Οι πρωτοετείς φοιτητές και η νέα τους ζωή

Γράφτηκε από τον 

Καθώς ξεκινάει η νέα σχολική χρονιά, οι πρωτοετείς φοιτητές θα ξεκινήσουν τη νέα τους ζωή.

 

Για κάποιους φοιτητές, η σχολή στην οποία θα φοιτήσουν αποτελεί την πρώτη τους επιλογή, ενώ για κάποιους άλλους όχι. Το σημαντικό όμως είναι να μην επιτρέψουμε σε συναισθήματα απογοήτευσης και ματαίωσης να μας εμποδίσουν από το να απολαύσουμε τη φοιτητική μας ζωή και όλα όσα έχει να μας προσφέρει, ανεξάρτητα από τη σχολή ή την πόλη στην οποία έχουμε περάσει.

Όσον αφορά τις πρακτικές δυσκολίες της εύρεσης στέγης το πιο βασικό είναι να βρούμε σπίτι που να βρίσκεται κοντά στη σχολή μας, κοντά σε ΜΜΜ και να είναι οικονομικό. Σχετικά με την επίπλωση και τον εξοπλισμό του σπιτιού, υπάρχουν πολλά μαγαζιά που μπορούμε να βρούμε οικονομικά, όμορφα και ποιοτικά καλά πράγματα. Άλλη μια σημαντική παράμετρος της διαμονής μας είναι το αν θα συγκατοικήσουμε ή αν προτιμάμε να μένουμε μόνοι μας. Τα πλεονεκτήματα της συγκατοίκησης είναι ότι μοιραζόμαστε το οικονομικό κόστος, μοιράζονται οι δουλειές του σπιτιού, έχουμε πάντα παρέα και αν χρειαστούμε οτιδήποτε υπάρχει πάντα βοήθεια. Από την άλλη μεριά, αν μένουμε μόνοι μας, είμαστε πιο ανεξάρτητοι και μπορούμε να απολαύσουμε τον προσωπικό μας χώρο και χρόνο οποιαδήποτε στιγμή, έχουμε την ελευθερία να προσκαλούμε όποιον θέλουμε στο σπίτι μας και δεν έχουμε τον κίνδυνο του να μαλώσουμε με το συγκάτοικο/φίλο. 

Γενικά είναι καλό να δικτυωθούμε στη σχολή μας, να γνωρίσουμε φοιτητές από μεγαλύτερα έτη που ίσως να μπορούν να μας καθοδηγήσουν καλύτερα σε διάφορα θέματα και να είμαστε συνεχώς ενήμεροι για τα δρώμενα της σχολής μας. Επιπλέον, μπορούμε να συμμετέχουμε σε επιμορφωτικά σεμινάρια, ομιλίες και συνέδρια που διοργανώνονται σχετικά με το αντικείμενο που σπουδάζουμε.

Είναι καλό να παρακολουθούμε όλα τα μαθήματα, ακόμα και τα πιο βαρετά, καθώς κάθε μάθημα και κάθε καθηγητής θα έχουν να μας προσφέρουν κάτι καινούριο, κάτι διαφορετικό. Είναι σημαντικό να κρατάμε σημειώσεις σε κάθε μάθημα καθώς έτσι θα αποκτήσουμε μια πιο σφαιρική θεώρηση του κάθε ζητήματος αλλά και καθώς συνήθως πολλά από τα θέματα των εξετάσεων βασίζονται σε αυτά που λένε οι καθηγητές στο μάθημα. Ακόμα, στην περίπτωση που απογοητευτούμε αρχικά από τη σχολή μας ή δεν ήταν όπως την περιμέναμε, να μην ξεχνάμε πως το συγκεκριμένο στάδιο εκπαίδευσης δεν αποτελεί μόνο πηγή γνώσεων. Αποτελεί ταυτόχρονα πηγή ερεθισμάτων για να γνωρίσουμε καλύτερα τον εαυτό μας και τις κατευθύνσεις που μας αρέσουν και μας ταιριάζουν περισσότερο, προκειμένου να οραματιστούμε τη μελλοντική επαγγελματική μας πορεία και να ακολουθήσουμε τα απαραίτητα βήματα για να πετύχουμε τους στόχους και να πραγματοποιήσουμε τα όνειρά μας.

Ας μη βιαστούμε να αριστεύσουμε σε όλα τα μαθήματα, να τελειώσουμε τη σχολή πυρετωδώς και να τρέξουμε για μεταπτυχιακό, διδακτορικό, κτλ. Ας σκεφτούμε ότι τα φοιτητικά μας χρόνια είναι τα πιο ξέγνοιαστα χρόνια που θα ζήσουμε, οπότε ας προσπαθήσουμε να τα απολαύσουμε όσο περισσότερο μπορούμε χωρίς άγχος και πίεση.

Πολύ βασική είναι φυσικά και η κοινωνικοποίησή μας κατά τη διάρκεια των φοιτητικών  μας ετών. Ας προσπαθήσουμε να είμαστε ανοιχτοί στο να γνωρίζουμε καινούριους ανθρώπους με διαφορετικές απόψεις και νοοτροπίες από εμάς ή  με παρόμοιες συνήθειες και ενδιαφέροντα. Τα φοιτητικά χρόνια είναι ευκαιρία να γνωρίσουμε εύκολα πολλά άτομα και να κάνουμε φίλους για μια ζωή.

Το πιο σημαντικό είναι να επωφεληθούμε από κάθε ευκαιρία που μας παρουσιάζεται και να περάσουμε αξέχαστα φοιτητικά χρόνια γεμάτα με πολύτιμες γνώσεις και υπέροχες εμπειρίες.  

Καλή αρχή και καλή φοιτητική ζωή!!

 

Τελευταία νέα...

Μελισσοκομία σε... άξονες

Μελισσοκομία σε... άξονες

Κυριακή, 23 Απριλίου 2017 18:19
«Πρώτες βοήθειες»   για... ποδήλατα

«Πρώτες βοήθειες» για... ποδήλατα

Κυριακή, 23 Απριλίου 2017 18:18
Η τεχνολογία ενάντια στους ρύπους

Η τεχνολογία ενάντια στους ρύπους

Πέμπτη, 20 Απριλίου 2017 17:35
Ετοιμάζεται για το καλοκαίρι!

Ετοιμάζεται για το καλοκαίρι!

Πέμπτη, 20 Απριλίου 2017 17:32
Δημόσια περιουσία   τα έργα των ΟΤΑ

Δημόσια περιουσία τα έργα των ΟΤΑ

Τετάρτη, 19 Απριλίου 2017 18:16
Προετοιμασίες ενόψει καλοκαιριού

Προετοιμασίες ενόψει καλοκαιριού

Τετάρτη, 19 Απριλίου 2017 18:15
Ines Bennet σε ευχαριστούμε!

Ines Bennet σε ευχαριστούμε!

Τετάρτη, 19 Απριλίου 2017 18:15
Πάσχα στις ακτές του νότου!

Πάσχα στις ακτές του νότου!

Τρίτη, 18 Απριλίου 2017 09:16
Να αποδοθούν... ευθύνες

Να αποδοθούν... ευθύνες

Τρίτη, 18 Απριλίου 2017 09:15

Νέο Δ.Σ. και αλλαγές στο καταστατικό

Τετάρτη, 12 Απριλίου 2017 09:27

Ανάπτυξη δέσμια της γραφειοκρατίας

Τετάρτη, 12 Απριλίου 2017 09:25

Πρωταθλήτρια στους φόρους

Τετάρτη, 12 Απριλίου 2017 09:24

Φθηνότερο κατά... 2,65 ευρώ!

Τετάρτη, 12 Απριλίου 2017 09:23

428 τοκετοί σε ένα χρόνο!

Τετάρτη, 12 Απριλίου 2017 09:15

Με «γέφυρα» το Φεστιβάλ Ολύμπου

Τρίτη, 11 Απριλίου 2017 14:56

Πάσχα – Το πέρασμα και η υπέρβαση

Τρίτη, 11 Απριλίου 2017 14:49
«
»