύμπου. Η διαχειριστική τους ανικανότητα, η έλλειψη σχεδιασμού, η ανεπαρκής προετοιμασία της χώρας για την υποδοχή χιλιάδων προσφύγων σε συνδυασμό με τις περίφημες δηλώσεις περί ελεύθερης εισόδου στη χώρα μας από επίσημα χείλη, ταλαιπώρησαν και συνεχίζουν να ταλαιπωρούν εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες.

Η Ν.Δ. είχε και έχει ξεκάθαρη θέση η οποία εκφράζεται από τα πλέον επίσημα χείλη του προέδρου της.

Να σας θυμίσω επίσης ότι τον Μάιο επισκέφθηκα μαζί με τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ Ν.Δ. Πιερίας κ.  Γ. Κουρινιώτη το Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων στην Πέτρα Ολύμπου όπου και καταγράψαμε τα προβλήματα και τις δυσκολίες παραμονής αυτών των ανθρώπων στη συγκεκριμένη τοποθεσία. Έγκαιρα εκφράσαμε τον προβληματισμό μας και τις παρατηρήσεις μας στα αρμόδια κομματικά όργανα ως οφείλαμε. Θα ήταν πιο χρήσιμο να βγάζαμε ανακοινώσεις με πηχυαίους και εντυπωσιακούς τίτλους στις εφημερίδες περί «αδιαφορίας» ή εγκατάλειψης των ανθρώπων αυτών, όταν όλη η χώρα αντιμετώπιζε την κατάσταση και παρακολουθούσε τις εικόνες που καθημερινά έκαναν το γύρο όχι μόνο της Ελλάδας αλλά όλου του κόσμου; 

 

 

 

Ε.: Υπάρχουν και άλλα θέματα για τα οποία οι κομματικές οργανώσεις αποφεύγουν να τοποθετηθούν. Υπάρχει υποτίθεται ένα ΠΔ  για τον Όλυμπο.  Αυτό βολοδέρνει 30 χρόνια από συρτάρι σε συρτάρι υπουργών!

Σπ. Κ.: Έχουμε την παγκόσμια πρωτοτυπία να αφήνουμε αναξιοποίητο τον μοναδικό φυσικό πλούτο της Πιερίας και της χώρας ολόκληρης.

Φτάνει μόνο να συνειδητοποιήσουμε ότι όλος ο πλανήτης γνωρίζει για τη μυθολογία των 12 θεών του Ολύμπου παρόλα αυτά εμείς κρατάμε τις πύλες της κατοικίας τους ερμητικά κλειστές. Με σεβασμό στη φύση και τους κανόνες της, με σεβασμό στο περιβάλλον, με σεβασμό στους κατοίκους της παρολύμπιας ζώνης θα πρέπει με σοβαρότητα να συζητήσουμε επιτέλους σ' αυτόν τον τόπο τι ακριβώς θέλουμε για τον Όλυμπο.

Και επίσης θα πρέπει να απαντήσουμε στο ερώτημα αν έχουμε το δικαίωμα να αποκλείσουμε κοινωνικές ομάδες όπως υπερήλικες ή άτομα που δεν έχουν τη σωματική ικανότητα να ανέβουν ακόμη και σε υψηλότερα σημεία του Ολύμπου.

 

Ε.: Δεν είναι όμως μόνο ο Όλυμπος. Ένα από τα προβλήματα που αναφέρουν και οι παραγωγικές τάξεις, είναι τα διόδια που δημιουργήθηκαν υπό άλλες οικονομικές συνθήκες, αλλά συνεχίζουν να τεμαχίζουν το νομό.

Σπ. Κ.: Για το θέμα των διοδίων θα μου επιτρέψετε να πω κάποια πράγματα. Οι συμβάσεις που υπογράφηκαν πράγματι αδικούν την Πιερία που βρέθηκε ξαφνικά να κυκλώνεται από τέσσερις σταθμούς διοδίων. Ένα βάρος που επωμίστηκε ένας νομός τουριστικός και εύλογα υπήρξαν οι διαμαρτυρίες των πολιτών και των φορέων. Για να είμαι και δίκαιος θα πω ότι στο συγκεκριμένο θέμα κάναμε λάθος και οφείλουμε αν θέλουμε να είμαστε συνεπείς με τον εαυτό μας και τους πολίτες να το παραδεχθούμε.

Πληρώσαμε όμως το τίμημα και ως παράταξη και ως κυβέρνηση. 

Πείτε μου όμως πού είναι εκείνοι οι κύριοι που φώναζαν με τα πλακάτ στα διόδια και στις εθνικές οδούς ότι θα καταργήσουν τα διόδια στην Πιερία –όπως θα έσκιζαν τα μνημόνια- οι κύριοι που σήμερα υπηρετούν από μια άλλη θέση την Πιερία και βρίσκονται στα έδρανα του ελληνικού κοινοβουλίου. Τι έχουν να μας πουν; Τι έχουν να πουν οι άνθρωποι που καλούσαν τους πολίτες να σηκώνουν τις μπάρες και να μην πληρώνουν το αντίτιμο σήμερα που οι άνθρωποι αυτοί καλούνται ενώπιον της δικαιοσύνης να καταβάλλουν τα τσουχτερά πρόστιμα; Όχι μόνον σιωπούν αλλά κάνουν πως δεν βλέπουν επιπλέον. 

Ας βγουν τουλάχιστον να ζητήσουν μια συγνώμη για την ασυνέπεια τους. Ακόμη μια ασυνέπεια, αντίστοιχη της κατάργησης του ΕΝΦΙΑ κ.λ.π. κ.λ.π.

 

Ε.: Κάποιοι υποστηρίζουν ότι οι τοπικές οργανώσεις των κομμάτων, είναι ένας ξεπερασμένος θεσμός. Με ποιους τρόπους (και έργα) η ΔΗΜΤΟ επιχειρεί ή θα επιχειρήσει να ενισχύσει τον παρεμβατικό της ρόλο;  

Σπ. Κ.: Ξεπερασμένος είναι ο τρόπος που αντιλαμβάνονταν ίσως ορισμένοι το ρόλο των τοπικών οργανώσεων των κομμάτων.

Ίσως όχι άδικα. Έχω άλλη αντίληψη και θα σας παραπέμψω στο παράδειγμα της ΔΗΜ.Τ.Ο. Ν.Δ. Κατερίνης.

Μόλις 10 μήνες ζωής και έχει να επιδείξει ένα σημαντικό έργο, παρεμβατικό λόγο, ουσιαστικές δράσεις.

Και θα το κάνω με μεγάλη περηφάνια γιατί το οφείλω σε όλους εκείνους που πίστεψαν στο νεανικό μας σχήμα και μας εμπιστεύτηκαν και φυσικά σε όλα τα μέλη της διοίκησης της δημοτικής μας οργάνωσης που υπερβάλλουν εαυτόν και επιδεικνύουν ιδιαίτερο ζήλο σε ό,τι επιχειρήσαμε με πενιχρά μέσα όλο αυτό το διάστημα.

Θα σας αναφέρω τα νέα μας γραφεία. Την έναρξη της διαδικασίας δημιουργίας υποεπιτροπών σε κάθε διαμέρισμα του διευρυμένου δήμου Κατερίνης που συνεχίζεται μέχρι σήμερα.

Την πρώτη μεγάλη μας πρωτοβουλία που αφορούσε τη διεξαγωγή φιλανθρωπικού αγώνα με βουλευτές και κομματικά στελέχη από όλη την Ελλάδα να ανταποκρίνονται  στο κάλεσμά μας. Η πρωτοβουλία εντάχθηκε στην πανελλαδική δράση της Ν.Δ. «Κανένας στο περιθώριο».

Στην τελετή εγκαινίων των γραφείων μας από τον Αντιπρόεδρο της Ν.Δ. Αδωνη Γεωργιάδη.

Στις πρωτοβουλίες που πήραμε στην εορταστική περίοδο και παραδώσαμε βοήθεια σε τρόφιμα και φάρμακα σε δομές και κοινωνικούς φορείς της πόλης για τους συμπολίτες μας που έχουν πραγματική ανάγκη.

Και δεν θα σταθώ εδώ αλλά θα σας πω ότι έχουμε ήδη καταθέσει πλάνο δράσης εκδηλώσεων και πρωτοβουλιών για το πρώτο εξάμηνο του 2017 που περιλαμβάνει ενημερωτικές συναντήσεις, ομιλίες, ημερίδες για επίκαιρα θέματα.

 

Ε.: Που ξεκινά και που τελειώνει ο παρεμβατικός ρόλος μιας τοπικής οργάνωσης για κάποιο ζήτημα που αφορά την τοπική κοινωνία;

Σπ. Κ.: Επαφή με την κοινωνία, εντοπισμός, καταγραφή των προβλημάτων, πρόταση λύσεων και προώθηση αυτών στην ΝΟΔΕ Πιερίας και στην κεντρική διοίκηση του κόμματος. Αυτός είναι ο δικός μας ρόλος. Από εκεί και πέρα ο δημόσιος λόγος μας, η αρθρογραφία γύρω από τα μείζονα τοπικά ζητήματα, οι προτάσεις και οι θέσεις μας  αποτελούν μια μορφή παρέμβασης στα τοπικά θέματα.

 

Ε.: Μια που αναφερθήκατε στη ΝΟΔΕ. Η συνεργασία σας, με άλλα τα άλλα κομματικά όργανα στο νομό ποια είναι; Υπάρχει επικοινωνία με τη ΝΟΔΕ; Υπάρχει κοινή αντίληψη στην προσέγγιση των θεμάτων; 

Σπ. Κ.: Δεν υπάρχει κανένα περιθώριο μη συνεννόησης, μη συνεργασίας ή αν θέλετε εσωστρέφειας. Κοινός είναι ο δρόμος μας. Η εμπειρία των παλαιότερων στελεχών, σε συνδυασμό με την αποφασιστικότητα και τη διάθεση των νεότερων έχει διακριτά οφέλη και ο καθένας μας από την πλευρά του δίνει τον αγώνα για την παράταξη και όλοι μαζί εργαζόμαστε για να βάλουμε το δικό μας λιθαράκι στην μεγάλη προσπάθεια της Ν.Δ. και του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Δεν θα πρέπει να παραλείψω και πρέπει να τονίσω  την πολύ καλή συνεργασία  μας με τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ Ν.Δ Πιερίας κ. Γ. Κουρινιώτη καθώς και με τον βουλευτή του κόμματος κ. Κ.Κουκοδήμο. Είμαστε σε συνεχή προσπάθεια, όλες οι κομματικές οργανώσεις και το πολιτικό γραφείο του, για την προώθηση ζητημάτων που αφορούν το νομό μας συνολικά .

 

Ε.: Το τελευταίο διάστημα, υπάρχει συνωστιμός στελεχών που ενδιαφέρονται για μια θέση στο ψηφοδέλτιο του κόμματος στο νομό. Πώς σχολιάζετε όλο αυτό το ζωηρό ενδιαφέρον;

 

Σπ. Κ.: Είναι ευχάριστο, θετικό και ιδιαίτερα αισιόδοξο καθώς αποτυπώνει το ενδιαφέρον των μελών της παράταξης, σε μια περίοδο που δοκιμάζεται έντονα το πολιτικό προσωπικό της χώρας.

Από την άλλη πλευρά, γνωρίζετε ως δημοσιογράφος, ότι είναι και αναμενόμενο να υπάρχει αυτός ο συνωστισμός στελεχών μιας και η Ν.Δ. είναι βέβαιο ότι έχει μπει σε πορεία νίκης. Μια πορεία που δεν θα αναστραφεί, γιατί η συμφωνία αλήθειας την οποία προτείνουμε είναι και η μοναδική ρεαλιστική πρόταση για την έξοδο της Ελλάδας από την κρίση. Σας θυμίζω όμως πως στις εκλογές του Γενάρη του 2015 και στις επαναληπτικές υπήρξε δυστοκία ή αν θέλετε «μειωμένο ενδιαφέρον» για την στελέχωση του ψηφοδελτίου μας.

 

Ε.: Ποια τα χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει ένα στέλεχος για να μπει στο ψηφοδέλτιο του κόμματος κατά την άποψή σας;

Σπ. Κ.: Ο  Πρόεδρός μας  ήταν σαφής: «Η Νέα Δημοκρατία είναι ένα μαγαζί γωνία, χωρίς εμπόρευμα. Και όταν αναφερόμουν στο εμπόρευμα ενός Κόμματος, αναφερόμουν, αφενός στις ιδέες του, στον προγραμματικό του λόγο, και αφετέρου στα πρόσωπα. Τα πρόσωπα, όχι απλά ως φορείς νέων ιδεών, αλλά και ως εκφραστές εφαρμοσμένης πολιτικής».  

Τα χαρακτηριστικά λοιπόν που θεωρώ εγώ κρίσιμα και χρήσιμα είναι: Κοινωνική παρουσία, επαγγελματική καταξίωση, πολιτική ευαισθησία και υψηλό μορφωτικό επίπεδο. Τέλος, θα πρέπει να διαθέτει τεχνοκρατική αντίληψη για να μπορέσει να υποστηρίξει και να ενισχύσει τις απαραίτητες για τη χώρα μεταρρυθμίσεις. Όπως αντιλαμβάνεστε στα ψηφοδέλτια της Ν.Δ. δεν χωράνε «Καρανίκες».

 

 

 

Ε.: Είστε νέος, αλλά πολλά χρόνια οργανωμένο κομματικό στέλεχος. Σήμερα πρόεδρος της ΔΗΜ.Τ.Ο.… ευθέως, θα ρωτήσω: Υποψήφιος βουλευτής πότε; Ποιες είναι οι φιλοδοξίες σας για το άμεσο μέλλον και με ορίζοντα τις επόμενες βουλευτικές εκλογές;

Σπ. Κ.: Αναπτύχθηκε το προηγούμενο διάστημα μια έντονη παραφιλολογία –χωρίς δική μου ευθύνη- για το ενδεχόμενο υποψηφιότητάς μου.

Θα απαντήσω στο ερώτημά σας, αφού όμως μου επιτρέψετε να ξεκαθαρίσω με την ευκαιρία κάποια πράγματα.

Οφείλουν όλοι λοιπόν να γνωρίζουν τα εξής:

Πρώτον. Ο πρόεδρος μας ο  Κυριάκος Μητσοτάκης υπήρξε σαφής από την πρώτη στιγμή για τη διαδικασία ανανέωσης προσώπων μέσω και του Μητρώου Στελεχών της ΝΔ, που θα πλαισιώσουν τα ψηφοδέλτια του κόμματος στις εκλογές όποτε κι αν αυτές γίνουν.

Δεύτερον. Η διαδικασία αυτή είναι ανοικτή και σε εξέλιξη.

Τρίτον. Όσοι αυτοαναγορεύονται υποψήφιοι, όσοι εμφανίζονται ως «σίγουροι», «κλειδωμένοι», «κολλητοί» παρέχουν κακές, κάκιστες υπηρεσίες στην παράταξη.

Κατά την προσωπική μου άποψη, μόνο οι εν ενεργεία βουλευτές πρέπει να έχουν την δυνατότητα να διεκδικήσουν ξανά την εκλογή τους, εφόσον το επιθυμούν. Κατά συνέπεια, η πολιτική δεοντολογία επιτάσσει ότι η μοναδική υποψηφιότητα που πρέπει να θεωρείται δεδομένη είναι του εν ενεργεία βουλευτή Πιερίας Κ. Κουκοδήμου.  Όλοι οι υπόλοιποι λοιπόν ξεκινούν από την ίδια γραμμή εκκίνησης. Κλείνει λοιπόν αυτό το κεφάλαιο.

Να σας απαντήσω όμως και στο σκέλος της ερώτησής σας, που αφορά εμένα. Υπηρετώ αυτό το κόμμα πολλά χρόνια, παρά το νεαρό της ηλικίας μου. Υπήρξα στρατιώτης της παράταξης στα εύκολα και στα δύσκολα. Δεν κρύφτηκα ποτέ. Έτσι έχω μάθει να δίνω τους αγώνες. Είμαι όλα αυτά τα χρόνια πολύ κοντά στην παράταξη και αισθάνομαι ιδιαίτερα ευτυχής και μεγάλη την τιμή στο πρόσωπό μου την εκλογή μου στις πρόσφατες εσωκομματικές διαδικασίες στις οποίες συμμετείχαν περί τα 2.000 μέλη της Ν.Δ. και με τίμησε με την ψήφο του το 51% του εκλογικού σώματος, ανάμεσα σε τρεις υποψήφιους.

Θα είμαι απολύτως ειλικρινής. Η φιλοδοξία μου είναι να υπηρετήσω τη Ν.Δ. σήμερα από τη θέση του προέδρου της ΔΗΜ.Τ.Ο Κατερίνης στην όποια έχω διαθέσει όλες μου τις δυνάμεις. Είμαι 31 ετών. Δεν βιάζομαι, δεν κρύβομαι, δεν απέχω.

Θα είμαι στην παράταξη από οποιαδήποτε θέση ευθύνης μου ζητηθεί.

Πάμε τώρα στην  απάντησή μου στο ερώτημα για το ποιες είναι οι φιλοδοξίες μου για το άμεσο μέλλον και με ορίζοντα τις επόμενες βουλευτικές εκλογές. Η μοναδική μου φιλοδοξία μου είναι η Ν.Δ. να καταγράψει ιστορικό ρεκόρ ψήφων στην Πιερία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης να γίνει πρωθυπουργός της χώρας με αυτοδύναμη κυβέρνηση και η πατρίδα μου να ξαναβρεί το δρόμο της ανάπτυξης και της ευημερίας.

 

Ε.: Ποιο είναι το μήνυμα που θέλετε να στείλετε στα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας στην Κατερίνη;

 

Σπ. Κ.: Διανύουμε μια περίοδο που οι υπεύθυνες επιλογές πρέπει να είναι οι μόνες μας επιλογές. Δεν αντέχει αυτή η χώρα άλλους πειραματισμούς και γι' αυτό οφείλουμε να βγούμε μπροστά και να ενισχύσουμε αυτή την προσπάθεια. Και καλώ από την πλευρά μου όλους εκείνους που αισθάνονται ότι θέλουν να προσφέρουν να έρθουν κοντά στις τοπικές οργανώσεις, να συστρατευθούυν ώστε να μην επιτρέψουμε σε κανέναν να κλέψει και πάλι την ελπίδα από τους πολίτες αυτής της χώρας, να μην αφήσουμε να καταστρέψουν όο,τι απέμεινε ζωντανό. Πρέπει να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, να υψώσουμε το ανάστημά μας, να αλλάξουμε την Ελλάδα.

Τελευταία νέα...

«Αποκαλύπτει» το πρόγραμμά του

«Αποκαλύπτει» το πρόγραμμά του

Δευτέρα, 22 Μαΐου 2017 10:41
«Ψυχρολουσία» από το Βερολίνο

«Ψυχρολουσία» από το Βερολίνο

Δευτέρα, 22 Μαΐου 2017 10:26
Ημέρα τιμής και όχι λήθης

Ημέρα τιμής και όχι λήθης

Κυριακή, 21 Μαΐου 2017 18:24
Με γειά το 4ο!

Με γειά το 4ο!

Παρασκευή, 19 Μαΐου 2017 09:22
Τέτοια ώρα... τέτοια λόγια!!! 19-05-2017

Τέτοια ώρα... τέτοια λόγια!!! 19-05-2017

Παρασκευή, 19 Μαΐου 2017 09:21
«
»